cd yi yavas yazma problemi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
daywalker
16-02-2004, 01:54   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
114 mesaj

ben bilgisayarı ilk aldigimda windows kurulu geldi. o zamanlar 700 mb lik cd yi 2 dakikada yaziyordu ama formatladiktan sonra yani simdi 5 dakika falan suruyo neden acaba bilen var mi?

magunes117
16-02-2004, 18:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

Yazmaya çalıştığın medya , cd-r mı yoksa cd-rw mi? Bir de bu medyaların izin verdiği en yüksek hızlar farklı olabilir. Eğer aynı marka,tip ve de hızda medya kullanıyorsan sorun cd-rw'nin lensinde olabilir.

StArLoRd
23-02-2004, 23:36   |  #3  
Üye
53 mesaj

Merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak sizlere bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim Bende LG 52x24x52 cd-rw var yanlız bir cd yazmak istedigim zaman bu yazmam 15 dk sürüyor önceleri 2 dk yazıyordum ama neden böyle oldu hala anlamış deyilim cd-rw alalıda çok olmadı tahminen 6 ay gibi kısa bir süre oldu yazmış oldugum cd-r üzerinde yazan özellikleri şunlar  princo markalı 700/80min 2x56XCD-Recordable diye yazıyor ayrıca hangi cd yazmak istesende bu kadar uzun sürecegini sanmıyorum ama niye böyle oldu analamdım şimdi beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim tşkler.....

hasanyasin
24-02-2004, 06:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Sevgili StArLoRd,
Buna neden olan bir çok şey olabilir. Donanımda bir değişiklik yapmadığına göre, sistem ayarlarını incelemelesin. Bilgisayarım [My Computer] penceresinde, CD sürücünüz üzerine sağ tıklayın ve Özellikler'i [Properties] seçin. Burada Kayıt [Recording] sayfasında, hızla ilgili ayarı kontrol edin. Bunun dışında, eğer CD yazmak için başka bir program kullanıyorsanız onun da hızla ilgili ayarlarına bir bakın.

Ayrıca, eğer windows CD yazma sihirbazını kullanıyor iseniz, gerçekten 15 dakikanın sadece CD yüzeyine veri kaydetmekle geçip geçmediğine dikkat edin. Verinin CD'ye yazılacak hale getirilmesi de bu sihirbazı başlattığınız zaman yapılıyor ve bu da daha uzun bir bekleme süresi anlamına geliyor...

StArLoRd
24-02-2004, 14:51   |  #5  
Üye
53 mesaj

Merhaba Hasan senin dedigin gibi yaptım bilgisayarımı tıklatıp oradan cd-rw üzerine gelerek özellikjleri tuşladımm açılan sayfada hızla ilgili bir şey yoktu sadece açılan bölümde Genel Ses ve Inc Page Settings diye üç bölüm vardı yanlız burda dikkatimi çeken bir şey oldu cd-rw üzerine tıklayıp özellikleri seçtigim zaöam açılan pencerede demin dedigim gibi 3 bölümden genel olan bölüme girdigim zaman pencerede cd-rw boş ve dolu bölümlerini gösteren cd vardı dolu bölüm maviyle boş bölüm pembeyle gösteriliyordu yanlız kullanılan boş alan:0 yazdıgı halde altınmdaki cd gibi olan şeyin içi tamamen mavi alanla kaplıydı şimdi burda gerçekten boşmu yoksa dolumu yazıya göre boş diyor ama renge görede dolu olarak gösteriyor eyerki doluysa bu hızı engellermi şayet engellerse bunu nasıl boşaltabilirim teşekkürler.....

o1efsane
24-02-2004, 15:35   |  #6  
Taze Üye
6 mesaj

Ben de cd rw(LG 52*32*52) alali yaklasik 2 ay oldu. bir hafta oncesine kadar pc de kayitli dosyalari 2 dakikada yaziyordum. ama simdi 8 10 dakika kadar suruyor. bir kac defa format cektim ama nafile. nero cd speed yazilimiyla test ettigimde veri aktarim hizinin 15x 16x civarinda sabit oldugunu goruyorum.

Bunun yaninda islemciyi asiri kullaniyor. 1x hizda %7, 8x hizda %57 islemci kullaniyor. cd yazarken winamp 2.91 bile calismakta zorlaniyo.

cd rw yi alip arkadasimin pc sinde denedim normal bir sekilde calisti. henuz ben de bir cozum bulamadim. virusten kaynaklanabilir diyorlar. bilgisi olan birileri bu konuda yardimci olabilirse cok sevinirim.

PCnin donanimlari:
celeron 1000MHz
128 RAM
LG 52x32x52 cd-rw
OS:Win XP Prof. (Win 2000 Prof. denedim. bi degisiklik olmadi)

Son Düzenleme: o1efsane ~ 24 Şubat 2004 15:54
o1efsane
03-03-2004, 12:38   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

nihayet problemimi hallettim.
anladigim kadariyla sistemim cdrw nin talep ettigi veriyi yeterince saglamiyordu, bunu yaparkende zorlaniyordu. veriyollarinda bir sikinti olabilecegini dusundum. bunun icin anakartimla (gigabyte 6vtx...) birlikte gelen utility driver cdsinden orjinal suruculeri yukledim ve sorunum halloldu. cd rw eskisi gibi calisiyor. belkide sizin de boyle bir sorununuz olabilir...