bilgisayarımda çalıştır kayboldu.solucan girmişti ama temizledim.sanırım ondan kaynaklanıyo.onarma da çare olmadı. nasıl getiricem geri bu çalıştır'ı arkadaşlar?
"çalıştır" yok nerden bulucam arkadaşlar!
C:\WINDOWS dizinindeki regedit.exe calistir
AÇILAN PENCEREDEN HKEY_CURREN_USER\SOFTWARE\MİCROSOFT\WİNDOWS\CURRENTVERSİON\POLİCİES\EXPLORER DİZİNİNDEKİ NoClose ve NoRun DEĞERLERİNİ YA TAMAMEN SİLELİM YA DA DEĞERLERİNİ SIFIR YAPALIM.VARSAYILAN DEĞERLERİ SİZİNKİSİNDE 1 OLMALIDIR.SIFIR YAPARSAK SORUN DZELEBİLİR.TABİKİ BUNLARI YAPARKEN YÖNETİCİ VASFINA YANİ ADMİN YETKİSİNE SAHİP OLACAĞIMIZI DA UNUTMAYALIM
ALINTIDIR !!!
başlat + r tuşlarına beraber basmayı da bi dene.
veya
ctrl+alt+delete ye girburdan dosyaya tıkla yeni görev(çalıştır..) seçeneğivar burdan da kullanabilirsin
maalesef ne ctrl+alt+del,ne windows/regwdit.exe ne de başlat+r komutları çalışıyor."kısıtlandı yöneticinize başvurun" falan gibi şeyler yazıyor.başka öneriniz??
Başlat,sağtuş,özellikler,özelleştir,gelişmiş içerisine bi bak istersen kolay gelsin
maalesef işe yaramıyor.daha derin bi konu bence benimki başlattan halledilcek gibi değil..
Masaüstümüze bir kısayol oluşturup, kısayol yolu olarak da
[code]%windir%system32rundll32.exe shell32.dll,#61[/code]
yazıp oluşan ikonumuza çift tıklayarak eski güzel "Çalıştır..." 'ımıza kavuşmuş oluruz.
brkkartalmaalesef ne ctrl+alt+del,ne windows/regwdit.exe ne de başlat+r komutları çalışıyor."kısıtlandı yöneticinize başvurun" falan gibi şeyler yazıyor.başka öneriniz??kısıtlama var diosa büyük ihtimal o giren solucan sistem yapılandırmasını kurcalamıs, surayı bi kontrol et:1- "C:\Windows\System32\gpedit.msc" dosyasını ac, "Grup İlkesi"ni ac
2- Sol taraftaki listeden sırsayısla:
Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu'na gel, sağ tarafta birsürü secenek cıkar3- ordan "Çalıştır menüsünü Başlat Menüsü'den kaldır" ayarına gel ve çift tıklayarak aç
4- acılan pencerenin üst kısmından "Yapılandırılmadı" seçenegini sec ve Tamam'la ayarı kaydet.(olmassa "Devre Dışı"nı sec ve ole dene)
bu bilgisayardaki o kısıtlamayı kaldırıcaktır....
''Ctrl+Alt+Del/Yeni Gorev/Yeni Görev Oluştur/ Burada Çalıştıracağın programı seçmelisin..
skyworld''Ctrl+Alt+Del/Yeni Gorev/Yeni Görev Oluştur/ Burada Çalıştıracağın programı seçmelisin..ah kardeşim işte ctrl+alt+del çalışsa..
sağolun arkadaşlar inşallah bu yollrdan biri işe yaricaktır.1-2gün içinde denicem inşallah..
Windows + R : Çalıştır Kutucuğunu Açar.
bunu dene bide
benim açtığım sayfaya baka bilirsen adı ''Windows Komutları'' belki yardımcı ola bilir..
arkadaş haklı windows+r tuşu çalıştırı açar.
tek bir cevap makinanda sistem zarar görmüş anca yeniden kurman lazım tabiki tam olarak degıl nasılmıılk kurulum esnasında r onar yazısı cıkar onu pas gec devam de yıne karsına aynı r onar cıkıcak yanı wındows kurarken son adımda o tusa bas windowsu kursun boylece hem wındows kayıp dosyalar yerıne gelır hemde onarım olmus olur
arkadaslar, "calıstır" engellendiginde ne başlattan nede ole tuş kombinasyonlarından acılmas "windows+r" gibi, aynı hatayı verir. ancak BOOMFUNKMCS güzel bi cozum onermis, bu alternatif olabilir, benim dedigim yoldan yasaklamayı kaldıramıyorsanız onun dedigi yeni kısayol yontemiylede acabilirsiniz...
Başlat menüsünü kullanabilisin. Başlat>Ayarlar>Görev çubuğu ve başlat menüsü>Başlat menüsü>Öelleştir> Çalıştır' ı görüntüle.Ve CatLakProf92 arkadaşımın dediği gibi Windows+R. Galiba bunlar ötekilerden daha güvenli.
kardeş belkide bilgisayarı birden fazla kişiyle kullandığın için(bilmiyorum ama) senin bazı dosyalara girmen kısıtlanmış olabilir
edpresidentBaşlat menüsünü kullanabilisin. Başlat>Ayarlar>Görev çubuğu ve başlat menüsü>Başlat menüsü>Öelleştir> Çalıştır' ı görüntüle.Ve CatLakProf92 arkadaşımın dediği gibi Windows+R. Galiba bunlar ötekilerden daha güvenli.daha güvenli ama erisim izinleri kısıtlı oldugunda ancak benim dedigim yada BOOMFUNKMCS'in dedigi yontem calısır. win+r tusu veya o dedigin ayar aynı izin yok hatası ile karsılastırır kullanıcıyı.