cat5e kablo tercihi

HPQ-User
24-06-2009, 17:31   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

my_hell sormuş:
iyi günler 1 kattan 2 kata abime interneti paylaştıracağım kabloyu evin dış cephesinden geçirecegim 27m kablo gerektiriyor yanlız kafamı karıştıran hangi kablo daha uygun olur bakır kablomu yoksa bakır kaplı çelik kablomu hangisini tercih etmeliyim
CAT5E 28AWG CA Kablo mu?
CAT5E25AWG CCS Kablo mu?
rarlarında fiyat 2 ytl gibi bir fiyat farkı var hagisi daha dayanıklı olur yardınlarınız için teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
p4 2,8 1m 800mhz
asus p4s800 mx ankart
pallit fx5200 128mb 128 bit ekran kartı
philips tv kartı
2gb ram
1tb hdd toplam

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Süleyman.
24-06-2009, 17:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Arada fiyat farkı pek olmadığını göre hangisi iyi ise onu alın bence. Ayrıca kabloları çapraz (cross) bağlatın. Bilgisayarcı arkadaşımın söylediğine göre bu şekilde uzun mesafelerde daha iyiymiş.

Banned
24-06-2009, 17:48   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Tabiki bakır kaplı çelik kablo. Bildiğiniz gibi elektrik telin içerisinden değil yüzeyinden iletilir. Bakır kaplı olması bakırla aynı performansı vermesini çelik olması ise kırılmaya karşı sağlamlığı sağlayacaktır. Normal bakırlar rüzgarın sallaması ile kısa zamanda kırılıyor.

OnlyMann
24-06-2009, 17:49   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
eltahir
Arada fiyat farkı pek olmadığını göre hangisi iyi ise onu alın bence. Ayrıca kabloları çapraz (cross) bağlatın. Bilgisayarcı arkadaşımın söylediğine göre bu şekilde uzun mesafelerde daha iyiymiş.
hocam çapraz bağlantıdan ziyade sırlamaya göre yapılan bağlantı daha kullanışlı yani (tb-t-yb-m-mb-y-kb-k) şeklinde nedeni bu düzenleme ile kablo içerisindeki spiral şekline göre iletkenliği güçlendirilmiştir. yukarıdaki sırlama dışına çıkıldığında iletkenlik değeri düştüğü için kalitede düşmektedir.

Güncel:
konu ikinci kez açıldı benim diğerine verdiğim cevap varsa CAT6 idi.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 24 Haziran 2009 17:50
Süleyman.
24-06-2009, 17:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
OnlyMann
hocam çapraz bağlantıdan ziyade sırlamaya göre yapılan bağlantı daha kullanışlı yani (tb-t-yb-m-mb-y-kb-k) şeklinde nedeni bu düzenleme ile kablo içerisindeki spiral şekline göre iletkenliği güçlendirilmiştir. yukarıdaki sırlama dışına çıkıldığında iletkenlik değeri düştüğü için kalitede düşmektedir.

Güncel:
konu ikinci kez açıldı benim diğerine verdiğim cevap varsa CAT6 idi.

Doğrudur hocam, siz daha iyi bilirsiniz.

shinigami
24-06-2009, 19:14   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

ilginiz için teşekkürler mesajı hem ben hemde abim yazmıs o yüzden iki mesaj oluş ben üyelikle oda misafir olarak mesaj atmış :D kabloyu çapraz baglamama gerek yok zira mademden verecceğim çıkışı zaten.
ama CAT5E25AWG CCS Kabloyla  CAT6E 28AWG CA Kablo arasında 2 katı fiyat farkı var ev apartman plmadığı için rüzgarda sallanmaması için kabloyu duvara 1m aralıkla monte edeceğim bu şekilde sanırım kırılma olasılıgınıda en aza indirebiririm.