Benim cd ve dvd olmak üzere 2 sürücüm var bunları monte ettiğimde ayrı aygıt olarak gözüküyorlar ama cd sürücü dvd rom olarak gözüküyor.Ve cd yerleştirdiğimde cd yi okuyor ama içeriğini göstermiyor-yani cd ile ilgili hiçbirşey göstermiyor-.Dvd Ram e sağ tıklayıp çıkar dediğimde Cd sürücününde kapağı açılıyor.Bunları ayrı ayrı taktığımda her ikiside sorunsuz çalışıyor.Ama malesef şuana kadar 2 sini birbirinden bağmsız aynı anda çalıştıramadım.Ve her sorun giderici yöntemi denedim olmadı.sürücülerini tekrar tekrar kaldırıp yükledim olmadı.Konudan anlayan arkadaşlar öneri getirirse çok sevinicem , ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler ilgilenmeyenlerin canı sağolsun...
CD VE DVD birarada çalışmıyor! yardım.
jumper ayarıyla oynamayı denedin mi biri master öteki slave olmalı.... sürücünün arkasında molex ve ide haricinde sanırım 6 veya 8 iğneli bi bölüm var. karşılıklı iki iğneyi birleştiren bir parça var onun yerini değiştircen sadece.
söylediğin şeyi tam anlamadım ? master kısmı DVD RAM e takılı ortadaki bölmeyide CD-RW ye takıyorrum.CD sürücüde ki yeri mi değiştiricem? daha doğrusu kablo daki mi yoksa sürücüdeki iğnelerin oradan mı yapıcam tam anlamadım? biraz daha açıklarmısın?
Şimdi sana teker teker tarif edecem. Önce data kablosunu anakarttaki sec_ide yazan yere tak. DVD nin arkasındaki jumperi sök hiç bir yere takma CD ROM un ki de (jumper takmak için 3 tane yer olacak) ortadaki ne tak. Şimdi anakarta taktığın kablonun ortadaki kısmını CD ROMA, en uç kısmınıda DVD ye tak.
NOT: Eğer böylede bir sonuç alamazsan CD ROM daki jumperi data kablusundaki tarafa tak. Ama kabloların yerini değiştirme sadece jumperi değiştir.
ok hacı..walla uğraşıyosunuz Allah razı olsun ama sorun şu ki (daha yeni anladım) ben jumper ne onu tam olarak bilmiyorum.ama harddiskte bulunan jumper ise yani şu plastik bi kaç pini iptal eden; benim ne cd-rw de nede dvd-rw var.Yani öle bişi-takılı daha önce de görmediğimden siz jumperden bahsederken ben heralde data kablosundaki deliklerden bahsediyosunuz sandım..Kusra bakmayın sizi uğraştırdım boşyere..şimdi şu jumper ı nereden bulacağı mı yada jumperın ne olduğunu bi daha tarif edebilirseniz çok memnun olurum..tekrar teşekkürler..
selam.şu jumper olayını anlatacak bir hayır sever yok mu? sıkıntı bastı yahu..
yoğun uğraşlar sonucu jumper ın ne olduğunu anladım ve sorunu arkadaşların tarif ettiği gibi çözdüm.evet küçük siyah plastik parçasıymış bu jumper; 2 iğneyi birbirine bağlıyormuş,bunu öğrendik paylaşalım ki benim gibi affallayan arkadaşlara yardımımız olsun.mutlu son.the end :)