Casper Windows 7 Danışma

kirpikral123
17-01-2010, 20:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
772 mesaj

Merhaba ben 2008 yılında bir teknoloji mağazasından caasper marka bilgisayar aldım kardeşimin kullanması için.Şu ana kadar o kullanıyordu.Ancak bilgisayar kullanımını az bilen anneme bu bilgisayarı vermek istiyorum.Vista starter kuruluydu.Onda çeşitli sınırlamalar var.Bu yuzden windows 7 kurmak istiyorum.Ama hangi surumu kursam karar veremedim.Yardımcı olabilirmisiniz?
Bilgisayarın özelikleri ise şöyle
Dual core işlemci 2ghz
2gb ddr 2 ram 667mhz
128mb ekran kartı  nvidia 8400m gs ( 860mba kadar .çıkıyor ramden yiyiyor)

Sizce gene windows 7 startermı kurmalıyım?

Toxic
17-01-2010, 20:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

boşver win7 starter ı win7 home premium kur :)

Mustafa@PC
17-01-2010, 20:38   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Sevgili kirpikral123,

Windows7'de ram kullanımı tamamen sisteme, kurulu programlara, kullanıcıalışkanlıklarına ve sistemde de kendi içinde sürekli değişir. Hiçbirzaman sabit bir ram kullanımı olmaz. Home Basic ve 1 GB ram sahibi birkişinin ram kullanım oranı 300-600 MB(örnek ve dikkat edin arasındayani sürekli değişiryor.) bir diğer Home Basic'te kullanıcısında500-800 MB (yine örnek) arası olabilir. Yine 1 GB ram sahibi  ve HomeBasic kullanan birinin ram kullanım oranı zaman zaman aynı miktardarame sahip Home Premium kullanıcısında fazlada olabilir eksikte(Yinedeğişen parametrelerin etkisi var...)

Diğer yandan sanırım bilmiyorsunuz Windows 7'de servisler tetikleme olarak çalışıyor :

https://www.chip.com.tr/forum/tri ... visler_t120221.html

Yani aslında tahmin ettiğiniz gibi sürümler arasında sistemi yorup yormama açısından belirgin farklar yok.

Aero Windows 7'de tamamen ekran kartının işidir ki Home Basic ile Home Premium arasındaki önemli farklardan biri Aero'dur.

Daha önce bir konuda vermiş olduğunuz bir cevaba verdiğim bir yanıttı konu sanırım "Home Basic mi Home Premium mu sistemi me göre ?"diye sorulmuş bir soruydu verdiğim cevaptan bu konuda size yardımcı olabilir. İşin özü şu : Home Basic'te kursanız Home Premium yada Ultimate arada belirgin farklar olmayacak performans açısından.

Bir ev kullanıcısı olarak belki bu sisteme Home Premium daha çok tercih edilebilir...

kirpikral123
17-01-2010, 20:54   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Benim 3 adet laptopbum var.Hp pavilion bilgisayarıma sizin yorumlarınıza uyarak home basic kurdum.Şu anda hiç bir hatası yok ancak aşırı hdd aktivitesi var zor açılıyor bir oyundan çıktığımda yada bir program kurduğumda zor toparlanıyor bilgisayar ve bir sure kullanılmaz hale geldiğide oluyor.Annem doğru duzgun bilgisayar kullanmayı bilmiyor bir duraksamada bile bozuldumu diye korkuyor bunu istemiyorum.Rahatça kullansın istiyorum.Ona starter kursam duzgun bir şekilde kullanabilirmi diye asıl öğrenmek itiyorum.

Mustafa@PC
17-01-2010, 21:02   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Alıntı: kirpikral123  
Benim 3 adet laptopbum var.Hp pavilion bilgisayarıma sizin yorumlarınıza uyarak home basic kurdum.Şu anda hiç bir hatası yok ancak aşırı hdd aktivitesi var zor açılıyor bir oyundan çıktığımda yada bir program kurduğumda zor toparlanıyor bilgisayar ve bir sure kullanılmaz hale geldiğide oluyor.Annem doğru duzgun bilgisayar kullanmayı bilmiyor bir duraksamada bile bozuldumu diye korkuyor bunu istemiyorum.Rahatça kullansın istiyorum.Ona starter kursam duzgun bir şekilde kullanabilirmi diye asıl öğrenmek itiyorum.

Benim yorumlarımda şunu kur, bunu kur gibi birşey yoktu(öncekilerde) bugünkü yorumumda öncekilerle aynı sadece bir fikir olarak Home Premium olabilir dedim ;)

Dediğiniz sorunlar Home Basic yada başka bir sürüm olması ile yakında uzaktan ilgili değil tamamen özel (donanım yada yazıllım) sorunlar ve bu sorunu çözmek Starter kurmak değil...

Yani siz ona Ultimate de kursanız Home Premium da kursanız muhtemelen aynı sorunlar oluşacaktı.

Tekrar söylüyorum ; sistemin Home Basic, Home Premium yada Ultimate olması Windows 7'de performans açısından hemen hemen fark yaratmaz. Ekran kartınız Aero'yu destekliyorsa Home Premium'u kurabilirsiniz.(İlk mesajımda kendimden alıntı yaptığım bölümü tekrar tekrar okuyun linkide inceleyin.)

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 17 Ocak 2010 21:05