Casper Dizüstü Alınırmı ? Casper Değilse Hangisi ?

ahmet_33
14-03-2011, 22:22   |  #1  
ahmet_33 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
88 mesaj

Arkadaşlar dizüstü almaya karar werdim.Oyuna meraklıyım.Biliyorum oyun için en iyisi masaüstü ama gittiğim heryere götürebileceğim birşey olması gerekiyor.Bu yüzden oyuna performansı iyi bi dizüstü pc araştırdm yorumlara baktm önerilere baktım kendim bişiler baktım ama tam olarak bir şeye karar weremedim ama birşey dikkatimi çekti CASPER diğer yapancı markalardan hem ucuz hemde parçaları daha iyi.Ama CASPER dan dilim yananlar arasında bende warım.Ama benim casper maceram 6 sene önce başladı .Şuan CASPER halen vasat durumdamı öğrenmek istiyorm.CASPER ın yeni PClerinden alan arkadaşlara soruyorm arkadaşlar tamam mı devam mı :):)

PC genelde açık olacaktr buna dayanabilirmi ?
(laptoplar dayanmaz diceksiniz biliyorm ama laptolara oranlara dayanabilrmi?)

Dayanamazsa sizin öneriniz nedir ?
                            2000 tl

benim aklımda LENOVO war  ( hd57xx   i7 - i5 ) ama sizin tercihiniz ne olurdu?

Kapalı Hesap (128169)
14-03-2011, 22:35   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj

Casper al öbür gün söv. Casper öyle bir şey. O deneyimi ben yaşadım. Lenovo iyi de ben tavsiye etmem .

http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=52243

http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=50937

İlk linkteki Asus. Çok kaliteli bir marka. İkinci linkteki ise Lenovo. Ben kullanmadım hiç lenovo ama görünüşe göre güzel. Asus'u almanı tavsiye ederim

berkcan_0
14-03-2011, 22:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

KONUYU HİÇ OKUMADIM BİLE BAŞLIKTAN ANLADIĞIM KADARI İLE CASPER ALICAKSIN HAYATINDA YAPTIĞIN EN BÜYÜK HATA OLUR SAKIN

Tolunay Kaymakçı
14-03-2011, 23:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj

Asus'un kaliteli olduğunu düşünüyorum. O'na bakabilirsin.

Justhobi
15-03-2011, 00:01   |  #5  
Üye
59 mesaj
Alıntı: berkcan_0  
KONUYU HİÇ OKUMADIM BİLE BAŞLIKTAN ANLADIĞIM KADARI İLE CASPER ALICAKSIN HAYATINDA YAPTIĞIN EN BÜYÜK HATA OLUR
+10000000 casper en feci laptop üreticisi ısınma ve fan problemlerı var kronik olarak bunu bütün laptoplarda yaşadım tw7 ve m58tu bir daha tövbe

benim sana önerebilicegim laptop sony vaiodur bütçene göre

Kapalı Hesap (128169)
15-03-2011, 00:05   |  #6  
Kapalı Hesap
2,851 mesaj

Sony bütçesini geçiyor adamın :) Gösterdiğim asus seni 3 yıl oyunlarda fena götürür

Justhobi
15-03-2011, 00:35   |  #7  
Üye
59 mesaj
Alıntı: M.CaN009  
Sony bütçesini geçiyor adamın :) Gösterdiğim asus seni 3 yıl oyunlarda fena götürü

buda iyi bütçeyı aşmıyor:)

vahapcemil
15-03-2011, 10:25   |  #8  
Yıllanmış Üye
173 mesaj

Dün gece siperiş verdiğim casper laptop geldi . I480 . 6L35p modeli . Tavsiye ederim . yukarıdaki vaio ile özellikler aynı bunda ek olarak 4 değil 6 ram var .

