Çarpan kilidini yeni nesil işlemcilerde açman imkansız.Bios güncellemesi falan hiçbiriyle açamazsın.Sadece voltaj,MHz değerleri ile oynamak zorundasın.Tom's Hardware Guide bir kere eski bir AMD işlemcinin çarpan kilidini kırmıştı.
Aslında ilk çıkan işlemciler yanlış hatırlamıyorsam İntel cephesinde Pentium 2 devrine kadar çarpan kilidi kaldırılıp istenilen değer seçilebiliyordu ama artık böyle birşey yapman imkansız demiyorum ama çok zor.
Bence bu işin peşini bırak.Bilgi olmadan,elinde aparat olmadan ve bu işe yatkın olmayan bir işlemci ile bu işe giripte çarpan kilidini açma ihtimalin %0,1
Eğer ben herşeyi göze alırım dersen işlemcinin üstündeki, o plaka(kusura bakmayın adını bilmiyorum) tarzındaki şeyi bir cımbız ile açabilirsen açabilirsin.(Çok zor bir olay,söyleyeyim)) al konu bu.İşte burda işlemcinin çarpan kilidini kırıyorlar.Elindeki aparat olmadan bu işe kalkışman kusura bakma ama ahmaklık! Zaten işlemcin seni idare eder,MHz vs. değerleriyle yapman gerekli.
En azından verdiğim linkteki çarpanı kırılan işlemci overclocka yatkındı ama yazının tamamını okursan yeni nesil çıkan işlemcilerde bu işi yapmayı iyice zorlaştırmışlar.Zaten o yazı kaç sene önce yapılmış birşey.O zamanın yeni çıkan işlemcilerinde bu iş zorlaştırılmış ise gerisini sen düşün.