arkadaşlar bozuk ve artık okunmayan ve işi biten dvd ve cd lerinizi napıyonuz ben şahsen topluyom da onların geri dönüşümü varmıdır bildiğin götürüp vercem de çevremizi koruyalım demi
cd çöplüğü
Plastikte geri dönüşümü olabilir.
eskiden çok olurdu, isteyen olursa verirdim yoksa atardım. 1yılı aşkın süredir atık cd/dvd oluşmuyor WD usb hdd'yi aldım alalı
Aslında bende 1.500 GB + 300 GB lık 2 Sata-2 HDD mevcut. Tabi medyalar yine de vazgeçilmezler arasında. Önceden bir çok CD'im vardı. Şimdi ise Evde Dolu DVD arşivim mevcut. Ben genelde yeni çıkan medyalara taşıyorum ( CD'yi DVD ye , tabi bekliyoruz çıkarsa DVD'leri de Bru-ray'e taşımak gibi :=) ). Bu daha mantıklı ve veri konusunda HDD bu anlamda biraz riskli. Çökme, Virüs ve Badsector ü göz önüne alırsak medyalar daha avantajlı gibi görünüyor. Tabi onlarında çizilmeyen versiyonları ( Fizik kurallarına aykırı biliyorum :=) ) olursa bence daha kullanışlı olur. Saygılarla...
Büyük marketlerde atık plastikleri toplama üniteleri oluyor belki onlardan izin isteyip oralara atabilirsin ama onun dışında başka bu tür atık toplama yerleri yok direeek çöpeee:)
kırıcan ki başkası almasın :)
kötülük değilmi :)
hemde zevkli :)
benim de torbaları patlatacak cinsten dev bir DVD/CD koleksiyonum var; ee yıllardır bilgisayarla haşır neşir olan birisi olarak bu durumu pek de yadırgamamak gerek. CD/DVD'leri ne yapacağıma gelince... Doğrusu hiç düşünmedim; şimdilik atmayı düşünmüyorum, bana bir zararı yok, ama Belediye gelip de evimizi çöp ev diye basacak duruma gelirse, eh o zaman bakacağız başımızın çaresine.