3ay once masaustu bilgisayarım çalındı lisanslıydı mac adresınden bulunmazmı?
bulana 500 tl vereceğim .........
3ay once masaustu bilgisayarım çalındı lisanslıydı mac adresınden bulunmazmı?
bulana 500 tl vereceğim .........
Çoook zor kısacası imkansız yani
sağol evden çalındı mac den bulunmuyomu veya microsoftan
hacker lar bulamazmı?
hocam öncelikle geçmiş olsun.
dediğiniz MAC adresi bilgisi MS ait bir bilgi değil ve bunu herkesin bulma şansı yok. MAC adresi ethernet kartına ait bir bilgidir ve dünyada tek bir tana bulunur. Bunu bulabilecek biri varsa oda DNS sorgulaması yapan makinalardır. o makinalar üzerinde bir takım süzgeçlerden geçirilerek bulunabilir. bizde bunu yapacak yer TT (dns olduğu için) dir.
Makinaya ait MAC adresini görmek için;
başlat>çalıştır>cmd (enter) siyah ekran gelir. buraya
ipconfig -all (enter) yaptığınızda liste gelir bu listede
Fiziksel Adres. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-00 şeklinde yazan adres MAC adresidir.
tekrar geçmiş olsun
Savcılığa bildirin. Onlar bulabilir belki...
arkadaşım öncelikle sana geçmiş olsun dilerim elinde fatura varmı eğer varsa o fatura 'nın üstüne bilgisayarım çalındı eğer size gelirse aber verirmisiniz diye yaz
bu da bir ihtimal belli mi olur arkadaşım mutlaka gider ama gder veya gitmez ama şansını dene
şimdien allah yardımcın olsun arkadaşım
aynı olay benim iş arkadaşımın başına geldi yine evden çalındı laptop hemde yeniydi
acer dı birdeç ok güzel bilgisayadı
bu ulkede zaten adalet olsaydı hırsızlık olurmuydu?
ben şöyle bir yol düşünüyorum acaba olur mu bilmiyorum
evinde netin varmıydı varsa muhakkak nete girmişindir ve servis sağlayıcının sana kiraladığı ip lerin hangi mace ait olduğunun dökümü galiba bulunabilir tabi mahkeeme aracılığıyla mac bulunan pcninde eğere ethernet kartı değiştirilmedi ise nerde ne zaman nete girerse tespit edilebilir ama düşünkü milyonlarca pc var ve o mac nasıl bulunur o meçhul
ayrıca şu yolda denenebilir eğer türkiyede ethernet kartlarının seri noları fturalara işleniyorsa ya da seri noya dahil mac sınıflandırması varsa çok zor olsada ve böyle bir uygulama varsa -ki sanmıyorum- bişeylere ulaşılabilir...
net vardı aldım mac nosunu savcılığa da başvurdum yok adamlar uğraşmıyo bıle
uğraşşalar dı zaten hırsızlık dıye bışey olmazdı
öncelikle geçmiş olsun.echelon arkadaşın dediği gibi internet kullanıyorsan makinaya gelen internet kaydediliyor. Ethernet kartının senin göremediğin bir numarası bu ip yi kullanan makina olarak telekoma kaydediliyor bunu telekomdan araştırıp suç duyurusunda bulunmanı öneriyorum. Telekom biraz uğraştırır ama bunu savcılıktan isterlerse kesin yolluyorlar.