çarpan kilidi açma

HPQ-User
25-08-2007, 01:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

alpcan sormuş:
e6300 işlemcim var ve overclock yapacağım.soğutma , psu falan herşey tamam ama sadece MHz değerleri ile oynamak istemiyorum.çarpan kilidi ilede oynamak istiyorum.bunu nasıl yaparım.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
e6300,p35neo2-fr

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

blackhawkmilan31
25-08-2007, 01:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Çarpan kilidini yeni nesil işlemcilerde açman imkansız.Bios güncellemesi falan hiçbiriyle açamazsın.Sadece voltaj,MHz değerleri ile oynamak zorundasın.Tom's Hardware Guide bir kere eski bir AMD işlemcinin çarpan kilidini kırmıştı.

Aslında ilk çıkan işlemciler yanlış hatırlamıyorsam İntel cephesinde Pentium 2 devrine kadar çarpan kilidi kaldırılıp istenilen değer seçilebiliyordu ama artık böyle birşey yapman imkansız demiyorum ama çok zor.

Bence bu işin peşini bırak.Bilgi olmadan,elinde aparat olmadan ve bu işe yatkın olmayan bir işlemci ile bu işe giripte çarpan kilidini açma ihtimalin %0,1

Eğer ben herşeyi göze alırım dersen işlemcinin üstündeki, o plaka(kusura bakmayın adını bilmiyorum) tarzındaki şeyi bir cımbız ile açabilirsen açabilirsin.(Çok zor bir olay,söyleyeyim))  al konu bu.İşte burda işlemcinin çarpan kilidini kırıyorlar.Elindeki aparat olmadan bu işe kalkışman kusura bakma ama ahmaklık! Zaten işlemcin seni idare eder,MHz vs. değerleriyle yapman gerekli.

En azından verdiğim linkteki çarpanı kırılan işlemci overclocka yatkındı ama yazının tamamını okursan yeni nesil çıkan işlemcilerde bu işi yapmayı iyice zorlaştırmışlar.Zaten o yazı kaç sene önce yapılmış birşey.O zamanın yeni çıkan işlemcilerinde bu iş zorlaştırılmış ise gerisini sen düşün.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 25 Ağustos 2007 01:17
keylog
28-08-2007, 00:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj

amd nin daha yeni modellerindede yapılabiliyo heralde zaten hem amd nin çarpan kilidini koyayım kıramasınlar gibi bi takıntısı yok bildiğim kadarıyla intelini kadar...

blackhawkmilan31
29-08-2007, 02:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj
keylog
amd nin daha yeni modellerindede yapılabiliyo heralde zaten hem amd nin çarpan kilidini koyayım kıramasınlar gibi bi takıntısı yok bildiğim kadarıyla intelini kadar...
Overclock delilerini önlemek için yapıyorlar diye biliyorum.Öyle deme AMD bir kere bir işlemci çıkarmıştı ve çarpan kilidinin kırılmasının zor olduğunu söylemişti.(Çıkardığı işlemci hakkında) Ama onunda çarpan kilidini kırınca artık AMD işi iyice zorlaştırdı.Şu an çok zor bir iş bu.Nano teknoloji ile olabilecek bir iş.Arkadaşa dedim zaten İntel cephesinde bu iş daha da zor.Hatta şu an konuştuğumuz konu bile garip bir konu zaten.Olması çok zor olan bir konu hakkında tartışıyoruz.

K.A.Y.A.H.A.N
29-08-2007, 10:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
672 mesaj

*Vistanın Yerine XP kur...
*aa Keşke anakartının markası ve Kuzey Güney chipsetleri ni de yazsaidinKahkaha