Hazırladığım CD lere Autorun özelliği eklemek istiyorum. CD'nin ana dizininde index.htm dosyası var. Autorun.inf dosyasını
[Autorun]
start = index.htm
icon = cd.ico
şeklinde düzenleyip CD ye yazıyorum , fakat CD otomatik çalışmayı reddediyor.Denemek için CD-RW ye yazıyorum acaba bu yüzden mi?
CD simgesinin üzerine çift tıkladığımda "E geçerli Win32 ugulaması değil" şeklinde bir mesaj veriyor. Autorun.inf dosyasına sağ tıklayıp yükle dediğimde yükleme başarısız mesajı veriyor.
Autorun.inf dosyasını değişik şekillerde yazmayı denedim. Bunu için Dergi CD lerindeki dosyaları örnek aldım ama başaramadım. Acaba atladığım bir nokta mı var? Yardım bekliyorum.
Herkese selamlar.
CD lere Autorun özelliği ekleme
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.start= diye başlayan satırda, "çalışabilir" bir uygulama olmalı. Mesela start="notepad.exe" yazsanız çalışır... Tabii amaç bir HTML sayfayı görüntülemek olunca, start="iexplore.exe" yazmak lazım. iexplore.exe'nin hangi dosyayı çalıştıracağını da, bu komuta geçeceğimiz ilk parametre olarak bildirmek gerek. Parametreyi de, çalıştırılabilir programın adından sonra bir boşluk bırakarak gireriz. Sonuç olarak: start=index.htm yerine, start="iexplore.exe index.htm" yazacağız...
Autorun.inf dosyasını aynen söylediğiniz gibi düzelttim fakat yine olmadı. CD yi takınca otomatik olarak bilgisayarım penceresini açıp CD içeriğini gösteriyor. İndex.htm dosyasını çalıştırmıyor. CD simgesine sağ tıkladığımızda görünen otomatik kullan seçeneği bu düzenlemeden sonra kayboldu.!
Herkesi kolayca yapabildiği bir şeyi niçin başaramıyorum anlayamadım...
Normalde CD'ler çalışıyor mu? Yani dergi CD'leri otomatik açılıyor mu?
Evet dergi CD leri otomatik olarak çalışıyor. Onlarda bir problem yok. CD-ROM un otomatik çallıştırmam özelliği açık.
birde open=EXPLORER.EXE index.html yazarak dener misiniz..
Tavsiye ettiğiniz her şeyi denedim. Ama olmadı. Hatta Otomatik çalışan bir CD nin Autorun.inf dosyasını olduğu gibi kopyaladım , İndex.htm ve .ico dosya adlarını da onlara uyarladım. CD ye yazdım yine çalışmadı.
Acaba CD-RW olduğu için mi çalışmıyor. Başka bir ihtimal aklıma gelmiyor. Selamlar.