ÇALIŞMAYAN USB

HPQ-User
20-06-2008, 17:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

keola sormuş:
3 adet pc var elimizde hepsinin sistemi aynı sıfır format atıldı güncellemeleri yapıldı.sorun şu.WD passport harici hdd pc birinde mükemmel çalışıyor.diğerinde ön kısım çalışmıyor kasanın arkasındaki yuvalarda çalışıyor.üçüncü pc de ise usb lerin hiç birinde çalışmıyor.normal flash bellekler hepsinde çalışıyor.başka usb aygıtları takmadanda denedim.aygıt sürücüsü yükleyin diyo.wd passport sürücüsü yok zaten.sitesinde syncronizasyon programı var ama faydası yok.(WD2500XMS-00)250 GB.
sürücü harfini değiştir dediler ama disk yönetimi görmüyor zaten .bu arada fat32 dosya sistemi.xp işletim sistemli herhangi bir pc tanıyor diski.cafede kontrol ettim 10 pc den üçü görmedi diğerleri tanıdı ve doğrudan çalıştı.hepside xp yüklü aynı sistem dediler.sevgili arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista ultimate x86 dual core 2gb ram 500 gb hdd atı 1600 grafik kart amd 64 (32 bit)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

one2one
20-06-2008, 18:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
121 mesaj

Hiç birşey anlamadım sorun ne tam olarak Gülüş

keola
20-06-2008, 18:47   |  #3  
Taze Üye
11 mesaj

arkadaşım gne2one sorun gayet açık.pc lerin birinde sistemler aynı olduğu halde harici hdd çalışmıyor.engin tecrübelerinize binaen yardım lütfen

keola
24-06-2008, 12:45   |  #4  
Taze Üye
11 mesaj

yanıt verme zahmetine katlanabilecek birini bulabilecekmiyiz acaba.hani nerde uzman arkadaşlarım.!!!???Beğenmedim

Reborn91
24-06-2008, 12:55   |  #5  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

yanıt veririz vermesinede buradan ne oldugunu anlamak gerçekten çok zor. elimizde olsa hadi birşey yaparız ama.. usb ye başka cihazlar takıyorsun goruyor ve hard diski gormuyor???

buradan hard disk bozuk kanısına varılır..

ama başka pcye takınca goruluyor..
buradanda hard-disk bozuk olmadıgı anlasılır..

usb port bozuk desek usb bellek takınca çalıştıgını soylemişsin.
usb portta bozuk değildir o zaman

ara kablo bozuk olsa diğer pcde çalışmazdı..

arkadaşım buradan görmeden bir sorunu çözmek o kadar kolay değil. görüyorsun paradoxun alası işte..

ama öneri olarak bios uptade deneyebilirsin ;)

Son Düzenleme: Reborn91 ~ 24 Haziran 2008 12:56
DaRWeLL
24-06-2008, 13:05   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

usb portlarının anakarta bağlantılarında sorun olabilirmi??bende soruyu çok anlamadaım ama çalışmayan usb  ler hiç çalışmıyorsa bu olabilir

Aras Yurtman
24-06-2008, 13:29   |  #7  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Belki HDD'e USB'den yeterli güç gelmiyordur. Taşınabilir HDD'ler USB'nin akım sınırını zorlar ve bazı anakartlarda sorun çıkarabliir. Bence HDD'in yanında verilmediyse bir ucu HDD'e takılan, diğer iki ucu normal USB jack'lı bir Y-tipi USB kablosu bulmaya çalış. Bu iki USB jack'ını birbirinden uzak iki USB girişine tak ve öyle dene. Bu kablonun amacı, taşınabliir diskin veriyi yalnız bir USB girişinden, gücü ise aynı anda iki USB girişinden almasını sağlayarak USB'nin akım sınırını aşmamak.

keola
27-06-2008, 21:57   |  #8  
Taze Üye
11 mesaj

teşekkürler biraz geç oldu bağlan sorunları vardı.böyle bir kablo bulmaya çalışacağım.

waybe
27-06-2008, 22:26   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj
arasyurtman
Belki HDD'e USB'den yeterli güç gelmiyordur. Taşınabilir HDD'ler USB'nin akım sınırını zorlar ve bazı anakartlarda sorun çıkarabliir. Bence HDD'in yanında verilmediyse bir ucu HDD'e takılan, diğer iki ucu normal USB jack'lı bir Y-tipi USB kablosu bulmaya çalış. Bu iki USB jack'ını birbirinden uzak iki USB girişine tak ve öyle dene. Bu kablonun amacı, taşınabliir diskin veriyi yalnız bir USB girişinden, gücü ise aynı anda iki USB girişinden almasını sağlayarak USB'nin akım sınırını aşmamak.
ewet arkadaşım sana katılıyorum