merabalar,
bende casper nirvana cpm-p735-4k15 laptop var. home premium yüklü. bnm sorunum sudur:
bir pencereyi simge durumuna küçülttüğümde programın isminin yazan yer bulanık oluyor.(simge durumunda küçltmesemde bulanık). mesela: "e" harfinin içi dolu gibi oluyor. görüntü keskin değil.
bu durumu nasıl düzeltebilirim?
teşekkürler...
casper nirvana görüntü sorunu
CASPER,EXPER gibi marka bilgisayarların üreticileri casper,exper değildir...casper ve exper gibi markalar bilgisayarları yurtdışından ithal ederler ve türklere satarlar....ithal ettikleri yer ise ÇİN,TAYWAN,SİNGAPUR..tamamen adi parçaların üretildiği yer...gidin adam gibi HP,toshiba,dell alın..avrupa ve amerikan mallarından şaşmayın....2 defa exper laptop aldım ikiside 1.5 sene içinde yandı..yok şarj bölgesi yanıyor,yok ekran kartı yanıyor,yok anakartı yanıyor,,allahtan haberim oldu da ev yanmadı.</
CASPER,EXPER gibi marka bilgisayarların üreticileri casper,exper değildir...casper ve exper gibi markalar bilgisayarları yurtdışından ithal ederler ve türklere satarlar....ithal ettikleri yer ise ÇİN,TAYWAN,SİNGAPUR..tamamen adi parçaların üretildiği yer...gidin adam gibi HP,toshiba,dell alın..avrupa ve amerikan mallarından şaşmayın....2 defa exper laptop aldım ikiside 1.5 sene içinde yandı..yok şarj bölgesi yanıyor,yok ekran kartı yanıyor,yok anakartı yanıyor,,allahtan haberim oldu da ev yanmadı.
arkadaşım casper ve exper çinde üretiliyo demişsinde toshibada çinde üretiliyo.sonuçda laptopların çoğu hatta hepsi çinde ürettiriyo.çünkü çinde işçiler çok ucuza çalışıyolar.ve üreticiler işçiye fazla para vermemek için çinde üretiliyo.ama çinde üretiliyo diye parçları veya markaları dandik zannetmeyin.çinde laptop üreten marka onların kontrolünü yapıyodur.ayrıca 1.5senede laptopu yakıyosan bu senin kullanmana bağlıdır.Lütfen insaları yanlış bilgilendirmeyin.!!
Toshiba,HP veya Dell intel işlemcileri kendimi üretiyor veya Geforce ekran kartlarını ?bazı ekran kartları anakarta gömülü gelir..geforce belirtmedim bu arada..exper ve casper ın türkiyenin heryerinden satılmasının sabebi çin malı olması ve ucuz olmasıdır..paranız varsa almayın bu ürünleri.
tamam,analazin doğru ama bir hp veya applein çin mallarından kalitesiz olduğunu söyleyemezsin .demek istediğim çin çıkışlı ürün almayın..yanlış bilgiledirme değil arkadaşım.doğru bilgilendirmedir .çin malı almayın..
arkadaşım casper ve exper çinde üretiliyo demişsinde toshibada çinde üretiliyo.sonuçda laptopların çoğu hatta hepsi çinde ürettiriyo.çünkü çinde işçiler çok ucuza çalışıyolar.ve üreticiler işçiye fazla para vermemek için çinde üretiliyo.ama çinde üretiliyo diye parçları veya markaları dandik zannetmeyin.çinde laptop üreten marka onların kontrolünü yapıyodur.ayrıca 1.5senede laptopu yakıyosan bu senin kullanmana bağlıdır.Lütfen insaları yanlış bilgilendirmeyin.!!bir bilgisayarın en önemli parçası anakarttır.anakart kaliteli olmadığı sürece sen istersen anakartına multi inteller multi gerforcelar tak..temel sağlam değil ki...
bak elimde 4 günlük casper minibook var...tamamen singpour üretimli..ekranda yeşil yeşil noktalar belirmeye başladı..bakalım kaç gün dayanacak..ama bir daha ne casper ne exper alırım....
not: bir üreticiye kalitesiz demek için tüm ürettiği malların bozulması mı gerek arkadaşım. ? elbette genel konuşacağız....neyse cevap yazmak için zorlamayın kendinizi
Son Düzenleme: rasso ~ 21 Ağustos 2009 16:12
Hiç gözümü kırpmadan online satış mağazasından bastım 1.800'ü aldım casper dizüstümü.Neredeyse alalı 1 yıl olucak,Bugüne kadar'da 7/20 pc başındayım Allaha bin şükür'de tık demedi.Bilinçli bir kullanıcı olduktan sonra vız gelir trız gider ;) Selametleumarım garantisi bittikten sonra da aynı şekilde devam eder =) allahtan benim laptop garantisi dolmasına 2-3 ay kala yandı..sadece msn de yazışıyordum..çat kapandı laptop..ısınma falan yok..klimalı odadaydım
Hiç gözümü kırpmadan online satış mağazasından bastım 1.800'ü aldım casper dizüstümü.Neredeyse alalı 1 yıl olucak,Bugüne kadar'da 7/20 pc başındayım Allaha bin şükür'de tık demedi.Bilinçli bir kullanıcı olduktan sonra vız gelir trız gider ;) Selametle
Aynen. Onca olumsuz yoruma rağmen ben de 1 ay önce Casper Laptop aldım. 1785 tl'ye. Şu ana kadar da gerek yazılımsal gerek donanımsal hiçbir problem yaşamadım. Yaşayacağımı da zannetmiyorum. Bir firmanın tüm ürettiği cihazların hatasız olma olasılığı var mı sizce ? Her firmanın her modelinde sorunlar çıkabilir, elektronik sonuçta. Evet anahtar bilinçli kullanıcı olmak ve bulduğun her programa vs. atlamamaktan geçiyor ;)Son Düzenleme: kerrjo ~ 23 Ağustos 2009 06:27
mrblar, kusura bakmayın konumla hiç ilgilenemedim...
ekran görüntüsü:
[URL=http://img213.imageshack.us/i/adszqyb.jpg/][/URL]
Bu resimdeki gibi gözükmüyor herhalde monitörde, değil mi?
parçalar yurtdışından geliyor
makina burada birleştiriliyor
Ya monitör kalitesiz ya da arızalı.
Bana bi sıkıntı yok gibi geldi.Ama tabi cihazı kulanan sensin kardeşim.Oyunlarda veya akıcılıkta bi problem varmı eğer orda da varsa sorun dirctx yani ekran kartın ile alakalıdır büyük ihtimal.Casper'a gelince arkadaşlar çoğu bilgisayarları kalitesiz malzemelerden üretiliyor çok arkadaşımda var gördüm.Ne doğru dürüst parça takıyolar ve adam gibi yazılım desteği vriyolar.Arkadaşlar bi düşünün şimdi neden hp acer dell gibi notebook lar aynı parçaları kullanmalarına rağmen pahalıda casper bu kadar ucuz?Daha bu ay dayım aldı casper.Donanım iyi gibi görünüyo ama dediğim gibi ne bir artı yazılım desteği var ne de süreklilik var.Arkadaşlar notebook da Acer Hp Dell gibi büyük avrupa ve amerika ürünlerinden şaşmayın paranızın karşılığı tam olarak bu cihazlarda çünkü.En iyisi ve en kalitelisi...