Ama gercekten Call of Duty 4 de cok harika yapılmıs arkadarlar.Ben oyunu 2 kere bitirdim ama grafik olarak crysis 1 numara...
Call Of Duty 4 Modern Warfare®
cod 4 ne kadar güzel olursa olsun biraz gerçekciliğini kaybetmiş
ben 5-6 defa bitirmişimdir oyunu
çatışma sahnelerinde daha kolay ölmesi gerekmez mi veya enerjisinin tekrar dolmaması lazım vurulduğu gibi enerjisinin olması lazım
tabi ki şahsi fikrim bu benim cod4 ü bekleyelim görelim
bende cod4 diyenlerdenim ve oyun son derece gerçekçiydi eski oyunlardaki gibi can gösteresi olsa daha mı iyiydi? 40 tane mermi yiyor adam can yarıda nerde bunun gerçekçiliği nerde?? fakat cod 4 de nasıl?5 6 kurşun yediğinde can zayıflıyor adamın gözü kararıyor kalp atışları hızlanıyor sonra yeniden düzeliyor..Demeyin ki madem gerçekçi niye düzeliyor diye çünkü düzelmese soruyorum oyunu acaba nasıl oynyacaksınız? 3 kurşun yemeden süper oynayabilecek misiniz? ve şimdi söyleyin eskisi gibi 80 kurşun yiyip can göstergesini 0'a düşürüp save li yerden başlamak mı gerçekçi yoksa 6 kurşun yiyip gözünün kararması ve dinlenip tekrar düzelmek mi gerçekçi? ve elbette çatışma sahneleri zor olacak herkesi tarayıp öldürürsen ne zevki kalır ki zorlanacaksın asıl ve ne kadar terlersen o kadar zevk alırsın!eğer zor geliyosa seviyesinin düşürüp oynayın bu cevaplar CgdMtn sanaydı kardeşim;)
ya ben crysisin şurasını beğenmedim sürükleycilik yok oyuna giriyorum 5 adım attıktan sonra sıkılıyorum ve oyunu bitiremedim bu yüzden çok sıkıcı geldi oyun ve en büyük derdim mermi oldu elimden geldiği kadar tasarruflu kullanıyorum ama mermi çabuk bitiyor ve adamda ölmüyor uyuz ediyor sıkılıyorum çıkıyorum oyundan:)ve elimde tabancayla ya da bomboyla adamlara daldığımı hatırlıyorum(:
O dediğin COD2 de de var zaten. Ayrıca crysiste de bekliyorsun canın doluyor. Oyunu beceremiyorsanız oyunda süreklilik yok demeniz saçma oluyor sanki. Kurşunun bittiyse ki benim de bitti, aç görünmezliği teker teker adamlara yaklaş vur biraz silah al idareli kullan ne diyim. Adamları düz tararsan sen de ölmezler tabi, kafaya nişan almayı denediniz mi? Sonuçta özel hareket ekibisin. Tek tek gidiyorsun. COD4 teki gibi öyle bir takım olarak ilerleme söz konusu değil. Kurşununuz yoksa süngünüz var :P
Arkadaşlar Cryrsis'ı yanlış bi tarihte piyasaya çıkardılar.Aslında oyunu gerçekçi olarak oynayabilmemiz için 2090 yılında oynamamız lazımdı o zaman görünmezlik fln'da olmuş olur.Hadi bırakın yaa Crysis oynayacağınıza gidin Selena, Bez bebek, Prenses Perfinya her neyse onları izleyin hem daha gerçekçi en azından
Ya ben bu AntiCod'culara burdan sesleniyorum siz ''Call of Duty'' gibi efsane bi oyunuda eleştiriyosanız demek ki Oyunlardan'da bir bilginiz yok.''Call of Duty'' gibi Efsane bi oyunu boş boş sözlerle eleştireceğinize gidin biraz Saygı Gösterin Fazla konuşmayın hadi hadi hadiiiiii.
