arkadaşlar 3 makine arasında kaldm canon ixus 85 mi, canon a1000 mi yoksa nikon s60 mı
canon ıxus 85 mi nikon s60 mı
Canon İxus 85 yada Nikon s60 arasında kaldım ama. Cano İxus 85 daha iyi. Zoom yapma olanağı Nikon'dan daha iyi.teknosadan baktım nikonun daha iyi zoomu
http://www.teknosa.com/Cultures/ ... OTOGRAF_MAKINESI873
http://www.teknosa.com/Cultures/ ... OTOGRAF_MAKINESI873
bütün digital otomatikler aynı, sen sağlam ve güzel tasarımlıyı al
bütün digital otomatikler aynı, sen sağlam ve güzel tasarımlıyıSallamasyon yoruma güzel bir örnek.
Makine alırken asla tasarıma bakılmaz birincisi merceğe ikincisi CDD'e bakılır tabi Sensörlerin kaliteside önemlidir ben senin yerinde olsam Canonu tercih ederim çünkü bu saydığım özellikler Canonda fazlasıyla mevcuttur.
Sallamasyon yoruma güzel bir örnek.Senin bilgi hazinene göre sallamasyon diye ifade ettiğin bilgi herkes anlasın diye sade bir şekilde anlatılmış bir gerçektir, her zaman karışık ve süslü sözlerde bir alamet yatacak diye bir durum yok. Profesyonel makinayıda küçüklüğümden beri bilirim, otomatiğide, ancak herkesin bilmediği şeyler bundan daha fazla işin üretim,ticaret,teknik detayları vardır. Basit bir cavap vermekle en yararlısını yapıyorum. Şunuda söyleyim ki bu hususta birçok makinayı bilen profesyonel fotoğrafçıların size tavsiye edeceği sade bilgilere dikkat edin, bunlar önemlidir. Özellikle internette bilgi verenler önemli, yani adam size makina satmaya çalışıyorsa karına göre konuşabilir. Fazlacada bilmeyebilir.
Makine alırken asla tasarıma bakılmaz birincisi merceğe ikincisi CDD'e bakılır tabi Sensörlerin kaliteside önemlidir ben senin yerinde olsam Canonu tercih ederim çünkü bu saydığım özellikler Canonda fazlasıyla mevcuttur.Biraz bu olayın geçmişine ve ticaretine bakalım, bunları bilince asıl kimsenin kafası karışmayacaktır. Panasonic in LEICA lensinden tutta sony nin merceği Carl zeiss optik dünyanın en iyi merceklerini üreten firmalardandır.. bu durum birkaç markada daha böyle gider. 2007 den sonra çıkan tüm otomatik fotoğraf makinası markaları özellik konusunda uzmanlaşmış ve hepsi farklı hususlarda tercih edilir olmuştur. Digital fotoğraf makinası piyasaya girince haliyle elektronik dünyasıda bu işin içinde kendini buluvermiştir, rekabet savaşı tüm renkleri ve ışıltısıyla piyasayı sarmıştır. Hemde bu rekabete yeni atılan firmalar uzman bir biçimde piyasaya çıkmışlardır, çünkü artık onların sahasıdır.
Böylelikle şu makina mı bu makina mı diye uzayıp giden tartışmalar yaşanıyor, halbuki 2 sene önce çıkan bir makina şimdi çıkan bir makinadan daha iyi özelliklere sahip olabiliyor, ancak dağlar kadar bir fark varmış gibide şu mu bu mu tartışmasının yerine neyi istediğini bilmesi lazım kişinin. Firmalar ürettiği ürünle bir diğer markanın önüne geçiyor ancak halk bunu algılayamıyor çünkü tanıdık marka veya ünlü marka takıntısı bunu engelliyor. O seneler daha ucuza daha iyi ürünü kullanamadan geçiyor. Piyasaların ve firmaların reklamlarına kanmamak rekabet tuzağına, düşmemek gerekir. En iyisi Otomatik makinalardaki farklar kıyaslanarak karşılaştırılmalı ki herkes buna göre bir tercih yapmalı.
-En can sıcı olanı makinanın aldığınız ilk ay 30 santimden düşüp zoom kısmının içine göçmesi veya bozulmasıdır,
-ikincisi zoom un makinayı çalıştırır çalıştırmaz dışarıya sesli bir şekilde vızıldayarak ağır ağır çıkmasıdır,
-Otomatik makinalarda dikkat edilmesi gereken önemli bir husus anında çekmesidir, makinayı çalıştırdığın anda (power düğmesi) hızlı ve otomatik bir ayarda çekebilmesidir.
