Çalınan Hotmail Hesaplarını Geri Almak Daha Kolay.

Turkish Developer
09-10-2010, 12:33   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Microsoft - Windows Live Essentials 2011 Final sürümünü geçtiğimiz günlerde yayımladı.

Birçok yenilikler yanı sıra, Çeşitli yollarda Hotmail & Windoslive e-posta hesaplarını korsanlara kaptıran kullanıcılar için, hesaplarını kurtarmaya dayalı yeni güvenlik önlemleri getirildi.Bilindiği gibi , Gizli soru ve cevaplama sistemi ,veya  alternatif e posta adresi kullanarak e-posta şifre sıfırlama uygulamalarıyla çözüm uygulanıyordu.

Çalınan adresleri kurtarmak için getirilen yeni güvenlik ve kurtarma önlemlerinde;
SMS ile parolanızı sıfırlayıp , çalınan hesabınızı geri almanız mümkün oluyor.Bunun için hesabınızın kullanmış olduğunuz telefon numarası ile önceden tanımlandırılması gerekiyor.

Dikkat çeken yenilikse; ''Trusted PC'' (Doğrulanmış PC) . Hotmail &  Windowslive hesabınızı kullandığınız kişisel bilgisayarınızla ilişkilendirip, olası hesabınızın çalınması ihtimalinde ilişkilendirilmiş bilgisayarınız üzerinden parolanızı sıfırlayıp hesabınızı elde etmeniz mümkün.

Hotmail & Windowslive servisi çok yakın bir zaman zarfında SSL şifreleme sistemine geçek,ve daha güvenilir bir hal alacak.

Konu hakkındayı bilgiye:  Burada bulunan Windows Team Blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Şifre hesap kurtarma sayfasına Buradan
Hesabınızın nasıl kullanılacağına ilişkin bilgiyede Buradan ulaşabilirsiniz.

CHIP Online

hamann7725
09-10-2010, 12:48   |  #2  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

çok güzel bişe yaa

hamann7725
09-10-2010, 12:58   |  #3  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
1,837 mesaj

ama herkese gösteriyor numaramı :( nasıl gizleyeceğim?

hamann7725
09-10-2010, 13:00   |  #4  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
1,837 mesaj

evet orda facebookta ki gibi kimlerin görebileceği seçeneği var ama çalışmıyor :(

Kapalı Hesap (154666)
09-10-2010, 13:11   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bu durum her lisanslı windows a bir nik anlamına mı geliyor acep

hamann7725
09-10-2010, 14:22   |  #6  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
1,837 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Bu durum her lisanslı windows a bir nik anlamına mı geliyor acep

nasıl yani?

dabbe1
09-10-2010, 15:40   |  #7  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

hem Windows hemde ubuntu ve Pardus kullananlar ne olacak?

Turkish Developer
09-10-2010, 16:11   |  #8  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
O hatayı bi kere yaparım.
Ücret alıyormu denemedim; ama hem tek kullanımlık şifre için 40 küsür kuruş alıyor du hem üstüne dangalak,dangalak reklamlar atıyor.

Aynı numarayı google'a da girdik o niye atmıyor ? Fark..
Ayrıca messenger adreslerim gmail olduğundan dolayı no problem istediği kadar indirmek isteyen indirebilir.
Yinede haber için tşk.

Belki konusu değil fakat , Bildiğiniz üzere;  Taşınabilir aygıt durumu için bir çok kullanıcı bilgisizce ücret ödeme zorunda kalmıştı :)  O uygulama için evet ücret  söz konusuydu, ve oldukça iptal işlemi gerçekleştirildi..Yeni düzenleme ile Türkiyedeki Operatörler listeden kaldırıldı , ücret gereksinimi içinde bir geri adım atmaya hazırlanıyor Windowslive hizmetleri.

Bu kısımdaki telefon numarasının ilişkilendirilmesi;  Sadece hesap güvenliği açısından önem teşkil ediyor.Şimdilik  SMS hizmeti (e-posta üzerinden) onay işlemi dahil hiçbir ücret talep etmediği görülüyor.Tabiki bu kalıcı ve nihai değildir, G mail bu desteğini ücretsiz sağlaması hoş karşılandı , Windowslive ücret talebinde bulunursa bu yenilik konusunda rakip olamayacağı düşünülebilir :)

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 09 Ekim 2010 16:18
Kapalı Hesap (154666)
09-10-2010, 16:39   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: hamann7725  
nasıl yani?
Haberde deniyor  ki

Dikkat çeken yenilikse; ''Trusted PC'' (Doğrulanmış PC) . Hotmail &  Windowslive hesabınızı kullandığınız kişisel bilgisayarınızla ilişkilendirip, olası hesabınızın çalınması ihtimalinde ilişkilendirilmiş bilgisayarınız üzerinden parolanızı sıfırlayıp hesabınızı elde etmeniz mümkün.

Bir pc nin doğrulanması için windowsun sistemine kaydının yapılması gerekmektedir. İşletim sistemi başta olmak üzere yasal olmalıdır. Yani biz bir bilgisayar toplayıp orijinal windows işletim sistemi kurup bunu doğrulatabiliriz. Ancak herhangi bir parça değişiminde mesela ekran kartı, HDD ya da ses kartı gibi. Bu durumda o windows ve bilgisayar doğrulanamayacaktır. Ancak yeniden aktivasyon ile mümkün olacaktır.

hamann7725
09-10-2010, 16:55   |  #10  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
1,837 mesaj

ben şimdi telefon numarası girdim ama işin kötüsü başkaları görüyor numaramı. gizlilik ayarı yok mu bu zımbırtının. ben zor durumda kalınca WL bana yardım etsin şifre falan göndersin diye girdim numaramı başkası görsün diye değil.Gizlilik gibi bir yer var ordan ayarladım ama çalışmıyor.özet olarak WL benim cep telefonumu deşifre ediyor...