Arkadaşlar ben sistemimden vista yı kaldırarak xp kurdum. Vista m orjinaldi ve aldığım sistemle beraber gelmişti. İçinden sadece kurtarma cd si çıktı. Ve windows un etiketi. Tekrar vista yüklemek istediğimde herhangi bi vista yükleyip bu etiketteki bilgilerle orjinale çevirebilirmiyim? Bunu sormamın sebebi orjinal vista kullanıcılarının ücret ödemeden Windows 7 yi edinebileceklerinii öğrenmem..
CD' siz Orjinal Vista Yüklenir mi?
ewet.bendede pc mle gelen kurtarma cd sinde orjinal xp vardı.ben hep onla formatlıyorum sende onla pc ne vista kurabilirsin.
Sormak istediğim vista mı orjinal hale getirebilirmiyim?
vista sertifikası çıktıysa ondaki key ile aktivsyon yaptığında orjinal yaparsın.
Sanırım kasa üzerinde sertifikanız lisans mevcut ve siz herhangim bir vista DVD si kullanarak kuracağım sistemde sertifikadaki lisans kodunu kullanarak etkinleştirme yapabilirmiyim diye sormaktasınız.
EVET. Sisteminize netten edineceğinizde olabilir. Herhangi bir vista dvd ile lisansınıza ait olan sürümü (Örneğin home bazic lisansınız varsa home bazic sürümünü) lisans kadu girmeden kurun. Kurulum bittikten sonra etkinleştirme seçeneğinden lisans kodunuzu girip etkinleştrirme yapabilirsiniz. Windows 7 yükseltme içinde aynı şekilde önemli olan Vista DVD değil, kasa üzerindeki vista sertifikanızdır.
Orjinal olmayan bir versiyonu kurup sonradan lisanslı hale getirdiğim için herhangi bir sorunla vs. karşılaşırmıyım peki?
Yükleme yaparken (xp gibi)lisans anahtarı girme zorunluğunuz bulunmamaktadır. Lisansız olarak daha doğrusu otomatik atanan deneme anahtarı ile 30 gün boyunca tüm özellikler açık ve yasal olarak kullanabilirsiniz.Ancak 30 sonunda lisans girip etkinleştirme yapmazsanız sistem açılmayacaktır. Yani tamamen yasal.İster kurulumda lisans anahtarınızı girip devam edin isterseniz anahtar girmeden, sorun olmayacaktır.