casper marka laptoplar

HPQ-User
29-09-2010, 02:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

number_one1 sormuş:
iyi özellikli düşük fiyatlı casper marka laptopları nasıl buluyorsunuz ? Aynı özellikleri olan diger markaların fiyatları baya yüksek casperlar niye bu kadar uygun fiyatta satabiliyorlar anlayamadım ?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
i7 işlemcili 8mb ram 2 gb ekram kartı 1 gb paylaşımlı genel özellikli bir laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.3 (KHTML, like Gecko) Chrome/6.0.472.63 Safari/534.3

Atilla Sarıtaş
29-09-2010, 03:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Kasa ve firma kalitesi ;)

ElEaNoR
29-09-2010, 04:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
514 mesaj

Oda casperın farkı işte ;)

Kapalı Hesap (158417)
29-09-2010, 09:06   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

Casperlar hiç iyi değil tüm samimiyetimle söylüyorum.
Sizlere toshıba yı tavsiye ederim

mancukya
29-09-2010, 13:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Casper iyi olmiyabilir ama neyi iyi olmaz ?
1 Müsteri hizmetleri, teknik servis vs vs 
2 Kasa  dizayni
 3 icinde bazi havalandirma vs vs gibi seylerde ucuz malzeme

Her halukarda bu adamlar 1 yada 2 sene garanti vermek zorundalar bu durumdada Casper islemci, anakart, ram vs vs üretmiyor hatta o kasayi bile üretmiyor bastirtip markalatip kariyla satiyor ayni Toshiba, Sony vs vs gibi

Semih Özyurt
29-09-2010, 22:15   |  #6  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

bir casper kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum kalitesiz malzeme kullanıyorlar ve bios update desteği verilmiyor.Teknik serviside vasatın altında.

xmonte
06-10-2010, 10:57   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Alıntı: Semih Özyurt  
bir casper kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum kalitesiz malzeme kullanıyorlar ve bios update desteği verilmiyor.Teknik serviside vasatın altında.
Bende bir casper kullanıcısıyım. Kullandığım Laptop modeli CPM-P8600-4K15 yakında 2 yaşına girecek maşallah tık yok. Kasa renginde ne solma ne kalkma gibi tabir edilecek hiçbir sorun yok. Sadece optik mausenin sağ tık kısmında ki o alanın rengi de nikelajdır nokta kadar soyulma oldu yaklaşık 2 yıllık bir makine içinde çok normal diye düşünüyorum. Malzemenin kalitesizliği derken ben bunu anladım.
Srvis konusuna gelince monitör de bir ara 2 tane nokta şeklinde sorun olmuştu servise gönderdim ve 1 hafta da ürünü geri yolladılar.
Bios için bir şey diyemem bilgim yok o konuda
Isı   konusunda da çok soğukkanlı call of duty modern warfare 2 oynuyorum günde 3-4 saat durmaksızın o zaman ısınıyor ama daha reset falan attığını görmedim.
Velhasılkelam sizin pc öyle diye tüm Casper öyle değil genelleme yapmak çok yanlış.

Atilla Sarıtaş
06-10-2010, 11:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Genelleme yapmak yanlış ama şikayeti daha az olan ve daha güzel bi marka tercih edilir ayrıca durum bu haldeyken işini şansa bırakmak gibi birşey oluyor. Samsung, Lenovo, LG, Acer markalarının F/P güzel ürünleri var.

huhuq
06-10-2010, 11:52   |  #9  
Yıllanmış Üye
567 mesaj

casperin c sini bile almam tüm ürünleri kalitesiz malzemeden onun için fiyatları düşük

xmonte
07-10-2010, 10:44   |  #10  
Yeni Üye
20 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
Ben güvenlik konusunda yaptığım yorumları takip edenler burada ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklar.

Yukarıda bir casper kullanıcısı yazmış'ki ne yazmış kesinlikle tavsiye etmiyorum....

Şimdi diğer bir casper kullanıcısı yani ben de bir yorum yapıyım =)
Çoğu kişi benim casper hakkında yorumlarımı okurken belkide ulan bir bozulsada şunun dizüstü yüz ifadesini görsek diye aklından geçirmiyor değildir.

Ben çok memnunum sistemim den; ama şu var 2 sene olucak daha üstündeki jiletinler duruyor düşünebiliyormusunuz ?  Şunuda belirtmek isterim ki 7/18 aktif kullanımda olan bir sistem maşallah bu zamana kadar bir kere bile tık demedi.

Sebep mi bilincli kullanım diyelim...  ;)  Kalitesiz malzememiş pehh ben bu dizüstünü alacağım zaman aynı özelliklerdeki diğer sistemler en az 2.300 küsürlerindeydi ama ben gözümü kırpmadan tereddütsüz aldım o kadar sanaldaki yorumlara karşı; çünkü bu geminin kaptanı benim onlar değil. Onlar kendi gemilerini iki adım öteye götüremeyecek kadar bilincsizlerse ilk önce bilgisayar kullanmayı öğrensinler sonra markaya atsınlar suçu..

