arkadaşlar ben de yeni bi camera almaya karar verdim ancak benim bilmek istediğim bu teknolojiye yabancı olduğum için genel sensörlerin özellikler. :
1 aydır araştırma yapıyorum ve anladığım kadarıyla CMOS sensörler CCD sensörlerden daha kötü ve ucuz ve böylelikle de gece çekimi yapmak isteyenler için CMOS uygun olmayan bi sensör. eğer yanlışsam bu ikisinin özelliklerini ve arasındaki farkları açıklayabilirmisiniz ?
ikinci olarak en çok dikkatimi çeken şey ise birçok makinenin 16 mb bellekle 1 dakiak civarında video kaydı yapabilmesi (~320x250 - 15-30 fps kadar) ve AVI formatında. ancak bunun yanında 16 mb bellekle 8 dk kadar yani 512 bellekle 2 saatin üzerinde hareketli video kaydı yapabilen kameralarda var (aynı özelliklerde.) ve benim anladığım kadarıyla bu farkta yüksek kayıt yapan makinaların MPEG4 formatında kayıt yapıyo olması....
eğer ki tahminlerim doğru ise ideal bir makinanın hem CCD sensöre sahip olması (gece çekimleri için) hem de MPEG4 formatında kayıt yapabilmesi lazım(uzun süre video kaydı için)... isteğe göre de optik zoom ve mp3 player gibi özellikler tercih edilebilir... bu bilgiler sadece benim araştırarak tahmin ettiğim şeyler. ama yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.. bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim...
ayrıca eğer ki doğru tahmin ettiysem; kaliteli sayılabilecek markaların (Trust - BenQ) 3.1 - 4.0 MP arasında bu söylediğim özelliklerde (CCD sensör ve MPEG4) ve fiyatı 330-350 YTL yi geçmeyen modelleri var. söylediklerimi doğruladığınız anda siparişimi vericem