Arkadaşlar işlemcimi kullanalı 3,5 sene oldu ve ben işlemcinin yetersiz kalmasına (özellikle windows7'de) çok sıkıldım ve şöyle temiz bir overlock yapmak istedim.
Uyguladığım adımları söyleyeyim:
- Biostan işlemci çarpanını 10'e çektim.
- Harici saat hızını 280mhz olarak ayarladım.
- CPU VCore'den Voltajını 1.4v'un çok az üzerinde ayarladım.
- Bellekler de sorun çıkarmasın diye belleklerin voltajını 1.9v olarak ayarladım. Fakat bilgisayar açılışta üst üste ötünce, bios açıldıktan sonra belleklerin voltajını Auto olarak ayarladım.
Bundan sonra Windows 7 64-Bit'e girip, işlemci testini başlattım. Fakat daha 1dk 15 saniye geçmişken işlemci ısısı 80 dereceyi geçti. Ayrıntılı resim aşağıda:
Sizce iyi bir fan mı almalıyım? Daha yeni termal macununu sürdüm. İşlemci termal macunsuz 70 dereceyi overclocksuz geçiyordu. Normalde 50-55 dereceydi. Termal macununu sürünce 35 dereceye geriledi ama overclock sonrası yine artınca ortada kaldım :confused:
Kullandığım Sistem:
Core 2 Duo E4600 2.40GHz (Stok)
Hi-LeveL 2x2GB 1066MHz
Gigabyte P43-ES3G
Frisby 450W Power
OC Sonucu: Ram hızı, tüm voltajlar aynı kaldı, işlemci 3ghz ve ilerde daha iyi çarpanlar kullanarak 3ghz yi geçmeyi, ek soğutmalar ile oc rekorları kırmayı düşünüyorum. İşlemci 3 senelik, zaten yeni işlemciye geçmeyi düşünüyordum bu sayede gerek kalmadı :D