Selamlar. Üstadlar yıllanmış bilgisayarımın kaprislerini çekmekten bıkarak 2 bin tl bütçe ile bilgisayar aramaktaydım ve bir katalogta bu pcyi gördüm. Gördüm ve aşık oldum
iMac'leri artık rüyalarıma girecek kadar arzuluyordum fakat iyi bir iMac için en az 5 bin küsur vermek gerek. Bu da benim içim imkansız. Ama şu Nirvana One gerçekten iMac'e çok benziyor. Gerçekten çok beğendim tasarım olarak.
Mümkün değil iMac'in yanına yaklaşamaz ama yine de bana güzel geldi. Aslında apple'ın casper'a dava açması gerekiyor, resmen çoğu yeri direk kopya
Neyse sadece şekline bakıp almak olmaz tabi.
Normalde bu tip all in one pcler diğerlerine göre daha pahalı oluyor ama bu diğer kasalı pclerin eşdeğer özellikle olanlarıyla hemen hemen aynı fiyatta. 2099 lira kendisi.
Donanımı şu:
Intel® Core i7-3770S
Windows 7 Home Premium (64 Bit)
8 GB DDR3 RAM
21.5'' LED 1920x1080 Full HD
2GB DDR3 Nvidia Geforce GT620M Ekran Kartı (1 GB Ayrılmış Bellek)
Sorun şu ki, all in one'larda donanım değiştirmek sanırım problem olabilir. Sonradan sıkıntı çıkarabilir. Mesela ssd ekleyebilir miyim, yer var mıdır içinde bilmiyorum. Photoshop, Flash gibi programlarda eyleşeceğim genelde. İşlemci üçüncü nesil, ram gayet yeterli, ekran full hd, ekran kartı benim gibi oyun oynamayan biri için gayet yeterli.
Ama şöyle bir seçenek daha var: http://www.casper.com.tr/ProductDetail_nsh3770-8t85p_125_5145
Bunda işlemci daha iyi, fiyatı çok az bir fark ile daha düşük. Ama iMac'e benzemiyor Kablo bol.
Son olarak sormak istediğim, bu aio olanı alınca (klavyesi de iMac'inkine benziyor) klavye ile sorun yaşar mıyım? Notebook gibi cihazların klavyelerinde hiç rahat edemiyorum ve çok yavaş yazıyorum. Normal kaba tuşlu pc klavyesine alışkınım. Bu dediğim bilgisayarın klavyesinin tuşları zorluk çıkarır mı ki? Manisada deneme imkanım yok henüz. Eğer hoşuma gitmezse başka bir wireless klavye almam gerekecek ki 3 in 1 tasarım bozulmuş olacak
Çok sormuşum be. Yardımınızı esirgemeyin saygıdeğer üstadlar.