Cebinizin pil ömrünü uzatmanın 7 yolu!

CHIP Online
05-08-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cebinizin şarj aletiyle dolaşmaktan bıktınız mı? Bu ipuçlarıyla pil ömrünü kolayca uzatın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cebi ... n-7-yolu_28402.html

Resimlerle: Cep telefonu pilleri: En dayanıklı kim?

Akıllı ceplerimizin bizi en çok hayal kırıklığına uğratan özelliği şüphesiz pil ömürlerinin çok kısa olması. Bir çoğumuz, cebimizi her 24 saatte bir şarj etmek durumundayız. Bu çok kötü olmasa da, bazılarımızın telefonlarının pili bir günü bile çıkarmayabiliyor. Ancak bunu bazı noktalara dikkat ederek ve birtakım araçlar sayesinde değiştirmeniz mümkün. Bu yazımızda cep telefonunuzun pil ömrünü nasıl uzatabileceğinizi sizlerle paylaşacağız.

Ekranınızı ayarlayın: Cep telefonunuzun ekranı, onun şüphesiz en çok enerji harcayan bileşenlerinden. Ekranınız ne kadar parlak ise gereken enerji miktarı o kadar yüksek olacaktır. Ekranızının parlaklık ayarını sınırladığınızda pil ömrünüzün uzadığını fark edeceksiniz.

Telefonunuzun otomatik ekran parlaklığı özelliğini kapatarak açık alanlarda en yüksek parlaklık seviyesinin kullanılmasının da önüne geçebilirsiniz.

Bunun yanında ekranın kapanma süresini de kısaltmak, size pil ömründen kazandıracaktır. Bu değeri bir dakikanın altında bir değer olarak değiştirebilirsiniz.

Tüm konu: Cebinizin pil ömrünü uzatmanın 7 yolu!

İzleyin: HTC cep hayat kurtardı!

Resimlerle: Cep telefonu pilleri: En dayanıklı kim?


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cebinizin pil ömrünü nasıl uzatıyorsunuz?

ParaMedic
05-08-2011, 14:40   |  #2  
ParaMedic avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Ayrıca bazı Nokia N Series telefonlarında 'Etkin Bekleme' diye bir özellik var, ana ekranda otomatik olarak Ajanda, Yapılacaklar ve birtakım kısayollar beliriyor. Bu özellik kapatılınca pil ömrü uzuyor.