Selamun aleykum. Casper marka laptobum ve nvıdıa ekran kartımla olan imtihanımı yazcam bıraz uzun olabılır kusra bakmayın cevabı olan aydınlatırsa sevınırım.
Bundan 3-4 ay once oyun oynarken mavı ekran hatası alıyordm ama hıc takmadım bişey olmaz dedim. Daha sonra format atma geregı duymuştm laptoba. Format cd ve drıverım bozulmştu netten ındırdıgm dosyalarla drıverları kurdum format atıp. AmA fomattan sonra NVİDİA 540m ekran kartımı bır daha çalıştıramadım. Tekrar tekrar format attım. 32 bıt yukledm sildim 64 biy w7 yukledım olmadı olmadı yani.
bIRaz netten araştrma yapıp yapmaya çalıştım. Verılen yontemlerı kullandım. Yaptıgım aşamaları söyleyeym.
1.olarak: İntel hd 3000 ve nvidia 540 m ın en son surumlerını ındırdım kurdum yıne " NVIDIA Ekran ayarları kullanılamaz" dedi.
2.olarak: forumlarda nvidia ve ıntel ın ekran kartı ıcın olan dosyalarını ayıklayın.oradan display.drıver dekı .inf dosyasında değişiklikler yapın şeklınde açıklamalar vardı onları denedım yıne olmadı.
3.olarak: Bıos guncelleme yaptım casper ıcın en son olan 303 u kurdum (A15HC).
3.aşamadan sonra intel hd 3000 u yukledım bilgisayarı actm sorun yoktu. sonra nvıdıanın eskı bır surumunu yukledım yıne "NVIDIA Ekran ayarları kullanılamaz" sorununu aldım. sonra yenı cıkan 332.31 surumunu yukledım. bu sefer de laptop hıc acılmadı mavı ekran sorunu verıp kapandı her seferınde. Guvenlı modda pc yı actm nvdııa ekran kartını kaldırdm sorun ortadan kalktı. nedendır acaba dıye eskı surumu yukledm yıne kullanılamaz hatası aldım tekrar en son surumu yukledım mavı ekran hatası verdı.
Yanı ne yaptıysam duzelmedı nette başka cozum yolu da gormedım. Mavı ekran hatasını vermesının sebebı ekran kartı slotunun tam oturmamiş olabılme ıhtımalı olabılrmı? eger oyleyse nıye eskı surumlerı yukledıgımde kullanılamaz hatası verıyor.
Bütün bu denemelerden sonra ekran kartımın saglam olduguna ınancım kalmadı.ancak son surum yukleyp mavı ekran hatası almam kafamı kariştıryor. Laptopun ıcını acmayı da bılmıyorm yalan sölemeym ekran kartına baksam baglantısına yani. BU anlattıklarımdan ekran kartımla ılgılı sonuc cıkaran var mı yahut şu yolu da denedın mı dıyen var mı acaba :) ÇOK uzun konu oldu kusra bakmayın iyi gunler cevap beklıyorum.