Arkadaşlar yine ben Bu makine nasıl?İyi mi?Bulanık çekiyormu?Zoom'u nasıl?Lütfen bu sorulara cevap verin!
Canon Powershot A590
Eğer normal çekimler yani otomatik çekimler yapacaksanız belki daha iyisini alabilirsiniz bu makinede manuel ayarlar oldukça fazla ve kullanışlı çekimi hakkında hiç sıkıntın olmasın 50*70 bir kağıda net baskı alabiliyor ama dediğim gibi manuel ayarlar (enstantene diyafram iso) yapmayacaksanız biraz daha araştırın derim.
manuel fotoğraftaki iso yani ışık enstantene,diyafram objektifin açılıp kapanma hızı gibi şeyleri ayarlama oluyor.
Valla anlamadım :( Enstantene ne oluyor.Yani tam olarak anlayabileceğim dilden manuel çekim ne?
başka bir sitede canon sx20 konusuna yazmıştımkopyala yapıştır yaptım manuele alışmak için öncelikle diyafram öncelikli ve perde hızı öncelikli modlarda çekim yapın normal makinelerde perde hızı öncelikli "s" diyafram öncelikli de "a" modu ama canonlarda farklı bildiğim kadarlı ile "av" "tv" falan yazıyo onlarda.bu çekim modlarında pozometreye bakarak diyafram veya perde hızınıayarlayın yavaş yavaş manuele alışırsınız... otomatikten çekmekten dahaiyidir... bu ayarlarda isoyu da ayarlayın ama 400 den yukarı çıkmayın.her ihtimale karşı açıklamya yapayım perde hızı makinenin perdesinin nekadar hızlı kapanıp açılacağıdır. bir d-slr makinenin lensine bakarsanız daha rahat görürsünüz kapanıp açılışı. elde çekimde titreme olmaması için 1/25-1/30 den aşağı inmeyin eğer 1sn yaparsanız elde netçekim yapamazsınız perde bir saniye boyunca açık kalır ve elinizi birsaniye hiç titretmeden tutmak imkansızdır. diyafram o perdenin ne kadaraçık-kapalı olduğudur. yine d-slr lensine bakıp veya makinenizle 20xzoom yapın önce f 2.8 yapın deklanşöre yarım basıp netleyin lense bakınsonra f 8 yapın yine yarım basıp netlemeyi yapın bakın lense görürsünüz oradaki açıklığı. diyafram ne kadar açık(sayısal olarak az) olursamakineye ışık o kadar fazla girer... perde hızı ve diyafram(kompaklarda iso kötü olduğu için onu saymıyorum pek) ışık ayarlarıyapılır... mesela güneşli bir günde 1sn pozlayamazsınız makineyi(fotoğraf bembeyaz çıkar)... pozometrede makinenin ışık değeri ölçümüdür. ekranda +2.0,+1.3,-3.0,-2.7 gibi değerler vardır sizayarlarla onu sıfırlamaya bakın genelde. ama unutmayın pozometre herzaman doğru sonuç vermez...
canon sx20 ye göre anlattığım da bir tek 20x kısmı var onun haricinde herşey sizin içni geçerli