Alıntı:
unbelievable_n_plus Mesut bey doğru bir yerde haklısınız ama şöyle bir durum var C# C gibi programlama dillerinden önce pascal ve quick basic gibi programlar vardı dolayısıyla algoritma mantığını çözmüş birisi eğer bilgilerinin sağlam temellere oturması ve ileride karşılaşacağı sorunlarla ilgili kolay çözüm yolu bulması için bu işin temelini yani bu programları bilmeli çünkü bu dillerle ilgili bilgisi olmayan kişiler C# gibi dillerde programlama yaparken bir sorunla karşılaştığında onu çözebilmek kişi için hiç de kolay olmayacaktır dolayısyla hocalarımız bu yüzden öncelikle bu dilleri öğ
İşin temelini kastederken demek istediğinizi anlıyorum ancak şöyle bir durum var:
şimdi genelde eğitim sisteminde öğrencilere consol ortamı ile mantığını öğretmeye çalışıyorlar.C,pascal ,Qbasic vb. dillerle işe başlıyorlar.(algoritma kısmını saymıyorum).Yeni başlayan biri için siyah yada mavi bir ekranda kod yazmak onun hatalarını bulmak kadar zor bir iş yoktur.Yazılan programlarda da hiçbir gui olmadığı için insan sıkılır.Hadi yavaş yavaş dilin yapısına alıştı.(eğer ,döngü,dizi,girdi ,çıktı komutları hepsini öğrendi)Bu da ünv. 1 dönem demek.1 dönemde bunu öğrendi sonra dediler delphi veya c# öğrenecksiniz.1 dönem de ya delphi yada c# öğretirler.(aynı komutları,dizi döngü,girdi,çıktı) Şimdi yeni başlayan bir insanın pascal'dan veya C'den c# yapısını öğrenmesi ne kadar sürer? Şimdi aynı mantık farklı programlama dilleri.Ya şimdi okulda C#'dan başlayıp (console application) ile başlayıp sonra windows aplication diye devam etse ve öğrenci c#'ı 1 dönem göreceğine 2 yıl boyunca görse C# dilinde uzman olmaz mı? Neden az o dilden az bu dilden ortaya karışık yapıp öğrencileri 3-4 çeşit dil ile başlangıç veya orta seviyede mezun yapacaklarına 1 tane dil gösterseler ve uzman olarak mezun etseler olmazmıydı.Şimdi mezun olanlara bakın hepsi programlamanın temel dillerini görmüşler az ondan az bundan bi proje ortaya çıkart desen kaç tanesi o projeyi ortaya çıkarabilir.Sonra televizyon'da üniversiteli işsiz şu işi yapıyor yok bu işi yapıyor, yok üniversiteli işsiz sayısı bu kadar.Eee şimdi sen bu adamlara okullarında verdiğin azıcık bilgiler sayesinde bu insanların işsiz olmasına sebep oluyorsun.
Yaa çok uzar bu yazı hocalarla da tartışmıştı geçen dönem hoca haklısın diyor ama bize de talimat ösym'den geliyor diyor.Şimdi hocalarında suçu yok elindeki müfredata göre ders yapıyorlar.
(Sanki birtakım insanlar bu ülkede eğitimli insan olmasını kalifiye eleman olmasını istemiyorlar gibi geliyor bana)
Herşey insanın kendisinde bitiyor eğer sen sadece okulda gördüklerini yapıyorsa ve kendini geliştirmiyorsa isterse elinde Uzman diploması olsun yapacağın iş ya çaycılık ya getir götür yada işsizlik ordusuna katılmak.
Şimdi hangi programlama dili ile başlarsanız başlayın ALgoritma mantığınız gelişmemişse bir programcı olamazsınız.
Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu... :)