Duyuru:Burdan Moderatör arkadaşa sesleniyorum sence Crysis mı Yoksa CoD4 mü?
Kardeşim biz AntiCod çumuyuz. Öyle olsa bitirmezdim oyunu sonuna kadar gelmeden harddiskimde izini bile bırakmazdım. Moderatör arkadaşlara niye sesleniyorsun, moderatörler ne derse o mu oluyor :D. NFS çok mu gerçekçi. Hadi söyleyin. O hızda giden bir arabayı öyle kontrol edebileceğinizi mi sanıyorsunuz??
Oyunlar gerçekçi olacak diye birşey mi var? Hayret bişi ya. Oyunlar FPS, Strateji ve Gerçekçi olmayanlar diye ayrılıyor sanki. Command & Conquer da bir seri.. Sanki her oyunu çok mantıklı..
Evet siz AntiCoD'culardansınız Oyunu sürekli karalamaya çalışıyosunuz.Moderatör arkadaşa'da Görüşünü merak ettiğim için sordum o ne derse en iyi o diye bi kuralıda sen koyuyosun ben öle bi şey söylemedim.Ayrıca NFS çok iyi bi oyun Anormal yanı yok arabaları hangi hızda giderlerse gitsin fren die bişey icat edilmiş ordan durdurabiliyosun,bu güne kadar çıkan her serisinide bitirdim.Son olarak Çıkan her oyun gerçekçi olucak demiyoruz.O Firmalara bağlı bize değil.Diğer söylediğin sözlere cevap vermek bile saçma.
AntiCod çuyum ama oyunu bitirdim neden acaba.. Fren diye bişey var ama direksiyon dediğin şey arabayı o kadar iyi kontrol etmez. Sen o hızda git bakalım arabayla hemen şerit değiştirebiliyor musun yoksa karşına araba çıktığında direksiyonu kırdığında 200 km ile sağ çıkabiliyor musun..
Sen hiç middle earth oynadın mı? Orta dünya çok mu gerçekçi şimdi? Yüzük. Sauronnn.. aman ne mantıklı.
Senin efsane dediğin oyun kaç yılında çıktı biliyor musun? 2003. Aman ne efsane. Oyun güzel, ona sözümüz yok, ama farklı klasmandaki iki oyunu karşılaştırmanız çok saçma.
Peki command conquer serisini oynadın mı? Söyle oynadın mı? Efsane neymiş hikaye neymiş görürsün o oyunda. Oyun mantıklı değil ama sağlam bir hikayesi var en azından.
Şimdi sorsam sana hangi oyun daha güzel Flight Sİmulator X mi yoksa invaders mı desem FSX dersin. Neden? mantıklı. Gerçek uçaklar. Gerçek havaalanları. Uçak indirip kaldır amma zevkli. Pilot değilsen uçakları sevmiyorsan o oyunu beğenilecek bir oyun değil. Ama sen beğenirsin ne de olsa invaders türü oyunlardan çok daha gerçekçi.
soru:AntiCod çuyum ama oyunu bitirdim neden acaba..
Cevap:Bir insan Karşı olduğu bi şeyi her neyse hiç deniyemezmi oynayamaz mı? İncelemyeez mi?
soru:Fren diye bişey var ama direksiyon dediğin şey arabayı o kadar iyi kontrol etmez. Sen o hızda git bakalım arabayla hemen şerit değiştirebiliyor musun yoksa karşına araba çıktığında direksiyonu kırdığında 200 km ile sağ çıkabiliyor musun..
cevap:200 km hızla giden bi arabayı direksiyonu kırdığında sağ şeride çekmek imkansız bi şey değil ki.Sen hiç Hızlı ve Öfkeli die bi film izledin mi acaba? eğer izlediysen sorunun cevabı orda var.
