C ye Formattan Sonra D de Yüklü Oyunları

HPQ-User
05-09-2008, 23:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

umut sormuş:
arkadaşlar ben yakın zamanda pcye format atmayı düşünüyorum bütün oyunlar D ye yüklü kayıt defterini yedeklesek fotmat attıktan sonra yedeklediğimiz bilgileri açsak oyunları tekrar oynayabilirmiyiz ? oynayabilirsek başka birşey yapmamız gereklimidir? büyük ihtimalle oynayabiliriz çünkü ben arkadaştan command and conquer general adlı oyunu kopyala yapıştır yöntemi ile almıştım ve oynuyordum daha sonra zero hour yamasını yüklemek istedim oyunun setup tan yüklenmiş hali gerekiyormuş bende nette biraz araştırdım bütün iş kayıt defterindeymiş kayıt defterine oyunun ismini doğru şekilde girdiğimde ve bir kaç tane daha ayar yaptıktan sonra yamayı yükleyebildim ... bu yöntemle oyunlarıda çalıştırabilirmiyiz? saygılar ..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Xp Sp3

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Ahmet_79
05-09-2008, 23:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... edekleyin_8329.html
burda detaylı anlatımı var

Mehmet-
05-09-2008, 23:50   |  #3  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj
AdRaMiTi
Benim anlamadığım niye oynayamıyasın ? Setup'ını belli bir dosyaya yükledikten sonra ve format atacağın yerel sürücüde o değilse ? Niçin açılmasın Ben öyle internet cafeden kac oyun almıştım takır,takırda çalışıyordu.

Bence önemli olan yüklü olan yerdeki oyunismi.exe dosyasıdır :) Tabi oyun dosyaları eksiksiz olmak kaydıyla.Sen c'ye format atsanda Oyunlar D'yerel diskteymiş Bence bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Gene ben oyuna Düşkün biri değilimdir ondan oyunlara uzakım bu işle haşır,neşir olan arkadaşlarada görüşlerini belirtsinler ancak ben ne zaman yaptısam çalıştı :)

Evet haklısın da, fifa 2006-2007-2008, pes2008, most wanted vb. oyunlar nereye yüklü olursa olsun işletim sistemi formatlandığı an hata veriyorlar açılmıyorlar. Bunu da diğer arkadaşlar kayıt defteri olayıyla açıklıyorlar.
Biz şöyle bir deneme bile yapmıştık; İnternet cafece arkadaşın sadece c: için aktif deepfreezi vardı. Biz fifa2007'yi d: sürücüsüne kurduk(c için deep aktifken) ve oyuna girdik. Yalnız pc'yi yeniden başlattığımız da hata aldık :)
Yani işletim sistemine bişeler atıyor. Arkadaşların bahsettiği gibi kayıt defteri olayı sanırım bu...

tumu05
06-09-2008, 00:10   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
ahmet79
https://www.chip.com.tr/konu/Windows-kayit-defterinizi-yedekleyin_8329.html
burda detaylı anlatımı
arkadaşım ben kayıt defteri yedeklemeyi biliyorum asıl soru dediğim şekilde yapsam oyunlar çalışırmı çünkü çoğu oyunun cd si yok

Ahmet_79
06-09-2008, 00:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
tumu05
arkadaşım ben kayıt defteri yedeklemeyi biliyorum asıl soru dediğim şekilde yapsam oyunlar çalışırmı çünkü çoğu oyunun cd si
bunu denemedim kesin bi şey söyleyemem ancak ben cd'si olmayan oyunların nero ile imajını alıyorum lazım olunca da sanal cd sürücü ile yüklüyorumGöz kırpma

Fattur
06-09-2008, 01:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

bence registry yedeğini de aldıktan sonra çalışır. çalışmaması için windows klasorune(eğer attıysa)attığı dosylarıda kopyalaman gerekebilir.Ayrıca tüm kayıt defterini geri yükleme.Sadece ilgili oyunlarla alakalı kayıtları yedekle çünkü o zaman formatın pek bir anlamı kalmayacaktır.