Arkadaşlar benim dvd writerim çalışmıyor bende usb ile format atıcaktım ama yeterli kapasitede usb belleğim yok nasıl format atabilirim.
CD'siz USB'siz Format Atma Yardım!
başka şekilde atamasın ya usb ya dvd
windows vahiyle inmeyeceğine göre bilgisayara mutlaka ya dvd okuyucu yada usb disk lazım...
Window 7 iso dosyasını Ultra iso gibi bir programla aç ordan format atmayı dene belki olur. Ama kesin bir sonuç değil ve hiç denemedim. Sorumlulukta almıyorum. Çünkü bir süre sonra her şey silineceğinden sistemden Ultraisoda kalkacaktır ve yükleme yarıda kalacaktır. Fakat şu olabiir D'ye kur ordan çalıştır ama genede emin olma...
Arkadaşlar benim dvd writerim çalışmıyor bende usb ile format atıcaktım ama yeterli kapasitede usb belleğim yok nasıl format atabilirim.Yarı format türünde format atabilirsin.2 diskin varsa şu an kurulu işletim sisteminin bulunduğu diske işletim sistemini kurmayın.
2. diske işletim sistemini kurun.Cd gerekmez interentten indirin ve iso dosyasını winrar ile açın ve içindekileri çıkartın.
çıkartığınız yerden setup dosyasını çalıştırın ve formatı atın.
Yarı format türünde format atabilirsin.iyi güzel diyosunuzda bu windows üstüne windows kurmak demektir 2.disk olsa bile belki konuyu açan arkadasın 2.diskte yedek dosyaları vardır o zaman 2.diske windows kurmaya kalksa diskteki veriler kurulum aşamasında silineceğinden belki verilerde gidicek bunu önlemenin tek yolu vardır eger 2.diskte veri varsa yedek şeklinde bunu komple c'ye kopyalaman lazım bu yöntemler çok uğraştırıcı bence hiç uğraşma gidip 15 tl'te usb bellek al temizinden formaty at.2 diskin varsa şu an kurulu işletim sisteminin bulunduğu diske işletim sistemini kurmayın.
2. diske işletim sistemini kurun.Cd gerekmez interentten indirin ve iso dosyasını winrar ile açın ve içindekileri çıkartın.
çıkartığınız yerden setup dosyasını çalıştırın ve formatı atın.
ultra isoyu kur d surucusune windows imajini (iso) olani at ultra iso yada demon toolsla imaji sanal cdye al.Daha sonra c: guzelce temizle 20gb bos alan kalsin sonra sanal cd den setubu tikla windowsu kur.Kurulum bitince old klasorunu sil sorun olmaz.
dvd veya usb siz format atman için 2 yöntem var ve ben kullanıyorum bunları. öncelikle windows dosyalarını d: ye kopyalayıp setup.exe den kuruluma başlaman bunun dezavantajı c: deki windowsu windows.old diye bir klasöre atması yani format atmadan yeni kurulum yapıyor.
diğeri ise yine windows kurulum dosyalarını d: ye atıp bir onarım diski ile pc yi başlatmak ancak dvd veya usb çalışmıyorsa windows 7 güzelliği kendi onarma dosyalarını tutması bilgisayarı açar iken (f8 ile) kurtarma konsoluna girip komut isteminde setup.exe yolunu gösterip kuruluma başlaman.
d:windows7/setup
dikkat etmen konu sistemin 32 bit ise 32 bit setup u 64 bit ise 64 bit setupu çalıştırabiliyorsun)
Format atma işlemi sadece cd-rom ya da usb bellek ile olmaz.
Dos altında bağlanabilen her türlü bootable media ile format atılabilir.
1 Floppy disk.
2 Network device (NAS ya da server üzerinden)
3 USB arabirimine bağlı boot edilebilen başka media (external flopp, external cd-rom gibi)
Alttaki şekil bu konuda bir fikir verecektir.
[URL=http://img24.imageshack.us/i/vmbioscdromboot.png/][/URL]
iyi güzel diyosunuzda bu windows üstüne windows kurmak demektir 2.disk olsa bile belki konuyu açan arkadasın 2.diskte yedek dosyaları vardır o zaman 2.diske windows kurmaya kalksa diskteki veriler kurulum aşamasında silineceğinden belki verilerde gidicek bunu önlemenin tek yolu vardır eger 2.diskte veri varsa yedek şeklinde bunu komple c'ye kopyalaman lazım bu yöntemler çok uğraştırıcı bence hiç uğraşma gidip 15 tl'te usb bellek al temizinden formaty at.formatsız sabit dosya sistemi üzerine format atmasını yapabilir.
beyler bence usb ile format atın çünkü setupla çalıştırdımı çok zor olur genellikle herkesdede usb vardır. Bende yakında win 7 ultimate kurmayı düşünüyorum ama daha yapamadım ben şu an xp kullanıyorum ben internetten win7 ultimate iso dosyasını indirdim lisans anahtarınıda internetten baktım bir sürü buldum ama pc açılırken öncelikli olarak usbyi çalıştırmayı bilmiyorum öncelikli olarak cd yi çalıştırmayı biliyorum ama işfte söylediğim gibi usb öncelikli çalıştırmayı bilmşyorum bilen varsa söylesin lütfen iştetim sistemim xp bide ultraiso falan hiç uğraşmayın unetbootin programından daha kısa sürede basit bir şekilde yapabilrisin kullanımmı ise çok basit internetten vidiolardan izleyebilirsin