Vista'da çalıştır kısmınd daha önce girdigim internet siteleri çıkıyor.. IE'den silmeme ragmen tümümü çalıştırda bunlar tekrar karşıma çıkıyor nasıl silebilirim ?
Çalıştır Listesindeki Girdileri / Komutları Silmek
Öncelikle Başlat menüsünü açın ve arama kutucuğuna "regedit" yazıp Enter'a basın. Şimdi buradan
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ RunMRU
yolunu izleyin. Burada "(Varsayılan)" girdisi dışındaki bütün girdileri silin.
Ayrıca Vista'da artık "Çalıştır" uygulaması yerine Başlat menüsündeki arama kutucuğunu da kullanabileceğinizi de hatırlatmak isterim. Buraya yazacağınız herhangi bir yazılım veya komutu doğrudan çalıştırabilirsiniz.
Ör:
ping www.chip.com.tr
silmeme rağmen tekrar sildiklerim geri geldi.. kayıt defterinde değişiklik olmadı yani..
CouseNsilmeme rağmen tekrar sildiklerim geri geldi.. kayıt defterinde değişiklik olmadı yani..Internet Explorer'ı açın ve "Araçlar/Gözatma Geömişini Sil/Tümünü Sil" komutunu verin.Ardından yukarıdaki adımı tekrar uygulayın.
yok hocam olmadı gözatma geçmişini tamamen sildim dedigin şeyleri uyguladım ama yine aynı..?
başlat>calıstır a gir "recent" yaz gelen penceredeki butun dosyaları sil(onlar kısayol zaten silince werikaybı olmuo)
CCleaner yazılımı ile halledebilirsin.
recent dosyasına erişim engellendi diyo.. CCleaner denedim olmadı..
CouseNrecent dosyasına erişim engellendi diyo.. CCleaner denedim olmadı..administor olarak oturum acıp deneyin yine olmazsa combofixi deneyin yada virus taratın oda olmadı format atın
zaten tek kullanıcı var oda benim recent dosyasına erişmek için ne yapmam lazım ?
Vista gerçekten lanet bişey ye her hatada format atılmaz ki ya !!!
CouseNVista gerçekten lanet bişey ye her hatada format atılmaz ki ya !!!Bu size ait bir sorun. Ben de böyle bir sorun olmadı. Sanırım bir şeyleri yanlış yaptınız ya da yapıyorsunuz.
yapman gereken ccleaner programını kurmak
burdan indir ve kur
kurduktan sonra ayarlara gir gelişmişten ilk baştaki 48 satten eski bilgileri sil linkini iptal et ve çöp kutusu üstünda cleaner ile temizle de türkçe dil desteği var.
arkadaşlar söylediginiz herşeyi yaptım ama sonuç alamıyorum ..
combifix nede claenar ikiside işe yaramadı ? Başka fikri olan varmı ?
Recep Baltaş Hocam kayıt defterinde senin söylediklerini sildim fakat tekrar geri geldiler kontrol ettim ?
baslat calıstıra gir "cmd" ye gir "whoami" yaz gelen satırı buraya yaz buyuk ihtimalle sisteminde wirus war
yazdım bişi çıkmadı onur-pc/ onur yazıyo
CouseNyazdım bişi çıkmadı onur-pc/ onur yazıaynısı bendede yazıo adaş cıktık iyimibilgisayarında wirus war yada administrator deilsin admin olarak giris yapıp dene yine olmadı bi antivvirusle tarat oda olmazsa format atcan
ne sorunmuş ya adminisatör'üm yada ben öyle sanıyorum :D antivürüsle tarattım format işide işime gelmiyo .. başka fikri olan varmı arkadaşlar ?
Bu nasıl bişi anlamadım virüs'se nasıl bişey taratmadıgım program kalmadı ?
Konu baya eski ama benim de böyle bir sorunum olduy, aşağıdaik şekilde giderdim, belki başka arkadaşların işine yarar:
Görev çubuğuna sağ tıklayın ve özelliklere girin. Açılan menüden başlat menüsüne geçin.
Klasik başlat menüsünü kullanıyorsanız:
Özelleştir -> Temizle
Başlat menüsünü kullanıyorsanız:
Özelleştir -> Gelişmiş -> Listeyi sil ile çalıştır bölümündekileri temizleyebilirsiniz.