Çekirdek açma-Fan Takma

muarrem
09-10-2010, 19:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaş benim amd phoneom 2 black edition cift cekirdekli islemcim vardi burdan öğrenip islemcimin kapalı iki cekirdegini acmistim daha sonrada ana kartın icindeki turbo-evo programini yükleyip o/c yapmistim islemcim 3.2 den 3.7 cikmisti. Daha sonra bügün gidip kendime iki tane fan aldim bir tanesi 12cm lik digeri 8 cm lik. Bu fanları bilgisiyara takarken arada bilgisiyari acip geri kapatmam gerekti fanlarin nereye döndüklerini anlayabilmek icin. Bilgisiyarimin arka tarafinda 12cm lik bir fan vardi zaten kasanin kendi fani onu söküp kasanin ön tarafinda fan takılması icin bir yer vardi oraya taktım   Buda resmi http://img207.imageshack.us/i/pa060377.jpg/  Dışardan içeri doğru üflüyor

Yeni aldigim 12 cm lik fani kasanin arka tarafina taktım   http://img100.imageshack.us/i/pa060381.jpg/   İcerden dışarı doğru üflüyor.

Birde diger aldigim 8 cm ligi kasanin yan kapagında  plastik bir parca vardi sanirim tam islemcinin üzerine dogru otursun diye yapmıslar ama benimki islemcinin üzerine oturmuyordu daha yukarda kalıyordu bu parcayida sokup burayada 8cm lik fanimi taktım  Resmi  http://img824.imageshack.us/i/pa060382.jpg/  Dışardan içeri doğru üflüyor.

Şimdi sorunlarıma geleyim Bu fanlari taktıktan sonra bilgisiyarimi actıgımda işlemcim 3 çekirdege düsmüstü bende tekrar biostaki  unlocker sekmesini disable yaptim bilgisiyar kapandi tekrar actim bu sefer windows baslatiliyor kısmında takılı kaldı makina. Bir kac defa daha denedim ama bir işe yaramadi bende tekrar o sekmeyi enable yaptim bu sefer bilgisiyarim acildi ama cekirdek sayim 3 dü gene.  

Sonra prime 95 indirip sistemi zorlamak icin actim işlemci sicaklıgım en son 65 dereceydi toplam program 3-4 dakika acık kalmıstır bilgisiyar kendini kapattı.

sistemim
amd phenom ii x2 555 black edition
m4a88td-m evo/usb 3
4gb ddr3 1666mhz kingston ram
eah5670 1 gb ekran kartı

muarrem
09-10-2010, 21:51   |  #2  
OP Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlar bir kac değişiklik yapip tekrar denedim ama bir şey değişmedi.İşlemcinin üzerine doğru gelen o plastik parcayi yan kapaga geri monte ettim oraya taktığım 8cm lik fani o plastigin az altina monte ettim kasanın eski fanina gene arkaya taktım yeni aldigim fanida öne monte ettim bilgisiyarda hic bir sey yapmazken işlemci sıcaklığı 36-37 derece. Ekran kartım da 37-38 derece. Prime 95 açınca işlemcim 3-4 dakikada 62 ye cikıyor ve bilgisiyar kendini kapatıyor.Sizce bu değerler normalmidir boyle kullanmaya devammi edeyim yoksa  işlemci soğutucusu mu takmalıyım? eğer işlemci soğutucusu onerirseniz marka ve fiyatta belirtirseniz iyi olur teşekkürler.

Kapalı Hesap (79876)
10-10-2010, 20:28   |  #3  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

65 derece fazla değil işlemci için zira benim aynı sorunum  vardı işlemci 10 saniye 85 derece oluyordu reset atmıyordu. reset atmasını nedeni başka bişeydir