Ağ kurulacak yere cat5 kablo çekildi. Ancak şu an bütün uçları açık. Şimdi ben bunları yaptırmaya para vereceğime kendim bi crimping tool alıp (20$ a buldum) kendim takmak istiyorum ki her sorun çıktığında elektrikçi aramayalım. Bu iş de temel olarak internette anlatıldığına göre doğru sıradaki ince kabloları konnektöre iliştirmek ve crimp! 'ten ibaret. Yine de başta herşey kolay gözükür tabi, bunu kendi yapan ve bana çok ayrıntılı olarak anlatacak biri var mı? Bir de bu çok hassas bir iş mi? Yani kablo sırasının doğru olması yeterli mi, yoksa amatör işi olduğundan ileride bu uçlar bana sorun çıkartır mı?
Cat5 Kabloya RJ45 konnektör nasıl takılır?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
aslında çok kolay bir iş. ama kablonun uçlarını konnektör pensenle açarken ince kabloların zarar görmemesine dikkat etmelisin.
üzerinde ufak bir çizik sorun çıkarabiliyor.
rj45 konnektör'e uçları yerleştirken kabloların renk düzenini şöyle bas
turuncu beyaz - turuncu - yeşil beyaz - mavi - mavi beyaz - yeşil - kahverengi beyaz - kahverengi.
sorun çıkarsa mail adresim nanderson@mynet.com
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Sizin pense [crimping tool] çok pahalıymış. Ben Karaköy'den çok da güzel bir Rico penseyi çok daha ucuza almıştım...