Cd-rom veya cd-rw masaüsütü bilgisayarım ikonunun içinde gözükmüyor biostan ayarlıyorum kayıt edip çıkıyorum daha sonra açıp kapatınca yine gözükmüyorlar çıldıracam yardım edin lütfen [:0]
Cd-rw bilgisayarım ikonunun içinde gözükmüyor
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Jumper ayarlarını doğru yaptığından eminmisin?
xp işletim sistemlerinde olmakta bu sorun genelde.xp ise yamalrını yap yamaları tamsa en sağlam çözüm format
format mı? bence jumper la alakalı format atsan bilene çözülmez
dediğin doğru fakat bazen xp bunu yapıyor.eskiden bu sorun başbelasıydı sitemlerde
Ya mercan85 kardeş ben onca XP kullanan kişi gördüm. (Yüzlerce diyebilirim. Bizim kurumda herkesin bilgisayarında XP yüklü) CDROM görmeme problemi olana rastlamadım. Ayrıca böyle bir problemden bahsedeni de duymadım. Sahi var mıydı böyle bir problem? Bence BIOS'tan IDE portlarını manual değilde, auto ayarına al. Eyüp'ün dediği gibi jumper ayarlarını kontrol et ve IDE kablolarını doğru mu bağlıyorsun bak. Ha bir de mümkünse sıfır ya da çalıştığına emin olduğun bir IDE kablosuyla bağlantılarını dene. Bu arada küçük bir ihtimal belki ama CDROM'un arkasında IDE girişine bak oradaki ayaklardan biri veya bir kaçı eğik ya da kırık mı? Benden bu kadar? Kolay gelsin arkadaşlar.
Bilgisayarım > Yönet > Disk Yönetimi > Cd Rom Sürücü > Sürücü Harfi ve yolu Ekle.
Eger Bios tan görüyor ve XP üzerinde görmüyorsan
sp1 xp'de oluyor lg cd-romlarda genellikle.diğerlerindede fakat sp2 çıktığından beri sorun kaybolmuştu.şöyle bişey var ben konuyu yanlış anlamışım onun için özür dilerim dediğiniz gib jumper yada ide kablosunla ilgili olabilir.ama windows çalışırken cd-rom'u kaybediyorsa ozaman benim dediğim doğru.
arkadaşlar xp de sp2 yüklü ayrıca biostan auto ayarlarınada aldım dediğim gibi ayarladıktan sonra açılıyor iki diskte çalışıyor (yani cd koyuyorsun gösteriyor)kapatıp açınca ayar tekrardan kaçıyor!!!!
ürünlerin ikiside lg cd-rom ,cd-rw ayrıca jumperlerda doğru ıde kabloları bozuk olsa ayar yaptıktan sonrada çalışmaması lazım değilmi ??
windowstan kaynaklanıyor.sp2 entegreli cd'den kur.tek çözüm format gözüküyor.yedeklerini al ve formatla.yamayla uğraşma.anlattığına göre windows kaybediyor cd-romu.bu windowstan kaynaklanan bir sorun.yeniden kurduğunda aynı sorun devam ederse tek çözüm microsfta ulaş.onlar bir şekilde sorunu çözer.benim aypacağım açıklama bukadar.eskiden aynı sorun vardı formatlayınca sorun çözülüyordu fakat sp1'le kurunca tekrarlıyor.
Teşekkürler ilgin için mercan 85 saygılar...