Cebinizdeki İşletim Sistemi

Barış
18-11-2009, 23:10   |  #1  
Barış avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

işletim sisteminizi ayarlarınızı dosyalarınızı cebinizde taşımak ister misiniz ?
Cevap evet ise devam edelim.
Slax : Açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. USB Bellek üzerinde çalışabilmektedir.
Min. 512MB USB 2.0 destekli bir Flash Diske kolaylık ile kurulabilmektedir.

Örneğin XP işletim sisteminizde NTLDR hatası alıyorsunuz ? O an baska bir sisteminiz yok ise ya Harddiskinizi baska bir pcye takıp C deki verilerinizi yedekliyorsunuz sonra isterseniz format atıyorsunuz ?
USB yi Bilgisayara takıyorsunuz ve İşletim sisteminiz hazır. İster verilerinizi yedekleyin ister DVD ye çekin. İster internetten NTLDR dosyasnı indirip gerekli yerlere kopyalayarak 2dakika sorunu çözün.
Acil bir banka işlemi yapmanız gerekiyor yakınınızdaki bilgisayara güvenemiyorsunuz zararlı yazılım vb. dolayları ile takın USB belleginizi kendi işletim sisteminizi ile Güvenlice kullanın.

Slax Kurulumu ;
Min. 512MB USB Belleginizi Format Tool Programı ile FAT32 Dosya sistemi ile formatlıyoruz.
http://www.iyidosya.com/public/2809/Format%20Tool.rar

Daha sonra indirdiğimiz Setup dosyasını çalıştırıyoruz ve USB sürücünüzü şeçip KUR diyorsunuz.

Kurulum Bittikten sonra MBR Kaydı için küçük bi uygulama açılacaktır.

İşletim Sistemimiz artık hazırdır. Cebinizde taşıyabilirsiniz. İçine Eklediğim Modulleri uygulamaları aşagıda göstericeğim.

Şimdi PC'mize Restart atıyoruz ve USB bellek'den çalıştırıyoruz bunu BOOT Menüsünde anakartınız modeline göre F10 - F12 Tuşları ile yapabilirsiniz..

Sistem USB den başladıkdan sonra ekranda bi 10saniyeligine DOS komutlarına benzer kodlar akıcaktır. Panige kapılıp restart atmayın veya USB yi çekmeyin :)
İşte Masaüstümüz ;

[/url]

Kısaca özetlemek gerekir ise 300Mb işletim sistemidir.
Windows Uygulamarını desteklemektedir.
Tamamen Türkçedir ve Türkçe Q klavyedir.
USB den başlattıkdan sonra bütün donanımlarınızı kullanabilirsiniz. (temel)
Opera 10 + Flash Player Yüklüdür.
Amsn yüklü + güncelleştirilmiştir.
Ek olarak ;
Picasa
Kword / Excel / PDF Reader
CD / DVD Burning
USB View
Süper Mario
RealPlayer11
Debian Tools
NetStat gibi güzel ve küçük uygulamar yükledim içine hepsi sorunsuz ve güncelleştirilmiştir.
Bir kaç Ekran Görüntüsü aktarıyım.

Opera10 ile internet keyfini heran yaşayabilirsiniz.

Dosyalarınızı CD / DVD ortamına aktaraiblirsiniz.

Picasa ile resimleriniz üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

Heran heryerde fim / müzik keyfinizi yaşayabilirsiniz :)

Bunların tamamı Harddiskinizden bagımsız olarak USB bellekden çalışmaktadır. Tabi harddiskiniz içine erişebilir değişikliklerde yapaiblirsiniz.

En büyük farkı sabit yapı değildir. Yani Masaüstü arkaplanını değiştirdiğinizde Restart sonrası o arkaplan silinmez. Kapattgınız şekildeki ayarlar ile devam eder yani CD den çalışan MiniVista MiniXP gibi sabit yapıda değildir. 300MB lık bir işletim sistemidir ve her bilgisayarda sorun çıkarmadan çalışabilmektedir.

Açılış ve kapanıştaki AKAN KOD ları gördügünzde kesinlikle USB yi çekmeyin veya sisteme restart atmayın. USB nizdeki dosyalarınıza zarar vererek çalışmamasına neden olabilmektedir.

Kaspersky 2010 tarafından taratıp upload yaptım ve en küçük bir zararlı yazılım veya uygulama içermemektedir.

[url=http://rapidshare.com/files/308526669/Setup.part1.rar]http://rapidshare.com/files/308526669/Setup.part1.rar

http://rapidshare.com/files/308883576/Setup.part2.rar

dogangunbilge
26-11-2009, 23:46   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Selamlar cepte işletim sistemi part 2 hata veriyor sanırım crt hatası bi bakarmısınız teşekkürler.

Barış
15-01-2010, 16:49   |  #3  
Barış avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

Kontrol ettim. Partlarda ve işletim sisteminde herhangi bir problem yok. 2linkde çalışıyor. CRC hatasıda yok.

gokhan38
15-01-2010, 18:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

teşekürler arkadaşım bi cok kişinin başına gelmiştir ani sistem cökmeleri ve buna baglı veri kayıpları bununla veriilerimizi kurtarabılecegimizi umuyorum inirmeye başladım.

oguz_saydan
16-01-2010, 22:59   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

slax ı kurdum fakat wirerlesden internete baglanamıyorum yardımcı olursan sevinirim

TP-LINK 802.11b/g Wireless Adapter ]
    Ağ Bağdaştırıcısı Özellikleri:
      Ağ Bağdaştırıcısı                                 TP-LINK 802.11b/g Wireless Adapter
      Arabirim Türü                                     Wireless Ethernet
      Donanım Adresi (MAC)                              00-25-86-B8-E5-08
      Bağlantı Adı                                      Kablosuz Ağ Bağlantısı 5
      Bağlantı Hızı                                     18 Mbps
      MTU                                               1500 Bayt
      DHCP Adres Kira Başlangıcı                        16.01.2010 20:41:57
      DHCP Adres Bitiş Tarihi                           16.01.2010 21:41:57
      WLAN Sinyal Gücü                                  -62 dBm (Çok İyi)
      Alınan Bayt                                       32713068 (31.2 MB)
      Gönderilen Bayt                                   9588583 (9.1 MB)
    Ağ Bağdaştırıcısı:
      IP / Alt Ağ Maskesi                               192.168.2.21 / 255.255.255.0
      Gateway                                           192.168.2.1
      DHCP                                              192.168.2.1
      DNS                                               192.168.2.1

G00GLE
29-01-2010, 10:32   |  #6  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

Tebrikler. güzel bi çalışma olmuş.