slm arkadaşlar msı marka 1yıl önce topladığım anakartımda amd nin phenom 2 x2 560 black edition cpu sunu kullanmaktayım..işlemci kodundanda belli olduğu gibi çift çekirdekli lakin anakartımda biostan unlock cpu core özelliğiyle kapalı çelirdeklerini açtım ve işlemci adı phenom 2 x4 b60 oldu ve işlemcim quad core a dönüştü. yalnız durup duruken kendi kendine resetleyip A HYPER TRANSPORT SYNC FLOOD ERROR OCCURED ON LAST BOOT. hatası veriyor(üstteki reSimde görülmekte)ama çekirdeğin birini kapatıp 3 çekirdekle kullanınca bi sıkıntı olmuyor...en son bios sürümü yüklü hatta diğer 4 sürümüde bios update yapıp denedim olmadı,çok uğraştım ama düzeltemedim ,msı a da yazdım ama daha dönmediler.ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....SAYGILARIMLA.....
çekirdek açma sorunu yardım lütfenn:((
Arkadaşım hayırlı olsun öncelikle 3. çekirdeğin... ;)
Eğer dört çekirdeğin dördüde sağlam olsaydı veya sağlam olabileceğinin garantisi olsaydı , işlemcini phenom2 x2 560 adı ile değil ; phenom2 x4 960 adıyla satardı AMD değil mi ?
Çekirdek açmalarda her çekirdeğin muhakkak %100 stabil olarak çalışacağının garantisi yoktur. Bazen diğer iki çekirdekte sağlam çıkabilir , bazende sendeki gibi bir çekirdek sağlam olur , bazende diğer iki çekirdek tamamen ölüdür...
Niye 4 çekirdek olmuyor diye üzüleceğine , phenom2 x3'ün tadını çıkar... çekirdeğine paramı saydın be :D
eyvallah kardeşim ama sistemde 4 üncü çekirdeği görüyorum cpu z programı görev yöneticisi ve msinfo32 komutuyla ama kapanmasa daha ii olacak dediğin gibi stabil çalışmaya biliyomuş bakalım MSI a müşteri hizmetlerine yazdım konuyu acaba çözüm bulabileceklermi bakalım bios güncellemesi falan olabilirmi?? merakla bekliyorum.