- İsteyen manuel ayarların gelişmiş olamasınıda tercih edebilir.
- Otamatik makina daha fazla yanımızda bizimle birlikte sarsılıp durur, bu yüzden birçok özelliğin yanında bunu taşıyabilecek sağlamlıktamıdır buna dikkat edilmelidir.
-Bir önemli noktada Sensör ve lens kalitesidir.canon
ıxus un kasası taş gibi olmasına rağmen zoom 30 cm den düşüp gitti makina, canon hızlı otomatik çekimlerde iyi olsada nikon daha sağlam ve uzun ömürlü, sony ve fazlaca adı geçmeyen makinalarda kalitesini uzun yıllar koruduğu gibi, can sıkıcı sorunlarla karşılaştırmıyor insanı. Bu bana iki tane ünlü makinada daha başıma geldi. Bu sebeple marka tavsiye etmiyorum istediğinizi alın diyorum.Arkadaşlar otomatik makina ile profesyonel makina arasında çok fark vardır, bu farkın en büyüğü makinanın kendisindedir, sonrada ortaya çıkan fotoğrafta. Tabiki digital otomatik makinaların birçok karesi veya çekim kalitesi profesyonelle yarışıyor, ancak tabiki her konuda yarışamaz. Yok şunu alalım bunu mu alalım diye otomatik makinanın tartışmasını yapmak, daha doğrusu uzatmak gereksizdir. İnternette profesyonelle senelerini geçirmiş ve 2007 den sonra çıkan otomatik makinaları inceleyenlere sorun onlarlada çokça konuştum ki söylüyorum, zaten çok makina kullandım kendimden biliyorum.
canon ıxus 85 mi nikon s60 mı sorusuna yanıtımsa nikon olacak.
canon sorularına cevap verir ama seni yarı yolda bırakır, nikon sana yol gösterir.bazı linkler:
https://www.chip.com.tr/forum/Dig ... -Dikkat_t47934.html
Sallamasyon yoruma güzel bir örnek.CDD ne ya.
Makine alırken asla tasarıma bakılmaz birincisi merceğe ikincisi CDD'e bakılır tabi Sensörlerin kaliteside önemlidir ben senin yerinde olsam Canonu tercih ederim çünkü bu saydığım özellikler Canonda fazlasıyla mevcuttur.
CCD onun doğrusu.
Canon ixus serilerinin ekranları çok hassastır. kullanıma dayanıklı ama düşürmeye çarpmaya kire gelemiyor.
saintin dediği gibi ve seninde dediğin gibi mercek ve sensör herşeydir. bütün işi o ikisi yükleniyor gerisi ek özelliktir. ama birşey dikkatimi çekti. sony,samsung gibi markalar kaliteli ürünlerinde özel mercek kullanır. mesela sony w serilerinde carzeise kullanırken s modellerinde sony lens kullanır. iğrenç görüntüsü vardır zaten fiyattan anlarsınız iki sony war aynı özelliklerde biri w serisi biri s biri 400 ytl biri 250 ytl. kalite ve fark ortada. mercek çok etkili. zira samsung da öyle bazı modelleri s serileri gibi s200 s280 s270 gibi hep samsung lens kullanır dandik bozulmaya meyilli. ama gel birde n serilerine bak schneider lens(şınaydır) kullanır fiyat ortalama 350 ytl falan oynar otomatik. kalite derseniz tabiki schneider lens. sonuçta birkere alıyorsunuz.
Ama Canon ve Nikon o kadar lens değiştirmez kendi özel lenslerini üretirler ve kullanırlar. kasaları sağlamdır yani bu ucuz bu dandik diyemezsin özellikle de nikonda. pahalıdırlar ama verdiğiniz para boşa gitmez. Adamlar sadece foto ve video üzerine yoğunlaşmış iki japon firmasıdır. Nikon japonyada üretim yapar. canon biraz çine kayar ama genellikle japon işçiliği görünür. canonun fiyatı nikona oranla bu yüzden 50 -150 ytl daha düşük olabilir. Sony w serilerini japonyada üretirken s serilerini çine ürettirir.
