cagdasunal.com Açıldı!

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez. Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
psychOFdark
03-02-2004, 18:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Kişisel web sitem cagdasunal.com uzun uğraşlar sonunda açıldı! Değerli yorumlarınıız benimle paylaşırsanız sevinirim.

hasanyasin
03-02-2004, 20:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Merhaba,
Sitene biraz baktım. Tebrik ediyorum kendini bu derece başarılı bir şekilde ifade edebildiğin için...

Dilin oldukça güçlü. Okumak zevk veriyor gerçekten de... Bununla birlikte sitenle ilgili bir iki küçük eleştri de yapayım ki bir katkım olsun benim de. Gülümseme

Ben de siyah beyaz biriyimdir aslında, çok renk vermem dışarı. Bu nedenle renklerini sevdim. Bununla birlikte, "siyah ve beyaz"ı daha iyi kullanabilirsin. Soldaki menü bölümün, içeriğini pek yansıtamıyor. Senin o simgelere ihtiyacın yok zaten değil mi? Logo.jpg olarak kayıtlı görüntünün sol tarafindaki çapraz ok işareti de aynı şekilde, ben buraya ait değilim diyor... Hayatta aykırı şeyler her zaman vardır evet; ama o aykırılıklar da bir 'yere' sahiptir öyle değil mi?

Başlıklara bakınca, onlara edebi üslubunu yansıtmamış olmana üzüldüm doğrusu. Dilin güçlü; onu her yerde kullanmalısın. Eminim, 'Çağdaş Ünal'ın Kişisel Web Sitesi' yerine, kendini çok daha iyi ifade edebilecek, kaleminin tadını hissettiren bir anasayfa başlığı bulmak hiç de zor olmaz senin için. Aynı şey menüde kullandığın başlıklar için de geçerli. 'Komik Resimler' ifadesini, potansiyelinin çok altında buluyorum... Gülümseme

Grafik olarak da bazı düzeltmeler önerebilirim. Bunlar öneri ve emir kipi kullanmamı kabalık olarak algılamayacağına inanıyorum. Gülümseme

Kara kalem resmin iyi; fakat bu resmin sol tarafıyla sayfa fonu ilişkisi kötü. Sanki yer yetmemiş ve kesmişler gibi. Gülümseme Resmin arka tarafını silme sakın fon ilişkisi kurabilmek için. Zira o sandalyeler, sıcak çayları ve bardak şıngırtılarını hissettirmeye yetiyor...

Menüde siyah beyaz kullanımın biraz kötü. Çizgisel anlatım iyi değil. Başlıklar ve alt öğeler için biraz daha düşünmelisin...

Şimdilik bunları söyleyeyim. Çok da fazla yazmak iyi olmaz daha tanışmadan. Gülümseme

psychOFdark
05-02-2004, 07:05   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Güzel ve beni sevindiren yorumların için teşekkür ederim. Aslında biraz haklısın, birazda kendimce haklıyım:). Sitenin içeriği bölümlere ayrılırken ve genel dili oluşurken her şeyin çok net olmasını istedim. İnsanlar siteye ilk girdiklerinde neyin nerede olduğunu çabucak kavramalıydılar. Zaten benimle yeterince kafa yoracaklardı ve bari kalan vakitte site onları azad etmeliydi...

Farklı bölüm isimleri benim de beynimde pırpır etmekte fakat sitenin beni kişilerin yanı sıra kurumlara(!) da tanıtma gibi bir misyonu olduğundan ciddi bir havayı uygun gördüm.

Sitede net olmayan bir ben varım, karşıtlıklarıyla..:) Ayrıca tasarımda köklü değişikliklere gideceğimi zannetmiyorum. Hem site kişisel olduğundan sadece beni bağlıyor hem de buna yeterli vaktim yok. Sadece kullanılabilirlik açısından faydalı ufak değişikliklere gidebilirim ki gittim bile:) Menü 350 Kb'dan 70 Kb'a düştü, logonun boyutu azaldı, gerekli Türkçe karakter kodu eklendi, bazı bölümlere menünün altına beğendiğim fotoğraflar eklendi...

Sanırım mevzuyu biraz karıştırdım ki, toparlayamıyorum:) Neyse bari kısa keseyim de sabahın yedisinde yatağıma doğru inceden uçayım...

Tanışmak istersen iletişim bölümü ne güne duruyor:).

Uyarıların için ayrıca teşekkür ederim.

hasanyasin
05-02-2004, 08:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Sitenle ilgili yorumlarımı beğenmene sevindim. Köklü bir değişiklik gerektiğini ben de düşünmemiştim; ama söylediklerinden sonra iş biraz daha farklı bir hal aldı... Gülümseme

alıntı:
...fakat sitenin beni kişilerin yanı sıra kurumlara(!) da tanıtma gibi bir misyonu olduğundan ciddi bir havayı uygun gördüm.

Bak şimdi, bu siteyi, kendini kurumlara(?) tanıtmak için hazırlamışsan ve söylediğin gibi "ciddi bir hava" uygunsa senin için, o zaman söyleyeyim, bir kurum için ciddiyetin en temel şartı "tutarlılık"tır.
Bir kurum [bu kurum da muallak bir ifade oldu ama kullanalım bakalım.] siteni incelemeye aldı diyelim ki. Oradaki yetkili de %80 benle aynı şeyleri görmek isteyecektir. Bu site bir "kişisel ifade alanı" senin için ve kendini ifade etmelisin her "noktasında."  
alıntı:
İnsanlar siteye ilk girdiklerinde neyin nerede olduğunu çabucak kavramalıydılar.
Başlıkları değiştirmeni önerirken, anlaşılmaz ve ilgisiz şeyler yaz dememiştim ki! Yetenekli olduğunu ifade etmiş ve buralara da kaleminin şerbetinden damlatmanı tavsiye etmiştim sadece. Bunu yapabileceğine inanmasam önermezdim de zaten...
alıntı:
Sitede net olmayan bir ben varım...
...site kişisel olduğundan sadece beni bağlıyor...

Burada ne demiş olduğunu biraz düşünürsen ortaya çıkanı biraz şaşırtıcı olacaktır sanıyorum. Sitenin, kurumlara tanıtım amacı içerdiğini düşünmenle birlikte, "sadece beni bağlar" da diyebiliyorsun. Baştan beri anlatmak istediğim şimdi daha açık hale geliyor. Sitenin tasarımı ve sitenle ilgili hissettiklerin "tutarlı" olmalı. Ben tutarsızlığımı yansıtmak isterim diyorsan eğer, onun da yolu tutarlı bir tasarımla tutarsızlığı ifadeden geçer. Tasarımdaki tutarsızlık, 'özensizlik ve başarısızlık' olarak algılanır, istemesen de...

Pixellerle oynamak, boyutlarda ve kodda değişiklik yapmak çok daha sonra gelen şeyler. Önce gerçekten "sen" nedir, onu görmeliyiz biz burada... O çapraz ok işareti ne anlama geliyor ve neden hala orada çok merak ediyorum doğrusu. Gülümseme

Sitene dair şimdilik söyleyeceğim son şey, fotoğrafının sol tarafının zeminle ilişkisinin gerçekten gözü rahatsız eden bir grafik sorun olduğunu yinelemekten ibaret olacak...

Graffika'yı da okumanı tavsiye ediyorum bu arada. Teşekkürüne de şöyle cevap vereyim: Rica ederim. Ben senin yaptıklarını eleştirdim. Sen de benim yaptıklarımı eleştir ki katkı, karşılıklı olsun... Gülümseme