C# web browser yazılımı

argento
22-03-2009, 15:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlar merhaba,
C# .net kullanarak vs2008 de web browser yazmaya çalışıyorum.  Basit bir arayüz oluşturdum fakat adres butonuna http://localhost/ yerine page1.html yazdığımda HTML kodu olarak basit bir Hello Wrold ü web browser ımda göremiyorum.  Buna benzer olarakta page2.html yazdığımda HTML kodu olarakta Head ile neler yapılabileceğini göremiyorum.  Öncelikli olarak http://localhost/ işleyişini nasıl page1.html yazıldığında bu HTML de Hello World ün ekrana gelmesinde sıkıntı yaşıyorum.  (HTML kodu olarak ekrana Hello World yazmayı biliyorum fakat sıkıntı adres butonuna page1.html yazdığımda yazdıtrmak).

frozen
22-03-2009, 15:36   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Çok karışık bir açıklama yapmışsın. Bir kaç soru ve yargıda bulunayım sana.

Soru: page1.html ya da page2.html gerçektn varmı?

Soru: Local sunucu olarak neyi kullanıyorsun? ve eğer page1.html varsa, içine helloworld ü asp ya da php olarak mı yazdırmaya çalışıyorsun. Zira .html uzantısı içinde bu kodlar çalışmaz malum.

Soru: Tarayıcın için şekil değil render motoru olarak kurguladığın algoritma önemlidir. Önce bu noktada eksiklerini gözden geçirmelisin. vs2008 in debug modu bu konda sana oldukça yardımcı olacaktır. Ayrıca MSDN de bir çok tarayıcı denemesi gördüm, istersen birde oraya göz at.

Öneri: Önce localhost'u deneyeceğine, sıradan htmlleri .exe nin üzerine taşıyarak sadece tek bir html'i render etmeye çalış. Bu sayede localhostta ya da genel olarak sunucu iletişimlerinde hata yapmış olma ihtimalini geçip, doğru render motorunu yapabilirsin. Sunucu iletişimleri nisbeten kolay bir adımdır. Ama öncesinde render motorunu tamamlamanı tavsiye ederim. İşin oldukça kolaylaşır.

Şimdi bu sorulara cevap ver, ondan sonra tekrar görüşlerimizi paylaşalım.

Kolay gelsin.

Kapalı Hesap (79876)
22-03-2009, 22:21   |  #3  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

Localhost dan bir dosya çağırabilmek için bir server bilgisayarına kurulu  olması gerek web browser yaptığını söylemişsin eğer int. yok ve denemek için bir websayfası göstermek istiyorsan "page1.html" dosyan nerdeyse onu gir. mesela :
wb adında bir browser nesnen olduğunu düşün.

wb.Navigate(@"c:\websayfam\page1.html");

Baştaki "@" işaretinin anlamı bu yazının tamamen veri olduğunu gösterir. "\" karakterinin bir görevi olmaması için kullanılır.
bunu yazman yeterli. Web sayfan programın exe'sinin yanındaysa sadece  "page1.html" yazsanda olur.

argento
01-04-2009, 20:24   |  #4  
OP Taze Üye
6 mesaj

Bu dediğini wb nesnesi olmadan nasıl yapabilirim?
textbox nesnesi koydum editör de kurulu(easy php) ve şimdi adres cubuguna yazmış olduğum page1.html nin ekrana istenilen yazıyı basması gerekli

argento
01-04-2009, 20:26   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

İstenilen yazı birkaç tane html tag ının parse etme işi
yanı hangılerını textbox ıle ımplement edıp edemeyecegım