Kesinlikle size katılıyorum. Kötüleyenler sanırım Laptop ile futbol oynamaya çalışıyor olmalılar.

Son Düzenleme: xmonte ~ 07 Ekim 2010 10:48
Erşah
08-10-2010, 21:07   |  #11  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

CASPER'ın en kötü özellği garanti servisi.Garanti servisi=para

infoman
08-10-2010, 22:22   |  #12  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Casper'in Satış sonrası desteği sıfır bunun dışında aslen bilgisayar üreticisi QUANTA'dır.
QUANTA şuan APPLE, HP, LG, GIGABYTE donanım ve bilgisayar üretiyor. Mesela bütün APPLE dizüstü bilgisayarlar QUANTA fabrikalarında üretiliyor ve anakartları FOXCONN dur.

_eFeKenTLi_
10-10-2010, 17:02   |  #13  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

Valla casper marka olarak iyi . Dediğim gibi marka olarak iyi . Casper marka laptop yada masa ustu pc ler tam bır ıskence . ozellıkle drıverları bır dert . yerı gelıyor kendı sıtesınde bıle bulunamıyor . oyle bır ana kart kullanıyorlarkı sankı elınde kalan anakartları elınden cıkartıyorlar .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 10 Ekim 2010 17:03
Utkuu
10-10-2010, 20:40   |  #14  
Yeni Üye
33 mesaj

Casperler çok gürültülü çalışıyorlar diye biliyorum ben.

plain_plane
20-10-2010, 10:43   |  #15  
Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
Ben güvenlik konusunda yaptığım yorumları takip edenler burada ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklar.

Yukarıda bir casper kullanıcısı yazmış'ki ne yazmış kesinlikle tavsiye etmiyorum....

Şimdi diğer bir casper kullanıcısı yani ben de bir yorum yapıyım =)
Çoğu kişi benim casper hakkında yorumlarımı okurken belkide ulan bir bozulsada şunun dizüstü yüz ifadesini görsek diye aklından geçirmiyor değildir.

Ben çok memnunum sistemim den; ama şu var 2 sene olucak daha üstündeki jiletinler duruyor düşünebiliyormusunuz ?  Şunuda belirtmek isterim ki 7/18 aktif kullanımda olan bir sistem maşallah bu zamana kadar bir kere bile tık demedi.

Sebep mi bilincli kullanım diyelim...  ;)  Kalitesiz malzememiş pehh ben bu dizüstünü alacağım zaman aynı özelliklerdeki diğer sistemler en az 2.300 küsürlerindeydi ama ben gözümü kırpmadan tereddütsüz aldım o kadar sanaldaki yorumlara karşı; çünkü bu geminin kaptanı benim onlar değil. Onlar kendi gemilerini iki adım öteye götüremeyecek kadar bilincsizlerse ilk önce bilgisayar kullanmayı öğrensinler sonra markaya atsınlar suçu..

Ağzına sağlık hocam ben de bi Casper kullanıcısıyım ve marka genellemesi yapılmaması gerektiğini her fırsatta anlatmaya çalışıyorum. Dediğin gibi geminin kaptanıyla alakalı biraz ve elektronik aletler biraz da şans içi. sonuçta esasen hepsinin üretimi quantadan geçiyor.

Ucuz olma ve bol şikayet konusunu gelirsek;

Bi kere Casper'ın fabrikası İstanbul'da olduğundan masrfaları çok düşüyo. E gümlük vergisi gibi problemleri de yok. o yüzden aynı kalitedeki ürünleri ucuza satabiliyolar.

Bol şikayet gelmesi de normal çünkü Casper Türkiye'de çook satan bi marka ve bir sürü pc kullanmayı bilmeyen kullanıcının elinden de geçiyo. Bu da orda burda gördüğümüz şikayet sayısını artırıyo yani yine kaptan meselesi.. Gerçekten sorun yaşayanlar mutlaka olmuştur ama hangi markada sorun yaşayan çıkmıyor? Elektronik meselesi bu da...

Sonuç olarak Casper hem kaliteli hem ucuz bence herkes önyargılarını bi revize ediversin.

DoganYildiz
20-10-2010, 11:59   |  #16  
Üye
70 mesaj

Ben de bir iki kelam yazayım dedim;

Çokta ne olduğuna bakmaksızın tanıdıktan Casper bir masaüstü sistem aldım. Recovery cd vb.. yoktu ve XP home lisans etiketi vardı. Bunu kullanmak ve korsan kopya ile uğraşmamak için nasıl kurabilirim nasıl yaparım diye araştırırken casper aradım. Dedim böyle böyle ikinci el bir bilgisayar aldım. Ancak recovery cd si ya da hdd içinde yok nasıl yaparız ederiz. Müşteri temsilcisi ellerinde cd olup olmadığını kontrol edeceğini varsa kargo ile gönderebileceğini ifade etti ve ücretsiz olarak kargo ile tarafıma gönderildi. Bu da bir hizmet ve güzel bir yaklaşım.