Canon'un faresi sadece basit bir fare değil…

CHIP Online
23-06-2008, 21:27   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Fare deyip geçmeyin... Canon'un katlanabilir faresi, bir fareden beklenmeyecek özelliklere sahip.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Cano ... are-degil_7444.html

Canon'un sadece Japon bilgisayar kullanıcıları için piyasaya sürmeye hazırlandığı katlanabilir faresi, tam üç farklı yeteneğe sahip. Kablosuz farenin ilk yeteneği, doğal olarak "fare olmak". Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile birlikte gelecek olan Canon LT-100TKM, 1.000 dpi tarama çözünürlüğüne sahip.

Farenin ikinci ve üçüncü yetenekleri ise, üst kısım yukarıya doğru açıldığında ortaya çıkıyor. Nümerik tuşlar ve basit LCD ekran, Canon LT-100TKM'nin bir anda hesap makinesine dönüşmesini sağlıyor. Hatta dileyenler, fareyi ceplerine atıp gittikleri her yerde basit bir hesap makinesi olarak da kullanabiliyor.

Canon LT-100TKM'nin üçüncü yeteneği ise, aynı zamanda nümerik klavye tuşlarının yerini tutabiliyor olması. Eğer bir laptop kullanıcısıysanız ve işiniz sık sık rakanları tuşlamaksa, bu fare çok işinize yarayabilir.

Canon, LT-100TKM'yi Temmuz sonunda, 32 Dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunacak. Ancak şirketin fareden beklentileri çok da büyük değil, zira satmayı amaçladağı fare sayısı sadece 15.000 ile sınırlı.

CHIP Online yorumu:
Canon, LT-100TKM ile ilginç bir fikre imza atıyor. Ama tüm işletim sistemlerinde hesap makinesi yazılımı yer alırken kim yanında basit bir hesap makinesi ister, orası biraz karanlık. Ama nümerik tuşların yerini alabiliyor olması, özellikle laptop kullanıcıları için güzel bir özellik. Canon'un fareyi 15.000 adet satmayı hedeflemesi ise gerçekçi bir yaklaşım gibi görünüyor. Çünkü LT-100TKM, sadece bazı laptop kullanıcıları için çekici özelliklere sahip...

Tüm konu: Canon'un faresi sadece basit bir fare değil…

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Canon'un üç fonksiyonlu faresine sahip olmak isterdim, çünkü...