Cebiniz USSD saldırısına açık mı?

CHIP Online
05-10-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cebinizde çok konuşulan USSD açığı var mı? Test etmenin yolu ESET'ten geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ceb ... -acik-mi_36259.html

Android işletim sistemine sahip telefonlardaki tüm verilerin silinebileceği uyarısı ilk olarak Almanya'daki Berlin Teknik Üniversitesi'nde telekomünikasyon güvenliği alanında araştırma yapan Ravishankar Borgaonkar tarafından yapılmıştı. Bu güvenlik açığı, özel hazırlanmış URL'ler, doğrudan kısa mesajlar veya QR kodlarıyla  siber suçluların telefon verilerini silmesini sağlıyor.


Android tabanlı akıllı telefon sahibi kullanıcılar, cihazlarının saldırılara açık olup olmadığını <span style="text-decoration: underline;">;;/span> adresinden uygulamayı telefonlarına yükledikten sonra ESET'in  USSD test sayfası olan <span style="text-decoration: underline;">;;/span> adresinden telefonları aracılığıyla kontrol edebilirler.


ESET USSD Control, zararlı kodları çalıştırılmadan kontrol ederek Android telefonlardaki bilgilerin güvende kalmasını sağlıyor


ESET'in Mobil Uygulamalar Ekip Lideri Tibor Novosad, araç hakkında şunları söyledi:


"ESET USSD Control, kullanıcıların potansiyel olarak zararlı olabilecek telefon numaralarını (USSD kodları), numaralar varsayılan telefon çevirici tarafından çevrilmeden kontrol edebilmesini sağlar. Ayrıca bu konuyla ilgili zararlı web sitelerini de engeller. ESET USSD Control, zararlı kodları çalıştırılmadan kontrol ederek Android telefonlardaki bilgileri güvende kalmasını sağlar.Uygulama, zararlı her USSD kod bulunduğunda ekrana bir uyarı mesajı çıkarır ve zararlı kodun çalışmasını engeller. Akıllı telefonunuzu USSD saldırılarından korumak için, kullanıcı ESET USSD Control uygulamasını varsayılan çevirici olarak ayarlamalıdır."


Tüm Konu: Cebiniz USSD saldırısına açık mı?

Kaynak: www.chip.com.tr