Casperin sağlamlığına gelince tamam bir toshıba kadar sağlam durmuyor ama her gün evden işe işten eve giden bir vatandaş taksi alırsam eskis ben tank alayım der mi . Yani uzun yıllar kullanmak için o kadar sağlam olmasına gerek yok ki bu kalite yeterli .
Özellikleri iyi olduğu için aldım . 1370 e aldım yukarıdaki 2 bn tl yazık günahtır o kadar mı farkediyor sanki .Zten teknoloji sürekli eskiyor 2 sene sonra ne özllikler çıkar im blir. hergün değişen teknolojiye o kadar para vermek bana mantıksız geliyor . Amam tabi bu benim düsüncem katılmanızı beklemiyorum da .
Kendi ürünümden bahsedeyim dün gece baya oyun oynadım kasanın üstü hafif ılık oldu sadece . ona da ısınma denemez . Ama hava deliklerinden baya sıcak hava geliyor du Ki normal olanı da o zaten :) 2 hoparlorü var tatmin edici bir sese sahip . Üstte dokunmatik tuslar ayrı bir hava katmıs . Kasası parlak siyah ve inanılmayacak kadar tatlı duruyor . Tek sorun parmak izi belli ediyor o .
Çevremde casper kullanan çok ve hepside memnun . Bence alınabilir . Casper kendini gerçekten düzeltmis bence .

sabanslk
15-03-2011, 10:27   |  #9  
Üye
69 mesaj

arkadaşlar kendi konu sayfamda yanıtladım ama şunu laptopu aldım
                                                                                 ASUS N53SV-SX077V i7-2630QM 4GB 500GB W7HP

Bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Laptop alma fikri yaklaşık 2 haftamı aldı ve gerçekten çok araştırdım. İyi niyetle sorular sorduğumda gerçekçi yanıtlara ulaşabildim. Bildiğim kadarıyla bir leptopun en önemli dezavantajı 1. pil ömrü 2. ısınma problemi. Ev kullanıcısı iseniz pili çıkararak pil ömrünü uzatmak münkün. Isınma probleminin nedenini sorduğumda acer v.b markalar "İŞLEMCİ İLE EKRAN KARTI" nı bir birine yakın yapmalarından kaynaklanıyormuş. Bu sorunu aşmanın çözümü ise iki bileşenin birbirine uzak konumlandırılmasıymış. Eski lapların ısınmasının nedeni buymuş fakat yenilerde buna benzer sıkıntılar aşılmış olması gerekir.
Sönsözüm iyice araştırıp (+) larını ve (-) lerinini araştırarak içinize sinen cihazı almanızdır. Aynı özelliklere sahip iki farklı markanın fiyat farkı 500 - 600 TL'yi buluyor. Demek ki var birşeyler. Neyse az söz çok iş arkadaşlar...

Kapalı Hesap (128169)
15-03-2011, 12:42   |  #10  
Kapalı Hesap
2,851 mesaj
Alıntı: sabanslk  

Bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Laptop alma fikri yaklaşık 2 haftamı aldı ve gerçekten çok araştırdım. İyi niyetle sorular sorduğumda gerçekçi yanıtlara ulaşabildim. Bildiğim kadarıyla bir leptopun en önemli dezavantajı 1. pil ömrü 2. ısınma problemi. Ev kullanıcısı iseniz pili çıkararak pil ömrünü uzatmak münkün. Isınma probleminin nedenini sorduğumda acer v.b markalar "İŞLEMCİ İLE EKRAN KARTI" nı bir birine yakın yapmalarından kaynaklanıyormuş. Bu sorunu aşmanın çözümü ise iki bileşenin birbirine uzak konumlandırılmasıymış. Eski lapların ısınmasının nedeni buymuş fakat yenilerde buna benzer sıkıntılar aşılmış olması gerekir.
Sönsözüm iyice araştırıp (+) larını ve (-) lerinini araştırarak içinize sinen cihazı almanızdır. Aynı özelliklere sahip iki farklı markanın fiyat farkı 500 - 600 TL'yi buluyor. Demek ki var birşeyler. Neyse az söz çok iş arkadaşlar...