soru:Peki command conquer serisini oynadın mı? Söyle oynadın mı? Efsane neymiş hikaye neymiş görürsün o oyunda. Oyun mantıklı değil ama sağlam bir hikayesi var en azından.Sen hiç middle earth oynadın mı? Orta dünya çok mu gerçekçi şimdi? Yüzük. Sauronnn.. aman ne mantıklı''
cevap:Arkadaşım ben demiyorum ki Dünyada ki bütün oyunlar Gerçekçidir. Sen benim her söylediğim lafa bi Oyunu Örnek göstererek diyosun ki bu çokmu gerçekçiydi.Dünya Üzerinde Yüzbünlerce Oyun var ben onlara gerçekçi demiyorum Gerçekçi oyunları daha fazla seviyorum dedim diğer oyunlardan banane.
soru:Senin efsane dediğin oyun kaç yılında çıktı biliyor musun? 2003. Aman ne efsane. Oyun güzel, ona sözümüz yok, ama farklı klasmandaki iki oyunu karşılaştırmanız çok saçma.
cevap:Efsane bi Oyun ister 1980'de ister 2008'de çıksın bu oyunun ne kadar çok bir kitleye ve nasıl bir etki yarattığına bağlıdır.Ona bakarsan Mafia'da 2002 yılında çıkmıştı, ama herkes Mafia Efsane bir oyundur diyo.. burdan yorumları okuyabilirsin.
soru:Şimdi sorsam sana hangi oyun daha güzel Flight Sİmulator X mi yoksa invaders mı desem FSX dersin. Neden? mantıklı. Gerçek uçaklar. Gerçek havaalanları. Uçak indirip kaldır amma zevkli. Pilot değilsen uçakları sevmiyorsan o oyunu beğenilecek bir oyun değil. Ama sen beğenirsin ne de olsa invaders türü oyunlardan çok daha gerçekçi.
cevap:Ben gerçekçi oyunlardan başka oyun oynamam diye bir şey söylemedim.Bende ''quaike'' Oynarım arada.Bizim Burada konuştuğumuz şey Gerçekçi Oyunların biz Oynayanlar tarafından daha çok sevilmesidir.Senin söylediklerin bu konuya çok uzak.
Not:Yardımcı Olabildiysem ne mutlu Bana.
Cevap: Bir insan Karşı olduğu bi şeyi her neyse hiç deniyemezmi oynayamaz mı? İncelemyeez mi?
Cevabın Cevabı: İncelemek ayrıdır, bitirmek ayrıdır. Siz diyorsunuz(sen olmayabilir) Crysis'i çok saçma geldi şevkim kırıldı oyundan çıktım. Ben COD4 te çok takıldım ama yine de bitirdim. Format öncesi en zorda başladım hatta (19 saniye yaptım ilk bölümde çalışıp) ama formatla save gitti bi daha da devam etmedim. O gemi batarken geçmek için en az (tek yer gemi batıyor su köprü gibi yeri yıkıyor ordan koşarak geçmen lazım) 10 dk uğraştım. Neden COD4 zevkli bir oyun. Ben COD4 ü kötülemedim. Sadece hep aynı tür olayların, hep aynı tarafın savaşı kazanmasından bıktık dedim. Neden daha değişik şeyler olmuyor, neden diğer tarafların bakış açısından bakmıyoruz dedim.
Cevap: Görende 200 km hızla giden bi araba hiç sağ sol yapamaz sanar.Sen hiç Hızlı ve Öfkeli die bi film izledin mi acaba? eğer izlemediysen sorunun cevabı orda var.
