Merhabalar,
Dün yeni bir sistem topladım sistem özellikleri aşağıda belirttiğim şekilde
AMD ATHLON dual core 4400+
SAPPHIRE AMD790FX DDR2 GLAN SATA2 VOIP 3XPCI-E 2.0 anakart
RADEON HD3870 512MB GDDR4 ekran kartı
2GB 800MHZ DDR2 PLATINUM PC2 6400 CL4 (OCZ MARKA) RAM
250GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE HDD
RP-600 EXTREME POWER 600W (COOLER MASTER) PSU
kısaca sistem özellikleri bu....
İlk başta bilgisayarın tüm bileşenlerini taktıktan sonra sorunsuz bir şekilde açıldı,windows kuruldu.Ardından Autocad 2008 programını kurdum %100 tamamlandıktan sonra ekran karardı.Pc ye restart attım bu sefer anakartın markasının olduğu sayfayı geçer geçmez tekrar kendini resetlemeye başladı.Yani hiç windows açılmaz oldu.Bu sefer sorunun ramlerden kaynaklanabileceğini düşünerek teker teker denemeye karar verdim ve neticede 1 tanesini takınca düzgün çalışıyordu,diğerini takınca resetlemeye devam ediyordu.Belkide dual ddr olduğu için bios'tan bazı ayarlar yapmam gerektiği düşüncesine kapılarak,400mhz olan seçeneği 800 e getirdim(ki hayatımın hatasını yapmışım) tekrar açıldığında sorun yaşamadım,güzelce kullandım ardından kapattım.Sabah bilgisayarı hiç açmadan ramleri çıkarıp aldığım yere geri iade ettim ve yenilerini getirdim.Bilgisayara taktım fakat bu sefer ne teker teker,nede ikisi birden çalışıyordu.Anakarttaki LED ekranda C1 yazıyor şimdi.Umarım ben elimde kasa ile balkona çıkıp aşağıya fırlatmadan,sizlerden bir çözüm gelir.Merakla bekliyorum,şimdiden teşekkürler.