Arkadaşlar yorumlarımla hiçbirnizi etkilemek istemıyorum nihayetinde karar sizin. ben bu makinayı 1 hafta kadar araştırdıktan sonra aldım. canon sx200is modelinin bu sektördeki en büyük rakibi Panasonic Lumix DMC-TZ7 dir. yurtdışı formlarından da araştırdığım kadarıyla yapılan karşılaştırma sonucu ortaya çıkan belirgin sonuçlar bunlar.. bu aşamadan sonra kararı siz verin ;
kısa ve sade olarak çıkan sonuç :
aynı alanda aynı kareler çekilmiştir ilk etapta hiçbir fark bulunamamış ama yapılan çekimler baskıya alındıktan sonra Canon sx200is görüntü kalitesi canlı renkler ve fluluk bakımından Panasonic Lumix DMC-TZ7 yi geride bırakmıştır...
Dayanıklık testlerinde heriki makinaya aynı şartlar altında birtakım zaararlar verilmiştir canon sx200is yine galip gelmiştir...
batarya dayanıklılık ve kalite açısından incelenmiş yıne canon sx200is
12x optik zoom sonrası yapılan çekimler sonrasında yapılan baskıda panasonic ten çıkan resimlerde piksel dağılması görülmüştür.
bu ve bunun gibi bır çok teste Panasonic Lumix DMC-TZ7 geride kalmıştır.
Son olarak video çekimlerinde canon sx200is geride kalmış Panasonic Lumix DMC-TZ7 video kalitesi bakımından bı hayli ön plana çıkmıştır.
En belirgin farklar bunlar geride kalan tüm özellikler aynıdır.
Şimdi karar sizin ne istıyosunuz ve cihazdan ne bekliyorsunuz bu aşamadan sonra seçim yapmakta zorlanmıycağınızı düşünüyorum
saygılar