cd içerde kaldı çıkmak istemiyor

celalcaner
06-10-2007, 01:41   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

arkadaşlar öncelikle dvd-rw bnm elimde degil. başkasının pc si bu yuzden olukça basit bir anlatıma ihtiyacım var.

öncelikle elimizde böyle bir TSSTcorp cd/DVDW SH-S182D diye bir dvd sürücü var. aygıt yöneticisnde yazdıgı kadarıyla. bu dvd sürücüsünü açma tuşu bozuk. normalde bilgisayarımdam d nin üzerine elir odan çıkart yapııp çıkarırmış arkadaş. Şimdi biz bozuk bir cd taktık ve bigisayarıma girdigi anda pc kitleniyor. şu anda tüm işlemler yava yapılıyor.

normalde dvd sürücüsünün ön kapagında küçük igne girecek kadar delik olur. oraya bir cisim sokarsın kapa direk açılır ama arkadaşım ısrarla omadıgını söylüyor(neyi kastettigimi biliyor) hatta başkasıda bakmış oda bulamamış. tabi bn göremedim cihazı ama....

şimdi nasıl cıkarabiliriz bu cdyi. benim aklıma progam falan yükleyip hani olur ya cd kapagını açan o tarz bişe. o geldi ama hiç isim bilmiyorum. başka alternatifiniz öneriniz var mı?

ExCeLLiuM
06-10-2007, 02:13   |  #2  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Açıkçası, şimdiye kadar her sürücüde kapağı manuel olarak açmak için bir delik olduğunu gördüm. yok demiş ama eminde değilim bence vardır yani :) Neyse senin istediğin şeyi ufak bir programcıkla hallettim.

buradan 250Kb civarındaki bu dosyayı indir. Çift tıkladığın zaman optik sürücünün kapağını açmaya çalışacak.

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 06 Ekim 2007 02:14
tayfun41
06-10-2007, 09:56   |  #3  
Yeni Üye
20 mesaj

googlede resimlerde arattım o modele ait samsung donanım var eğer arkadaşınınkide buysa en kapak ın orda koskoca bi delik var :)

celalcaner
06-10-2007, 22:25   |  #4  
OP Üye
74 mesaj
Açıkçası, şimdiye kadar her sürücüde kapağı manuel olarak açmak için bir delik olduğunu gördüm. yok demiş ama eminde değilim bence vardır yani :) Neyse senin istediğin şeyi ufak bir programcıkla hallettim.
sagol bu programla hallettik çok teşekkürler

googlede resimlerde arattım o modele ait samsung donanım var eğer arkadaşınınkide buysa en kapak ın orda koskoca bi delik var :)
iki kişi ısrarla hayır diyor neyi kastettigimi bildigi halde. ayrıca bu fotoları gösterim hayır dedi bende anlamadım valla

ExCeLLiuM
06-10-2007, 22:48   |  #5  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Rica ederim. Bi işe yaradıysam, ne mutlu bana:)
Demek sorun, power düğmesinde. belki elektronikçiler bu işi halledebilir. bir göstersin arkadaşın.