Cebinizin pil ömrünü artırmanın 5 yolu!

CHIP Online
27-05-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonunuzun pili bir gün bile dayanamıyor mu? Önerilerimize kulak verin, bu dertten kurtulun!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cebi ... n-5-yolu_27158.html

Resimlerle: Cep telefonu pilleri: En dayanıklı kim?

Akıllı telefonunuzu aldığınızdan itibaren 1 sene veya daha uzun bir süre geçtiyse, pil ömründe bir kısalma farketmiş olabilirsiniz. Ancak telefonunuzun pilinin daha uzun süre ayakta kalması, bir takım ipuçlarını uygulamaktan geçiyor ve tamamen sizin elinizde. İşte pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayacak 6 ipucu:

1. Push e-posta'yı kapatın: Her 15 dakikada bir otomatik olarak e-posta kontrolü yapılması, özellikle birden fazla hesabınız varsa pilinizi hızla tüketecektir. E-posta denetleme süresini uzatıp, arkadaşlarınızdan önemli bir şey olduğunda size e-posta değil kısa mesaj yazmasını isteyebilirsiniz.

2. Konum hizmetlerini kapatın: Birçok uygulama, ihtiyaç duymadığı halde telefonun GPS alıcısını açabiliyor. Bu nedenle kullamadığınız zaman GPS özelliğini kapalı tutabilirsiniz.

Tüm konu: Cebinizin pil ömrünü artırmanın 5 yolu!

İzleyin: Philips Xenium 99G

Resimlerle: Cep telefonu pilleri: En dayanıklı kim?


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Pil ömrünüzü nasıl uzatıyorsunuz?

Kapalı Hesap (154666)
27-05-2011, 09:57   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Oldukça eksik yazılmış olan bu konuya kendi düşüncelerimle katkıda bulunmak isterim.
1 İster cepte kullanılsın isterse kemerde kılıf içerisinde, Öncelikle dikkat edilmesi gereken unsur, telefonun anten kısmının dışarıya bakacak şekilde yerleştirilmesidir. Bu durum hem vücüdumuzun elektromanyetik dalgalardan daha az etkilenmesini sağlar hem de elektromanyetik dalgalar emilime fazlaca maaruz kalmayacağı için daha küçük güç tüketimi sağlanır..
2 Çantamızda ya da cebimizde taşıyorsak asla telefona temas halinde metal ya da başka bir iletkenle temasa maaruz bırakmamalıyız. Herhangi bir metal, bir çeşit manyetik engelleme yapabileceği için daha fazla güç harcaması anlamına gelecektir.
3 Telefon görüşmesi esnasında çoğu kişi telefonu tutarken parmağı ile antenin üzeerine bastırmaktadırlar. Bu hem telefonun aşırı güç tüketimi anlamına gelecek, hem de vücudumuz tarafından alınan emilimi artıracaktır.
4 Pilin gerçek anlamda uzun süre kullanımı şarjın tamamen bittiği süredir.Bu tür pillerin cycle şarj ömrünün 300-500 defa olduğu düşünülürse pil tamamen bitmeden şarj etmekten mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Her ne kadar Li-İon pillerin istenildiği an (bitmeden) şarj edilebileceği iddia edilse de, bir çok kez üst üste şarj bitmeden şarj etmek pilin, lover-voltage current değerini düşürecektir.