Bunlara dikkat edin hep.
Bu arada ufak bir ekleme Sony video kameralar japon malıdır. çin yazan ve ucuz fiyata satılanlardan kaçının başınız yanar. Kameralarında Carl Zeis lens bulunur. Elinize aldığınızda bir ağırlık hissedersiniz. Kaçak ve sahtelerinde bu yoktur.
CCD ve CMOS duymuşsunuzdur bunu. CCD, CMOS a oranla yüksek görüntü verir ama çok pil tüketir. CMOS CCD kadar kaliteli olsada yinede CCD üstünlük sağlar. CMOS un CCD den üstün yanı Uzun süre fotoğraf çektirir. Yüksek megapixcel çekim yapar. Video görüntü kalitesi yüksektir hareketli resimlerde kalite yüksektir. Sony çoğunlukla ya SüperCCD yada CMOS mercek kullanır video aygıtlarında ama kameralarında kaliteden ödün vermez CCD kullanır. W serilerinde Süper CCD, S Serilerinde CCD kullanır.Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 20 Temmuz 2009 22:24
amma kasmışsın arkadaşım yukarıdaki mesajın ortada boşa kendini yorma..!PcMaKeR ın mesajı ve benimmesajım boşa gitmesin, ancak gerçekliği var ki söyledim, gerçektendeotomatik makinalar birbirine kalite olarak benzer. Yukarda yazdığımyazı ortada, bu da ortada şimdi sen bu bilgilerlede bilmişliktaslarsın. Dediklerimide anlamamışsın, bundan öncede biyerlerdenduyduğun bilgileri tekrarlıyorsun, diğer arkadaşın mesajınıda bunedenle anlamıyorsun. Yazdığım yazılar boşuna gitmesin diye bilgiyazıyorum kısa veya uzun. Buraya insanlar bilgi almak için giriyor. Zaten bu eklemeleri yapacaktım, bunlarıda o ilk mesajıma ekliyorum.
ya arkadaşlar boşverin bilen biliyor işi iki yazım hatası oldu diye ne kimse cahil olur ne de o kadar mesaj yazdınız diye dijital makina alimi
bilgilendirdik hepimiz ;)Gerçi son noktayı koymuşsun arkadaşım, ama canonun o modeli üstün gibi idi özelliklerine, markasına bakarsan, almıştım, bundan öncede kullandıklarıma bakınca bu konuda marka açıkçası çok fazla üstünde durulması gerekmeyen bir özellik. Yazım yanlışıda değil yani. Herkesin tabiki başka deneyimleride vardır ayrıca . Soruyu yanıtlamamın sebebi bu olacaktı ama vakitten dolayı yazamadım, bir daha söyleyim eğer o canon u alırsa tek bir düşüşte zoom gidecek, japon malıydı benimki hemde, attım çöpe..
her birimizin dediklerinde doğruluk payı var.Arkadaşlar herkes kamera arkasını görmekten nedense uzak davranıyor, bu piyasa işlerini unutmayalım, markalar kendi adamlarıyla internette reklamlarını bağıra bağıra yapıyor, bunlar bedava reklamlar forumlara girip övüyorlar markalarını. Sanki çok büyük farkları varmışçasına .. Burda o markayı kötüleyemem, kalitesi belli ancak o modelin kaliteli çekimini kaldıracak bir dayanıklılığı olmadığını söylüyorum yazık..
Son Düzenleme: santi ~ 21 Temmuz 2009 00:11
arkadaşlar konuyu ben açmıştım ama 1 aydır yoktum mesajlarınızı okudum ama bir karara varamadım henüz başka tavsiyelere de açığım sony falan da olabilir tekrar önerilerinizi bekliyorum bu arada bütçe 500-600 tl arası
http://www.hepsiburada.com/sony- ... 8&productid=bd93604
http://www.hepsiburada.com/nikon ... 8&productid=bd96112
http://www.hepsiburada.com/canon ... &productid=bd999786
Nikon öneririm. Ama diğer ikiside kalitelidir.(megapixcel e takma fazla...)
herhalde şimdiye almışsındır ama, önerim şu olurdu elektronik mağazalarının kampanyaları takip edilince yukarda arkadaşın verdiği internet mağazalarından daha ucuza geldiği oluyor (dahada güvenli), tabi bu kampanyalar hemen bitiyor, takip etmek gerek.