Cevabın Cevabı: Arkadaşım sen gerçekçiliği filme göre mi belirliyorsun? Ondan herkes otobanda 200 le giderken bariyerlere çarpıp ölüyor. Filme göre gerçekçilik belirleyeceksen Taşıyıcı 2 yi izledin mi? Geçen gün televizyondaydı. Ben öyle giden bir uçak görmedim hayatımda:P Neyse bu biraz konu dışı olabilir. Ama yani sen underground serisinin esinlenme kaynağı olan hızlı ve öfkeliyi kaynak gösteriyorsun gerçekçilik için. Hızlı ve öfkeli tamamen gerçek zaten hiç CGI yok. Arabalar kaza yaptığında(ölen var mı hatırlamıyorum izleyeli çok oldu, mutlaka vardır belki de yoktur) onlar da mı gerçek? Bir filmde herşey gerçek olabilir mi? Çekim gerçekse bile arabaların orda 200-300 le gittiğini mi sanıyorsunuz? Hızlandırma denen birşey var. Sabit kameralar ve yüksek teknoloji olduğu sürece farkı hiç bir zaman anlayamazsınız. Ayrıca o arabalarda 200 üstü km lerle gidenleri görüyoruz televizyonda. 4 ölü 3 yaralı şeklinde haberlerde bariyerlere bitişik şekilde. Arabalara çarpılıyor ağır çekime giriyor takla atıyorsunuz. O da ne araba düzeldi nasıl oldu? R tuşuna mı bastı biri? Cevap olarak: "bu olmazsa oyun bitmez amaa olur mu öyle şey" dersiniz. COD4 teki gibi yapsınlar o zaman. Belli bir checkpointe geri dönsün. Tamam DRAG modunda baştan başlıyor olabilir ama bu konuda mesela saçma. Diğer saçmalıklarına girmeyecceğim arabaya yarışlarının. Daha adam akıllı yarşı oyunu görmedim. (Race Driver GRID gibi oyunları da göremedim daha ama neyse). Gördüğüm en gerçekçi oyun, Superbike 2008. O kadar gerçekçiki anlatamam.
Cevap: Efsane bi Oyun ister 1980'de ister 2008'de çıksın bu oyunun ne kadar çok bir kitleye ve nasıl bir etki yarattığına bağlıdır.Ona bakarsan Mafia'da 2002 yılında çıkmıştı, ama herkes Mafia Efsane bir oyundur diyo.. burdan yorumları okuyabilirsin.
Cevabın Cevabı: Efsane oyun olarak kastetmek istediğim, kelimenin yanlış anlamda kullanılması. Yoksa tabi ki de COD serisi ve Mafia gibi oyunlar o tanımla "efsane" sayılabilir. Ama efsane eskiden beri olan ve hala oynanan oyunlar olmalıdır. Half Life 1, Counter Strike, CC serisi(red alert falan) olmalıdır. Demek istediğim adlandırma yanlış. Efsane yerine harika deseniz olabilir. Ama asıl efsanelere hakaret edersiniz şimdiki oyunlara efsane diyerek. Bu Yaprak Dökümü romanını çok beğenip ona destan demeniz gibi birşey olur.(Destan ne biliyorum edebiyatta görüyoruz açıklamanıza gerek yok sadece bir benzetme)
İyi günler.
cod4 bencede 1.oyun olur crysıs'i bende oynadım bıtırdım buyuk ıhtımal 2. oyunu oynamayı dusunmuyorum cunku konu pek sarmıyor.onlıne olarak cod4 cok guzel 55 level olmustum formattan sonra pek oynamıyorum ama benım gonlumde yatan en ıyı 2.ww brothers ın arms'dır serının son cıkıcak oyununu hells hıghway'ibuyuk merakla beklıyorum her yonuyle cok daha surukleyıcı bır oyun bence.Neyse bu aralar amerıcas army onlıne oynuyorum eger cod4 onlıne oynayanlar bu oyunu oynarlarsa adam vurmanın o kadar kolay olmadıgını gorurler gercekten cok gercekcı oyun amerıka ordusunun resmı oyunu bır cesıt sımulasyon zaten.
