CE, FCC ve fazlası... Bu simgeler ne demek?

CHIP Online
13-12-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ceplerimizin, laptop'larımızın ve diğerlerinin bir köşesindeki CE, FCC gibi sembollerin anlamı ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ce- ... ne-demek_37509.html

Resimlerle: Bu semboller ne anlama geliyor?

Elektronik cihazlarımızın arkasında genellikle anlam veremediğimiz bir dizi işaretler ve kısaltmalar yer alıyor. Bu kısaltmaların uluslararası ticarette çok önemli bir yeri bulunuyor. İşte her bir işaretin anlamı.


UL: Underwriters Laboratories, bağımsız, kâr amacı gütmeyen bir "güvenlik bilim şirketi" ve ABD'de, Kanada'da, Meksika'da satılan birçok ürünü federal ve eyalet güvenlik kurallarına karşı test ediyor.


CSA: Diğer bir bağımzsız test ve sertifikalandırma şirketi olan CSA International tüketici ve endüstriyel ürünleri sınıyor.


FCC: Federal Communications Commission, kullandığımız elektronik cihazların kablosuz frekanslarının birbirleriyle çakışmadığından emin olmak üzere testler gerçekleştiriyor. ABD'de satılan ürünlerin belirli FCC kurallarına uyması gerekiyor.


CE: Avrupa Birliği'nde satılan her ürünün CE (Conformité Européenne, Avrupa Uyumluluğu) işaretini taşıması gerekiyor. CE, tek başına ürünün kalitesiyle ilgili bir şey söylemese de üye 27 ülke için uyulması gereken kuralları bir araya getirerek işleri kolaylaştırıyor.


Tüm Konu: CE, FCC ve fazlası... Bu simgeler ne demek?

Resimlerle: Bu semboller ne anlama geliyor?

Kaynak: www.chip.com.tr