Call Of Duty 2 Problemi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
sailor79
03-11-2005, 22:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhabalar herkese,
öncelikle sistem özelliklerim:
AMD Athlon 64bit 3000+ işlemci
Asus K8VX anakart
512 mb ram
HIS Ati RADEON 9600XT 128 Mb. VGA
Windows XP Professional With Service Pack 2 işletim sistemi

Bu oyun sistemimde doğru düzgün çalışmıyor arkadaşlar.Oyuna ne zaman başlasam, 5-10 dak. içerisinde donup masaüstüne dönüyor. Battlefield2,Delta Force Xtreme,Fifa 2005-2006'yı rahatlıkla oynayabilmeme rağmen bu younda böyle olması beni delirtti resmen. Hem ATI'nin hem de HIS firmasının web sitesinden kekran kartının son sürücülerini indirdim ama  fayda etmedi. Bir sorun var ama ben çözemedim bir trlü. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler....

sailor79
04-11-2005, 18:18   |  #2  
OP Taze Üye
4 mesaj

hiç mi yardımcı olabilecek kimse yok bana?

Banned
05-11-2005, 22:50   |  #3  
Banlandı
198 mesaj

Call of Duty 2 Maximum Sistem İhtiyaçları

-Intel Pentium 4 540 3.2Ghz HT Teknoloji 1 Mb Cache
-1 Gb Ram(1024 Mb)
-256 Mb GeForce 6800 Pci Express veya üstü ekran kartı
-80 Gb Boş Hard-Disk alanı

Yani 5-10 dakika oynaman bile senin için bir şans gibi sanırım.Birde senin ekran kartın Ati CoD 2'nun önerdiği ekran kartı ise nVidia bir uyumsuzluk olabilir.Ekran kartından değil diyelim sorun ram'in hafif kalıyor bu sefer.Önce Options'dan grafik ayarlarını düşümeyi dene.Anti Aliasing falan kapa onları.Hala aynı sorun oluşuyorsa Ram'ini yükseltmelisin.O da olmuyorsa ciddi bir upgrade'e ihtiyacın olabilir.

Son Düzenleme: Simple User ~ 08 Kasım 2005 13:53
sailor79
06-11-2005, 02:39   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

dostum cevabın için çok sağol, dediklerini yapacağım. Ama benden başka daha düşük özellikte olan eniştemin bilgisayarında oyunun demosu çalıştı.valla sistemi geçen ocak ayında almıştım,patlamak üzereyim, daha 1 sene bile geçmeden bilgisayarım ne hale geldi,bir sorun olursa gene mesaj atarım teşekkür ederim.

Banned
06-11-2005, 10:13   |  #5  
Banlandı
198 mesaj

Demo'da konfirigasyon biraz daha sadeleşmiş olabilir.Bence bir demosunu yükle CoD 2'nin.Bu ayki Level'da Cd içerisinde var.Baktın çalışmıyor,bir çakışma problemin olabilir.

karakantr
08-11-2005, 13:13   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj
alıntı:
Gönderen : cyber_sami

Call of Duty 2 Minumum Sistem İhtiyaçları

-Intel Pentium 4 540 3.2Ghz HT Teknoloji 1 Mb Cache
-1 Gb Ram(1024 Mb)
-256 Mb GeForce 6800 Pci Express veya üstü ekran kartı
-80 Gb Boş Hard-Disk alanı

Yani 5-10 dakika oynaman bile senin için bir şans gibi sanırım.Birde senin ekran kartın Ati CoD 2'nun önerdiği ekran kartı ise nVidia bir uyumsuzluk olabilir.Ekran kartından değil diyelim sorun ram'in hafif kalıyor bu sefer.Önce Options'dan grafik ayarlarını düşümeyi dene.Anti Aliasing falan kapa onları.Hala aynı sorun oluşuyorsa Ram'ini yükseltmelisin.O da olmuyorsa ciddi bir upgrade'e ihtiyacın olabilir.

Arkadaş sanırım maximum sistem gereksinimIerini yazmış :)
0yunun kendi readme d0syası:
Minimum System Requirements

- 3D Hardware Accelerator Card Required - 100% DirectX(R) 9.0c compatible 64 MB Hardware
Accelerator video card and the latest drivers
- Microsoft(R) Windows(R) 2000/XP
- Pentium(R) 4 1.4GHz or AMD Athlon(tm) XP 1700+
- 256 MB RAM (512 MB RAM recommended)
- DirectX(R) 9.0c (included)
- 100% DirectX(R) 9.0c compatible 16-bit sound card and latest drivers.
- 100% Windows(R) 2000/XP compatible mouse, keyboard and latest drivers
- 4 GB of uncompressed free hard disk space (plus 600MB for Windows(R) 2000/XP swap file)
- 8x Speed CD-ROM or 2x Speed DVD-ROM drive

