İyi günler arkadaşlar.
Windows 7 işletim sisteminde cd-romu (optiarc ad-7580s) göremiyorum. Hatta daemon tools ile oluşturduğum sanal sürücüyü de göremiyorum. İki-Üç hafta önce windows 7'yi kurdum ve sonra driverları kurarken cd-romu kullandım herhangi bir sorun yoktu. Bugün cd yazmak isteyince sorunu farkettim. Cd romda sorun yok bilgisayarımda windows xp de kurulu, oradan cd yi yazdırdım.
Aygıt yöneticisinde sürücü özelliklerinde aygıt durumunda "Bu aygıtın sürücü (hizmeti) devere dışı. Bu özelliği başka bir sürücü sağlıyor olabilir. (Kod 32)" yazıyor.
Bu hatayı internette arayınca aşağıdaki metni buldum.
Nedeni
Kayıt defterinde bu sürücü için başlangıç türü devre dışı olarak ayarlanmıştır.
Önerilen çözümler
İlgili aygıtın sürücüsünü yeniden yükleyin. Bu yöntem işe yaramazsa, kayıt defterinden aygıtın başlangıç türünü değiştirmeniz gerekebilir.
Sürücüyü kaldırın ve yeniden yükleyin
Aygıt Yöneticisi'nden sürücüyü kaldırın ve yeniden yüklemek üzere yeni donanımları tarayın.
Sürücünün yolunu sağlamanız istenebilir. Windows'da sürücü yerleşik olarak bulunabilir veya aygıtı son kurduğunuzda yüklenen sürücü dosyaları olabilir. Ancak bazı durumlarda, sürücünün istenebileceği Yeni Donanım Sihirbazı açılır. Sürücü istenirse ve yoksa, donanım satıcısının Web sitesinden en son sürücüyü karşıdan yüklemeyi deneyebilirsiniz.
- Aygıt ile ilgili Özellikler iletişim kutusunda, Sürücü sekmesini ve sonra da Kaldır'ı tıklatın. Yönergeleri izleyin.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Aygıt Yöneticisi'ni açın, Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın. Yönergeleri izleyin.
Bu içerik deneyimli bilgisayar kullanıcıları için tasarlanmıştır.
Sürücü gerekiyorsa ve yeniden yükleme veya yükseltme işe yaramazsa, son çare olarak kayıt defterini doğrudan düzenleyebilirsiniz. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak, başlangıç türünü doğrudan kayıt defteri içinden değiştirin. Daha fazla bilgi için, aşağıdaki Microsoft Web sitesinde yer alan Microsoft Windows 2000 Server Resource Kit'te Kayıt Defteri Başvurusu'na bakın:
http://technet.microsoft.com/tr-tr/windowsserver/bb633748.aspx (http://technet.microsoft.com/tr-tr/windowsserver/bb633748.aspx)
Sürücüyü kaldırıp donanım değişikliklerini taramak işe yaramadı. Cd-rom sürücüsünü de bulamadım ama. Kayıt defterinden de sorunun nasıl çözülebileceğini bulamadım.
Cd-romun sistemde görünerek kullanılabilmesi konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
INTEL CORE İ7 740QM
6 GB DDR3 RAM