Cebinizin kilit ekranı ne kadar güvenli?

CHIP Online
31-03-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cebinizin kilit ekranı onu gerçekten koruyor mu? Onu daha sağlam hale getirmek için ne yapmalısınız?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ceb ... -guvenli_39468.html

Resimlerle: Android 4'lü en iyi cepler!

Son zamanlarda iPhone ve Samsung'un Galaxy ceplerinde ortaya çıkan kilit ekranı açıkları, kilit ekranının güvenilirliğini sarstı. Peki telefonunuzun güvenliğini nasıl sağlayabilirsiniz?


Açıklar tam olarak sizi nasıl etkileyebilir?


iPhone'da son zamanlarda ortaya çıkan iki kilit kodu açığı da sadece telefon uygulamasına erişmeye izin veriyor. Giriş ekranına ulaşmak ise mümkün olmuyor. Bunun anlamı, telefonunuzu ele geçiren kişinin kilit ekranını aşarak telefon edebilmesi, kişilerinizi düzenleyebilmesi veya silebilmesi ve "yeni resim ekle" seçeneğini kullanarak fotoğraflarınıza bakabilmesi. Dolayısıyla endişelenmek için yeterli sebebiniz var.


Samsung Galaxy ceplerini etkileyen açık ise giriş ekranının (veya son olarak açılan ekranın) çok kısa bir süre (1 saniyeden kısa) görünmesini sağlıyor. Başta endişe edilecek bir durum yok gibi görünse de saldırgan, telefonunuza kilidi tamamen açmaya yönelik bir uygulama indirecek kadar zaman verebilir.


Samsung ve Apple, bu sorunların farkında. Apple, iOS geçtiğimiz günlerde yayınladığı 6.1.3 güncellemesiyle açıklardan bir tanesini kapatmış bulunuyor. Ancak Apple'ın son yamasının hemen ardından yeni bir açık daha ortaya çıkmış durumda. Samsung ise açığı onarmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.


Tüm Konu: Cebinizin kilit ekranı ne kadar güvenli?

Resimlerle: Android 4'lü en iyi cepler!

Kaynak: www.chip.com.tr