Merhaba
Bir sorum olacaktı
Aynı frekansta çalışan(mesela 2.0 GHz) üç işlemci var:
1- Core 2 Duo
2- AMD X3
3- AMD X4
Bunlardan hangisi performans olarak daha iyidir. Hangisini öneririsiniz?
Yorumlarınızı merakla bekliyorum
Teşekkürler...
C2D mi AMDX3 mü AMDX4 mü?
i5 yada Quad felan desen anlarımda Core 2 Duo nerden çıktı. x4
Burda frekans hızı herşey değil önemli bir detay atlanmış oda cache bellek.Ben cache (ön bellek) olarak 2 MB olan bir x3 yerine önbelleği 4 MB olan bir x2-dual core'yi tercih ederim.Mesela intel İ3 işlemci 2 fiziksel 2 de sanal olarak 4 çekirdek.Ama fiziksel olarak 2 çekirdek ve önbelleği 4MB.Birde amd x3 diyelim fiziksel olarak 3 işlemci var ama önbellek 2 MB.Ben burda İ3 işlemciyi tercih ederim.Bana frekans hızı o kadar lazım değil önbellek lazım
Not:Yazmayı unutmuşum,ben önbelleği 4 MB olan bir x3'ü önbelleği 2MB olan x4'e değişmem
Burda frekans hızı herşey değil önemli bir detay atlanmış oda cache bellek.Ben cache (ön bellek) olarak 2 MB olan bir x3 yerine önbelleği 4 MB olan bir x2-dual core'yi tercih ederim.Mesela intel İ3 işlemci 2 fiziksel 2 de sanal olarak 4 çekirdek.Ama fiziksel olarak 2 çekirdek ve önbelleği 4MB.Birde amd x3 diyelim fiziksel olarak 3 işlemci var ama önbellek 2 MB.Ben burda İ3 işlemciyi tercih ederim.Bana frekans hızı o kadar lazım değil önbellek lazımPeki ordaki x4 AMD Phenom II x4 olursa ? :)
Not:Yazmayı unutmuşum,ben önbelleği 4 MB olan bir x3'ü önbelleği 2MB olan x4'e değiş
8 MB Cache ;)
o zaman diyecek sözüm yok.Ben zaten athlonII X4 üzerinden bir örnek verdim anlatmak istediğim frekans hızına bağlı kalmanın doğru olmayacağı.Zaten x6 çıktı ben daha x4 de bile terfi edemedim artık pes ettim teknolojiye yetişmeye çalışmak yaydan çıkmış oku yakalamaya benzer
Burda frekans hızı herşey değil önemli bir detay atlanmış oda cache bellek.Ben cache (ön bellek) olarak 2 MB olan bir x3 yerine önbelleği 4 MB olan bir x2-dual core'yi tercih ederim.Mesela intel İ3 işlemci 2 fiziksel 2 de sanal olarak 4 çekirdek.Ama fiziksel olarak 2 çekirdek ve önbelleği 4MB.Birde amd x3 diyelim fiziksel olarak 3 işlemci var ama önbellek 2 MB.Ben burda İ3 işlemciyi tercih ederim.Bana frekans hızı o kadar lazım değil önbellek lazım
Not:Yazmayı unutmuşum,ben önbelleği 4 MB olan bir x3'ü önbelleği 2MB olan x4'e değiş
İ3' ün 4 çekirdek olduğu falan yok çakma 4 çekirdek 2 tane gerçek işlemci çekirdeği üstünede preslenmiş başka işlemci çekirdekleri.
ilk çıkan dualcore işlemciler gibi aynı ve i3 ile athlon x4 kadar ferah ve rahat işlem yapman zor. i3,i5 ve diğer intel işlemcilerindende sattım amd ürünlerinden athlon fx ve phenom x6 hariç tüm modellerindende sattım. i3 işlemci kullanacağıma gider phenom x2 550 yada 55 alırım binkat iyi üstüne birde tam uyumlu anakart ile işlemci kilidini kaldırırım x4 phenom olarak kullanmayı tercih ederim.
çok sattım x2 550 ve müşteriye çekirdeklerini açıpta teslim ettim dahada 1 kere olsun şikayet gelmedi 1 tanede kendime kurdum çokta ucuza halletmiş oldum gayet stabil vede hızlı yüke vurunca.
Evet o ayrıntıyı atladım. i3 2 çekirdek 4 değil. Dolaylı yoldan içindeki çekirdek sayısı 4'e bölünüyor gibi bişey. Hayrı olsaydı Pentium 4 HT'ler Core 2 Duo olurdu. ;)