cdromdam kopyalarken ses bozuluyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
erim
16-03-2005, 05:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

slm;
1 hafta önce yeni bi hd aldım.(western digital 7200 80gb 8mb) sorunda ondan sonra basladı. cdromdan hd dosya kopyalarken winamp veya media playerda ses takılmaya başlıyor. bi cızırtı ve parcada yavaşlama. acaba neden oluyor?

ek:
daha önce quantum fireball 30 gb 7200 vardı ve bu sorun yoktu..
ses kartı creative 5.1 live

emrahbolum
19-03-2005, 09:52   |  #2  
Taze Üye
17 mesaj

Neden böyle bir sorun yaptı anlamadım ama hdd yi master de ise slave e al slave de ise mastere al.
Birde eski hdd ler için IDE kabloları farklı oluyor dikkat ettiysen.Ide kablosunun değiştirerek de deneyebilirsin.Kolay gelsin.

erim
20-03-2005, 15:16   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

slm,
sorunu halletim.

sorun cdrom ve cd writer in aktarım modlarının "salt-pio" görünmesindenmiş.önce windows yönetimden "dma kullanılabiliyorsa" seceneğini sectim fakat olmadı."salt pio" modunda durmaya devam etti. bende intelin sitesinden "intell application accelerator" indirdim ve kurdum. windosun disk sürücülerini intelin sürücüsüyle değiştirdi. "intell application accelerator" programında artık aktarım modu her ikisi içinde "dma mw-2" görünüyor. fakat gecende nero info tooldan bakim bide dedim. orda cd-writer hala pio görünüyo. "intell application accelerator" ise "dma mw-2" gösteriyor.neyse sonuçta artık beni rahatsız eden durum ortadan kalktığına göre ne göründüğü o kadar da önemli değil..