mustafa91O dediğin COD2 de de var zaten. Ayrıca crysiste de bekliyorsun canın doluyor. Oyunu beceremiyorsanız oyunda süreklilik yok demeniz saçma oluyor sanki. Kurşunun bittiyse ki benim de bitti, aç görünmezliği teker teker adamlara yaklaş vur biraz silah al idareli kullan ne diyim. Adamları düz tararsan sen de ölmezler tabi, kafaya nişan almayı denediniz mi? Sonuçta özel hareket ekibisin. Tek tek gidiyorsun. COD4 teki gibi öyle bir takım olarak ilerleme söz konusu değil. Kurşununuz yoksa süngünüz var :puhahaha baba biz cod 2 de yada crysisde yok mu dedik:D:Dbi arkadaş cod4 de madem gözümüz kararıyor neden tekrar iyileşiyoruz gerçekçilik yok demiş ben ona cevap verdim sen ordan neden atladın crysisde de var diye anlamadım:Dşöle konuşuyosun sonra anticod çumuyuz kardeşim biz
baba becerememekten değil adamlar zor ölüyo diyorum ölmüyor demiyorum elbette zor ölecek asıl zevki orda ama her adam için bu kadar olmaz ki dibine gidiyorum sıkıyorum anca zorlaya zorlaya öle öldürüyorum ve kafasına sıkıyoruz zaten çünkü adamın ağzına giriyorum zaten:D bide adamların elinden düşen silahlar kendi silahın kadar ii olmuyor ki kendi silahın ne kadar iyiyse:D adamları öldüremeyince sürükleyici değil demedim öykü sürükleyici değil dedim sen öyküyü süper gördüğün için saçma geliyor tabi:D bomba atıp karargahı basıyosun sonra haydaaa yola devam koreliler bi yanda canavarlar bi yanda oyunun türünüde kestiremedim bilim kurgu mu savaş mı:)ama şu Türkçe dil desteği yok mu o bitiriyor yaSon Düzenleme: StatioN ~ 16 Ağustos 2008 00:45
Mustafa91'e cevap:Ben sırf bu yeni oyunlara az daha yakın olabilmek için yeni bilgisayar aldım ve hemen 3 adet oyun aldım. Medal of honor airborne, cod 4 ve crysis. ilk medal of honor u yükledim. görüntüsü hoşuma gitti oyunun fakat adamlara nişan almak çok zor geldi. Ama fena değil oyun, zevkli idi. Taki call of duty 4 ü yükleyene dek. Bu zamana kadar benim için medal of honor ve call of duty aynı kefede idi. Ama bu sefer değilmiş. Cod 4 te ilk bölümü oynadım ve moh dan daha kolay kontrolü nedeniyle hoşuma gitti. Ama ilk geminin içine baskın yaptığımız bölümden sonra ki bir video görüntü beni oyuna acayip bağladı. Araba içinde bir adamı alıp idam etmeye götürdükleri sahne olan video geçekten harikaydı. Araç içinde camdan dışarda olanı biteni izlemek (koşan, kaçan, kafasına mermi sıkılanlar falan) gerçekten harika idi. Ve oyunun mekanı ve konusu gerçekten 10 numara. Bilgisayarı değiştirdiğime en çok cod 4 ü oynamak nasip olduğu için sevindim. Daha sonra crysis i yükledim ve bana o kadar basit ve saçma geldiki. Oyun kötü değil güzel, fakat cod 4 ün üstüne hiç gitmiyor. Çok bebe oyunu gibi oluyor cod 4 ten sonra. Cod 4 te gerçek savaş senaryoları yaşar gibiydim. Mesela uçağın radar görüntüsünden aşağıya bombalar sallamak, helikopterden binaları havaya uçurmak çok mükemmeldi. Ondan sonra crysisin daha başında ölen adamı uzaktan birisi onu buharlaştırma yok etme sahnesini görünce gerçekten basit bir oyun gibi geldi bana ve keyif vermedi.
İşin özü bence Call of duty 4 ü oynamadan önce crysis i oynayın. Çünkü Call of duty 4 ü görünce bu zamana kadar oyun oynamadığınızı farkedeceksiniz.