Banned
08-11-2005, 13:54   |  #7  
Banlandı
198 mesaj

Sağol karakantr uyarın için ... Özür dilerim düzelttim hatayı ... Gülümseme

guduhasan
08-11-2005, 17:48   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar call of duty 2 yi yükledim.nasıl çalıştırıcam?

fseyrek
09-11-2005, 09:56   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaslar ben yeni üyeyim yanliz bu nedir ya, arkadaslar sorunları icin cözüm istemiş, ama maşallah adama pc'ni çöpe at git yenisini al denmis, bu bir arkadas oneri getirmis arkadas 80gb. disklerden,256 ekran kartlarından,p4'lerden bahsetmis sanirim bu arkadas bilgisayarci bilgisayar satmak istemis sorunu olan arkadasin sistemini inceledim cidden guzel bir makinası var arkadasimizin, sorununu cozmek isteyipte kısacasi yeni bir bilgisayar almasini isteyen arkadasada bir kac onerim olacak
1-AMD cpu'lar oyun makinalari icin tasarlanmistir evet belki isinma sorunu oluyor fakat buda su soğutmalı kasalarla rahatlıkla cözülebiliyor. p4 cpu'lar ise genellik is alanlarında kullanılması icin ideal islemcilerdir.
2- sorunu olan arkadasimizda ATI Redeon ekran kartı varmis, eger gercek bir oyuncuysan ekran kartı konusunda ATI denilince akan suların duracagini ve her oyuncunun hayellerini susleyen bir ekram karti oldugunu bilmelisin. evet belkide chipset'ten kaynaklana bilen bir sorun olabilir ama zannetmiyorum gerekli yamaları yapinca sorun olacagini
3-80 Gb. diskten bahsedilmis arkadaslar oyunun boyutu sadece 4-4,5Gb. server kurmuyoruz sadece oyun oynayacagiz.
bu arada bu oyunu bende makinama yukledim DVD'sini bende makinama kurdum, evet ilk deneme bolumunu rahatlikla gectim fakat asil bolume geldigimde arkadasin sorunundanda beter makinam direk reset atti ve sorunun fx5200'un kararsiz calismasi oldugunu bildirdi fakat vakit bulamadim daga sonra ama gerekli driverleri ve yamalari indirdim kurdugumda sorun olacagini zannetmiyorum.makinamda
amd2500
512 ram
128 gforce fx5200 vga
vs. vs.
arkadasim sen bence yamalari tekrar indir sitesinden ve kurmayı dene yada

adresinden gerekli driverleri bulabilirsin bu zor bisi degil eminim calisacaktir
yani kisacasi bence makinan muhtesem makinana guven
kolay gelsin iyi eğlenceler
Bu arada unutmadan biz daga oyunu kurup oynamaya calisirken 2006'nin 1. ceyreginde yani ilk 3 ayında pack'i gelecek oyunun bence biran once bitirmeye calisin oyunu yanliz sakin olun bence oynarken klavyelere dikkat:)

Darth Rasha
09-11-2005, 18:26   |  #10  
Taze Üye
15 mesaj

Üstte arkadaş oyunun gereksinimlerini gayet güzel yazmış.Max sist. gereksinimi diye bir tabir zaten olmaz.Söylemeden de edemeyeceğim 80 gb yer tutmak ne demek arkadaşım belli ki yanlış görmüşsün daha iddia etme bari.piyasada değil 80 , 8 gb yer tutan oyun yok.

Son Düzenleme: Darth Rasha ~ 09 Kasım 2005 18:34
sailor79
10-11-2005, 20:48   |  #11  
OP Taze Üye
4 mesaj

Ya arkadaşlar, acaba sorun işletim sistemimden mi kaynaklanıyor? Service Pack 2'nin daha önceden çok problem yaratabildiğini okumuştum bir yerde ama doğru olup olmadığı konusunda pek bir fikrim yok.Acaba bilgisayara format atıp yeniden SP2'siz windows XP yüklersem ve diğer bütün donanımların güncel driverlarını yüklesem sorun çözülür mü?

fseyrek
23-11-2005, 16:58   |  #12  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaslar walla ben makinama kurdum gerekli yamalarida indirdim catirrr catirrrr oynuyorum oyunu hatta yariladim bile sayilir yanliz oyunda gorevler cok kisa geldi birde arkadaslar oyunun yüzde kacinda tam olarak bilmiyorum ama ABD askerleri bir camii bombalayip yikiyorlar bilgilerinize. herkeze iyi eylenceler.
sailor79 bence dediklerin mantikli ama format atmak en son yapilacak istir acaba oyununda yada kurulumunda bir hata olamazmi diye dusunuyorum bence once bir onlari dene su oyunu kurup 5-6 cd'ye boluyorlar sonrada zipliyorlar o tip oyunlarda genelde bu tip sorunlar olabiliyor