Çalışanları Facebook'u şampiyon yaptı...

CHIP Online
16-04-2013, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın muhteşem çalışma ofislerinden hep bahsediyoruz. Ama ondan çok daha iyisi de varmış...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cal ... on-yapti_39724.html

Resimlerle: Google'da çalışmak

Hangi işte çalışırsanız çalışın, eğer yaptığınız işten zevk almıyorsanız gün geçmek bilmez. Pek tabi tam tersi için de aynısını söyleyebiliriz; eğer yaptığınız işten keyif alıyorsanız ne zaman akşam olduğu anlamazsınız bile.


İşte günlük hayatlarımızın belki de en önemli denklemi olan bu çizgide, Facebook çıkageldi karşımıza. Glassdoor isimli ve kendisini "İş ve kariyer topluluğu" olarak niteleyen firmanın yaptığı bir ankete göre, Facebook çalışanları an itibariyle bilinen en mutlu çalışma grubunu oluşturuyor. Çalışacak yerler arasında Facebook ile karşılaştırılabilecek bir diğer mükemmel şirket ise, altıncı sırada bulunan Google olarak belirlenmiş durumda.


An itibarıyla 4.000 Facebook çalışanı bulunuyor ve yapılan ankete katılan 428 kişinin verdiği cevaplar, firmayı çalışılabilecek en iyi yer konumuna getirmeye yetti. Birçok farklı firmayla yapılan anket sonuçlarına göreyse Microsoft İlk 50'ye bile giremezken, Citrix 23., Intel ise 31. sırada yer aldı.


Peki, neden Facebook birçok çalışanından bu denli harika geri dönüşler aldı? Firmanın üretim müdürüne göre çalışma saatlerinde yapılan farklı etkinlikler, belirli zaman dilimlerinde gerçekleştirilen oyun günleri ve yeni ebeveynlere verilen 4,000 dolarlık çek, çalışanlar için yeterli sebepler oluşturması kuvvetle muhtemel.

Tüm Konu: Çalışanları Facebook'u şampiyon yaptı...

Resimlerle: Google'da çalışmak

Kaynak: www.chip.com.tr