Mümemmel bir asus. Nvidia 540 m  çok süper öneririm 3D desteğide var.

vahapcemil
15-03-2011, 12:44   |  #11  
Yıllanmış Üye
173 mesaj
Alıntı: sabanslk  

Hayırlı olsun kardeş . Güle güle kullan

ahmet_33
15-03-2011, 13:31   |  #12  
ahmet_33 avatarı
OP Üye
88 mesaj

Beyler gerçekten çok teşekkürler.Çok kaliteli cevaplar vermişsiniz

sabanslk
15-03-2011, 14:54   |  #13  
Üye
69 mesaj

eyvallah vahapcemil ve M.CaN009 kardeşler...
ne demek arkadaşım bilgi paylaşıldıkça güzeldir. faydalı olduksa ne mutlu bize...

Kapalı Hesap (128169)
15-03-2011, 14:58   |  #14  
Kapalı Hesap
2,851 mesaj

Asus N53SV veya N53JF ama şöyle bir şey var. sabanslk arkadaşımızın söylediği asus Sandy Bridge. Bu da intelin en yeni işlemcisi. Sandy Bridgeler geri toplanmıştı yani H67 ve P67 chipsetleri. İyice araştırmak lazım onda sorun olabilir...

berkcan_0
15-03-2011, 16:56   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

LG A510

Banned
15-03-2011, 17:18   |  #16  
Banlandı
556 mesaj

adam i7 li pcyi 1.600 veriyor asusun, lenovanın i3 lü pcleri 1.500 civarında dolaşıyor sencede bu işte bir hikmet yok mu? işin içine oyun katmasan ben al derdim iişini görür derdim nede olsa türk firması (karışmasın türk malı demiyorum) zamanında mercedes çıktığında almanlar bilmem nereleri ile gülmüştü "bu nası araba lan diye"

Kapalı Hesap (128169)
15-03-2011, 17:46   |  #17  
Kapalı Hesap
2,851 mesaj
Alıntı: berkcan_0  
LG
Güzel fakat asus kadar kaliteli olabilir mi ?

KENAN_35
16-03-2011, 02:27   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj

ALINIR O ALINMASSA LG ALINIR

sabanslk
16-03-2011, 14:40   |  #19  
Üye
69 mesaj
Asus N53SV veya N53JF ama şöyle bir şey var. sabanslk arkadaşımızın söylediği asus Sandy Bridge. Bu da intelin en yeni işlemcisi. Sandy Bridgeler geri toplanmıştı yani H67 ve P67 chipsetleri. İyice araştırmak lazım onda sorun olabilir...
kardeşim dur yeni aldım daha bilgisayararı gözümü korkutma. şimdilik akşamdan akşama açıyorum:) daha hiçbir programı kurmadım artı oyun dahi yüklemedim yani. biraz kendi halinde takılsın da sonrasında intikamımı çıkaracağım karatadan.

adresinde işlemci performansı gayet iyi hatta şu an satılan i7 720 ve 740 lardan bile.

yeri gelmişken sorayım gerçekçi benchmark listelerine nasıl ulaşabiliriz?

alisdt
16-03-2011, 16:10   |  #20  
alisdt avatarı
Yıllanmış Üye
133 mesaj

Git casper nırvana al herkes konuşuyor casper şöyle böyle deyip geçiyor
Yurtta 5-6 casper var hiç sorun çıkmadı kullananlar son derece memnun diyebilirim
Daha geçen gün bir tane aldım piyasada nerdeyse en iyilerinden ve çok ucuz

ahmet_33
16-03-2011, 17:35   |  #21  
ahmet_33 avatarı
OP Üye
88 mesaj

Beyler şu yonga seti hatasını araştırdım.Oçıklamayıda okudum.Açıklamada geri çağrılanlar düzeltilip geri yolanacaktır diyor.