Sadece, tek kişilik - ilerlemeli kısımları ele alırsak:
Biri, birinden üstün
Crysis'in oynayış özellikleri iyi. Bir ortamda yapabileceğiniz çeşitli şeyler var. Kapsamlı fizik motoru var. Giysi sayesinde, kısmî yeniden oynanabilirlik durumu söz konusu olabiliyor.
Grafikleri biraz iyi (sistemi ne kadar zorladığı mühim değil. Eninde sonunda aşılacak bu, yeni sistemlerle :).
Konu sunumu, hareketlilik ön plânda değil. Bazen kendimi boş hissedip sıkıldığım oldu. Ama, teknik özellikleriyle öne çıkan bir oyunun böyle yapması da doğal karşılanmalı. Geçtiği mekân da buna yol açan önemli etmenlerden.
CoD 4 ise, akıcılığı,Silahları, konunun sunumu, kısmî film havası vs. oldukça iyi. Akıcılık, gerçekten şahane. Oyunu ilk kez yükledim, açtım, görevlere başladım ve hiç ara vermeden bitirdim. Üstelik, siz yerinizde sabit kalınca sürekli adam türemesi gıcıklığına rağmen, ara verdirtmedi (hardened'de oynadım).
Pripyat görevi (beklediğimden iyi çıktı. Pripyat'a girmek yeterliydi benim için), nükleer patlama ve sonrasındaki görüntüler, AC-130 görevi, belirsiz bir ülkenin başkanının darbe-devrim sonucu öldürülmesi sahnesi vs. gayet güzel. Crysis'te bu tür anları tam olarak yaşayamadım (uçak gemisi ve donmuş bölge bölümleri iyiydi, ama CoD 4'teki gibi olamadı). (İlginçtir, CoD 4'te pek çok kişinin çok beğendiği gemi görevi bana pek etkileyici gelmedi. Görüntü güzeldi, o kadar.)
Grafikleri de güzel. Ama, öyle "optimize olayı aşılmış, bitirilmiş!" denecek bir şey de yok. Yeterince karmaşık ve ayrıntılı olmayan cisimler üzerinde güzel tarayıcı (shader) efektleri uygulanmış. Bu sayede, Ortadoğu'daki gündüz görevlerinin geçtiği yerler ve ilk gemi görevindeki gibi ani ışık patlamalı anlar güzel görünüyor. Lâkin, Rusya ve Azerbaycan'daki gibi arazi grafikleri yetersizdi.
CoD'un kısalığını bir eksi olarak görmüyorum. O kısalık içinde ne yaşattığı önemli. Ki, kısa görünmesinin ana sebebi de akıcılığı. Bölüm yüklemelerinde bile bizi oyalayan bir oyun olunca, mevcut süre kısa geliyor tabii.
Sonuç olarak Cod4 Daha Üstün ve mükemmel.
tartışmak anlamsız rakamlar ortada. cod4 çıkalı 2 ay oldu ve multiplayerda 3. sıraya oturmuş durumda. böyle bir başarıyı kaç oyun gösterebildi? oyun single olarakta güzel, multi olarakta çok seviliyor.
bence cod4 büyük bir başarı hikayesidir. crysiste güzel oyun ama cod4'le kıyaslanamaz.
BaranEker
Tarihi yanlış yazmışım.Ama o önemli değil önemli olan ayrıntılı bir şekilde cevap yazman.
Sana Derslerinde Başarılar Diliyorum. . .
Acele etme ama ilk önce Dersler gelir sonra teknoloji :D
Evet hocam gerçektende süper bi oyun...Ben oyunu bitireli tam 4.5 ay oldu.:)
ya arkadaslar ben kuramadım cod4 u error deyıp hata verıyo neden acaba
Crack yaptın mı? Cd bozuk olabilir.
yaptım kardes ama olmuyo cd dede problem yok cunku oyun acılır gbı oluyo sonra eroor dıyo bseyler yazıyo