Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde virüsten dolayı bilgisayarıma format attım. Benim bilgisayarda hard disk c ve D olarak ikiye önceden ayrılmamış. Bu yüzden gerekli dosyaları cd ye yazdım. Garanti olsun diye 2 ayrı cd ye. iki cd de de toplam 8 dosya vardı. Format attıktan sonra 2 cd yi de sürücüye taktığımda aynı şeyi gördüm. 8 dosyanın 7 side cd lerde içerikleri ile duruyor bir tane dosya var kendisi var ama içi boş. halbuki ben içi boş görünen dosyaya da birtakım şeyler attığıma eminim. (birkaç adet yazı ve fotoğraf diğer dosyalarde sadece fotoğraf vardı.)Acaba benim o yazı ve fotoğrafları içi boş dosyaya atmayı unutmam dışında herhengi bir ihtimal ve yapabileceğim birşey varmı? ÇÜnkü o dosyanın dolu olduğunu kontrol ettiğime oldukça eminim. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cd ye yazdığım dosya yok
Muhtemelen cd ye tam kopyalamadan cd yi çıkartmış olmalısın.
Recuva diye proğram var bilgisayarına kur ve kaybettiğin o resim ve dosyalar C veya D olarak derin tarama yaptır. büyük ihtimalle birçok yazı ve resimlerin geri gelecektir.
Kısayolu da yazdırmış olabilirsiniz. Bilgisayarınıza veri yazmayın yeni. "Recover My Files" ve "Easy Recovery" programlarını deneyin. Formattan sonra veri kurtarma seçenekleri bulunuyor.
Varsa vardır yoksa yoktur, geriyeyapacak pek birşey kalmamıştır. Siz yindede her ihtimale karşı dosyanın boyutunuda kontrol edin. Olurya gizli vs. dir. Diğer taraftan bölnmemiş harddisklerde formattan sonra veri kurarma ihtimaliniz bölünmüşlere göre daha yüksektir. Daha fazla disk alanında dosyalar daha dağınık olacağından üzerlerine belkide yeni veri yazılmamıştır ki buda kurtarabilme olasılığınızı artırır. Easy recovery, recovery my files gib yazılımlarla diskinizi taramanızı öneririm. Bakarsınız kurtarabilirsiniz. Neden olmasın.
siz belkide gizli dosa oldugu icin dikkat etmemissinizdir veya virusden dolayi yazilma hatasi olmustur. birde arkadaslarinda yazdigina katiliyorum diskinizi tarayip bulabilirsiniz.
Arkadaşlar yardımlarınız için çok çok teşekkürler. Önerilerinizi deneyeceğim.
yazma esnasında 1. cd dolup 2. yi istediğinde biraz aclecei davranıp cd yi erken çıkarmış olabilirsiziniz ya da yazma esnasında sistme attığı dosyayı bölemedi birinde görüntüsü vardır diyerinde o dosyanı kendisi iki cd de aynı dosya olabiklir dikkatli bakın