Bide , asus lenovo ve hp bunun için önlem almış ( dierlerini bilmiyorum )

Asus : Ürünlerini toplatmış.Düzeltip yenilerini göndermiş.
Lenovo : Hatalı ürünlerin anakartının ücretsiz değişme garantisi vermiş.
Hp : hatayı belirlemeye yarayan bi program geliştirmiş.

Gujeee
16-03-2011, 23:35   |  #22  
Gujeee avatarı
Üye
82 mesaj

Casper nirvana serisini şiddetle öneririm. Sorun yaşayan duymadım . Özelliklerine göre fiyatı çok iyi , kulağa hoş ama çok boş yorumlar gelmiş . Bende bu hafta alıcam hayırlısıyla ; 1 aydan fazla yaptım bende araştırmamı =)

Kapalı Hesap (128169)
17-03-2011, 20:20   |  #23  
Kapalı Hesap
2,851 mesaj

Bugün Asus'un sitesine girdim bayağı inceledim sandy bridge var bunda hata yoktur yüksek ihtimal. Zaten sitede sorunları çözülmüş satılıyor p67 ve h67 çipsetli anakartlar. Gözün kapalı N53SV Alabilirsin. Ekran kartıda çok güzel Nvidia 540 ve 3D destekli oyunları 3D gözlüklerinle oyna :)

berkcan_0
17-03-2011, 21:34   |  #24  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Güzel fakat asus kadar kaliteli olabilir mi ?
kaliiteden kastın nedir arkadaşım önemli olan donanım soğutma ve kasa hepsi 10üzerinden 10 puan veriyorum eğer birşeyi merak ediyorsan p.m at

vahapcemil
17-03-2011, 22:11   |  #25  
Yıllanmış Üye
173 mesaj

Arkadaşlar Casper I480. 6L35P laptopumu alalı 4 gün oluyor . Casper hakkında hakkaten çok atıp tutuyorlarmış bunu size kullanan birii olarak söylüyorum .

1. Fiyat ve performans : Özellik olarak işlemci hızı ekran kartı falan çok iyi başka markada o özellikeri 1370 e buanın elini öperim .
2. Isınma : Arkadaslar size şu kadarını söyleyeyim 7 saat boyunca aralıksız oyun oynadım oyunlar donma yapmayacakları en üst seviye görüntü ayarlarına kadar çıkarılmıştı . Left4 2 , GTA 4 Assasin Creed, NFS nin son oyunu ve Call Of Duty black ops oynadım . Oyunları yeni yüklemiştim hepsini test ettim işte :) , casper a çok ısınıyo diyorlar her yerde varya hiç ısınmadı , sol üst köşe hafif ılık dı sadece hepsi o kadar . Arkadasın hp pavilitionu var 1900 e aldı hemde ek sı 5470 :P sadece counter oynarken cayır cayır yanıyor . İşte size casperin ısınma durumu .
3. Dizayn : Kasa parlak siyah üzerinde beri ce çok ince çiziler var tek kelime ile mükemmel görünüyor . Üstte dokunmatik tuşları falan harika görünüyor .
4. Ses : Tatmi edici bir sesi var 2 hoparlörü var , ben yurtta açamıyorum zaten ama açınca da çok net duyulabiliyor heryerden . Sesi az değil yani .

Dezavantajları :
kasası çk güzel ama parmak izini hemen belli ediyor parlak siyah olduğu için , bir de klavyesi de çok şık ama bana pek dayanıklı gelmedi . Zaten ben harici klavye kullanıyorum oyun oynarken o yüzden sorun olmuyor .

Alacak arkadaşlara tacsiye ederim çok güzel çok sağma performans harika hiç ısınmıyor ve de ucuz . :) Seçim sizin paranız çoksa gidin başka marka alın ben bi fark göremedim belki siz o kadar fazla para verip daha düsük özellikte pc alacak bir fark görebilirsiniz .