merhaba ben yüksek kapasiteli 800 mb cd-r ler nasıl yakmadan yazılır onu öğrenmek istiyorum hangi programı kullanmak daha iyi olur[:I]
cd-r 800 mb lık nasıl yazılır
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bahsettiğin 700 mb cd ye nasıl 800 mb yazarım diyorsan o olmaz.800 mb cd ler varsa ben bilmiyorum normal 52x hızda nero ile yazarsın medyana güvenemiyorsan hızı düşürürsün öyle yazarsın.
Geçenlerde ben de 870 MB lık bir CD yazmıştım. CD kutusundan nasıl ayar yapılacağı ile ilgili ufak bir de kağıt çıkmıştı. Kısaltarak yazıyorum;
1. Programı çalıştırdıktan sonra 'File' menüsü altında yer alan 'Preferences' kısmına girerek 'General' sekmesine gidin. Burada CD yazım penceresinde CD'ye yazılacak veri miktarını gösteren alt çizelge üzerinde yer alan sarı ve kırmızı limit çizgilerini Yellow Marker 99:00:00, Red Marker 120:00:00 olacak şekilde değiştirin.
2. 'Expert Features' sekmesine girerek, 'Enable Overburn' kutusunu işaretleyin. Bu sekmede yer alan 'Maximum CD Lenght' değerini 120:00:00 olarak değiştirin.
3. Yazılacak dosyaları seçtikten sonra 'Write CD' menüsünde öncelikle 'Multiseason' menüsü altındaki 'No Multiseason' işaretleyin.
4. ISO sekmesinin altında bulunan ISO Level 2, Mode 2, ISO 9960 ve Joilet seçeneklerini işaretleyin.
5. Ardından 'Burn' sekmesi altında yer alan 'Write' ve 'Finalize CD' kutucuklarını işaretledikten sonra yazıcının izin verdiği en düşük hızı seçin
6. Son olarak yazım yönetimini 'Disc-At-Once' yaptıktan sonra CD'yi yazınız.
Bu ayarlar 800MB lık CD için de geçerli. Yalnız ben 4 adet 870 MB lık yazmak istedim ama 2 tanesi yandı. Sen yine de dene, belki yanmaz. Hadi kolay gele.
NOT: Bu ayarlar Nero 6.6.x.x içindir. Nero 7'de de olur fakat yazdıklarım birebir tutmayabilir. Biraz kurcalayarak aynı ayarları yapabilirsin.