Arkadaslar casper oyun acmaz vs deyip sallamayin isterseniz. Core i7'li bir sistem alin 6750 ekran karti olan catir catir oynarsiniz oyunlari. Belki cok cok iyi olmaz ama oynatmiyor diyemezsiniz. Tabi ki 3,000 TL'yi gozden cikarmaniz lazim evkur'dan almak icin. Su anda 500 Tl'ye de bilgisayar toplamak mumkun ama performans beklemeyin. Ayrica Evkur'da da sallamayi birakin isterseniz adamlar sadece Casper'a bayilik yapiyorlar kendileri bilgisayar falan toplamiyorlar. Bunu soyleyen de 2-3 kere evkur kazigi yemis birisidir savunacagim en son firma evkur'dur ama haksiz konusmalara da gelemiyorum.
Casper'a da gelince benim favori markam olan HP'den de cok farkli deil aslinda. HP de hazir sistem satarken islemci, ram, hdd bazen de ekran karti on plana cikarir diger bilesenlerde ise en ucuzunu kullanir, anakart, guc kaynagi, optik surucu, kasa, gibi. Ki bilen bilir bir bilgisayarin aslinda en onemli yeri guc kaynagidir. Core i7 islemci, 16 gb ram, ssd hdd, nvidia gtx580 veya ati 7970 (1000 tl uzeri ekran kartlari) olsun guc kaynagin iyi olmazsa sistemi acamazsin bile.
Casper oyunculara hitap eden bir marka deil. Oyunculara gore dedigi bilgisayarlar bile saglam oyunlarda cok problem cikarir. Evde oturup internette dolaniyorsan arada bir photoshop alip takiliyorsan veya world of warcraft oynuyorsan casper ile problem yasamazsin. Crysis 2 full ayarlarda oynamak istiyorsan o zaman saglam bir sistem toplaman/toplatman lazim.
Sonuc olarak ne aldigini bilmeyen insan casper ile de asus ile de hp ile de problem yasayacaktir.
(konunun ne kadar eski oldugunu simdi gordum)